Implant dentar pret, descriere, etape. 34


image_pdfimage_print

Implant dentar – prezentare succintă a etapelor de execuție și costurile aferente:

implant dentar biotec germania

implant dentar Biotec Germania

Primul pas: Inserția implantului dentar costă 1700 lei, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar, șurubul de acoperire, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Pasul doi: După 3-6 luni de la inserție are loc deschiderea implantului dentar care costă 100 lei/implant, acest lucru presupune montarea șuruburilor de vindecare sau a gingivaformelor.

Etapa finală: După 1-2 săptămâni, de la montarea șuruburilor de vindecare, încep etapele protetice, pentru realizarea coroanelor dentare, ale căror costuri variază, în funcție de tipul de coroană dentară aleasă:

– 550 lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capă metalică acoperită în întregime de ceramică)
– 600 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar)
– 850 lei – Coroană Zirconiu Prettau (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică Ivoclar)

 Puteți plăti pentru serviciile oferite în cabinetul nostru prin CardAvantaj în 10 rate lunare, fără dobândă (Pentru plata integrală a ratei lunare).

 Cardul Avantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de către Credit Europe Bank.
 Pentru mai multe detalii despre acest card vă rugăm să vizitați www.cardavantaj.ro

 Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia Cad-Cam din materiale de cea mai buna calitate.
Tehnologia Cad-Cam este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.


Ce inseamna un implant dentar perfect? Prezentare detaliată:

 Implantul dentar este o tehnică dentară modernă care vă redă zâmbetul și sănătatea.
Un zâmbet frumos înseamnă satisfacție și încredere în orice cadru social.

 De câte ori, n-ați ezitat să zâmbiți, să vorbiți, să mâncați în public, din cauza unuia sau mai multor dinți lipsă? De câte ori n-ați refuzat o masă la restaurant sau alte interacțiuni sociale, din cauza acestui neajuns?

 Implantul dentar este elementul de bază, într-un mecanism de refacere a danturii.

 Pacientul, atunci când intră în cabinet, vrea dinți. Dar dinții sunt a doua etapă, în acest ansamblu, în care primul pas este implantul.

 În protetica dentara, nu există dinți pur și simplu, ci dinți pe structuri de sprijin, pe implanturi.

 Pentru ca rezultatul final să fie fără cusur, acordăm o atenție deosebită începutului. Implantul dentar, odată inserat, devine parte din sistem.

 Pe principiul, „funcția creează organul”, implantul devine parte a volumului osos, se integrează și îi redă sarcina naturală a osului.

 

Totul despre implantul dentar

implant dentar preturi-min

Pretul unui implant dentar Alfa Bio este de 1700 de lei

 Implantul dentar este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, sub forma unei piese din titan.

 Fobia de dentist nu trebuie să împiedice alegerea soluției optime pentru refacerea danturii!

 Anestezia înlătură orice durere sau jenă, pacientul poate coopera cu medicul, în timpul intervenției chirurgicale, iar starea postoperatorie este similară celei de după extracția dentară.

 Condiții sterile absolute, profesionalism, competență și minuțiozitate.
Aceste condiții îndeplinite și reușita este garantată!

 Componentele unui implant dentar:
– corpul implantului
– capa de vindecare:
– bontul protetic
– bontul de vindecare
– cheia de transfer
– implantul analog sau copia implantului:
– șurubul de fixare

 Un plan de tratament corect, în cazul protezării edentațiilor totale(lipsa tuturor dinților) sau a breșelor edentate(câțiva dinți lipsă), trebuie să ia în considerare, în primul rând, posibilitatea implanturilor dentare datorită prognosticului superior al reabilitării orale față de metodele terapeutice considerate clasice. (puntile dentare sau protezele dentare)
 Dacă sunt corect gândite și aplicate, procentul de succes prin protezarea cu implanturi dentare este foarte ridicat, statisticile de specialitate evaluează rata de succes la 95% – 98%.

Avantajele majore ale unui implant dentar

implant dentar pret-min

In pretul implantului sunt incluse: bontul si capa de vindecare

 Dinții învecinați, care, în cazul lucrărilor protetice dentare, trebuie șlefuiți, deci alterați, rămân intacți.

– Se conservă volumul osos, conform principiului „funcția creează organul”, și se stimulează, prin punerea sa în sarcină. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar conformându-l în funcție de liniile de forță;

– Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea dată de dintele natural, detaliu de care, însă, nu trebuie să se abuzeze, un implant dentar fiind o anchiloză, pe când dintele prezintă un sistem elastic de amortizare (parodonțiul);

– Senzația de dinte natural. Transmiterea forțelor masticatorii direct osului dau o senzație de “propriu”, superioară celei date de o lucrare protetică care are dinți ca stâlpi.

 Se consideră că, dacă un pacient este suficient de sănătos, încât să i se poată extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar. 

Contraindicațiile protezării prin implant dentar

– Oferta osoasă insuficientă: înălțimea și grosimea osului disponibil, precum și spațiul dintre dinții care mărginesc breșa edentată.
– Formațiuni patologice (chisturi, tumori, țesut de granulație) prezente în ariile în care se dorește protezarea prin implant dentar.
– Administrarea anumitor tipuri de tratamente (anticoagulante, citostatice, bifosfonați etc)
Chiar și în aceste cazuri, inserția de implant dentar, cu rată mare de succes, este posibilă dacă sunt întreprinse demersurile corespunzătoare:
– În cazul ofertei osoase insuficiente, înălțimea și grosimea osului pot fi duse la dimensiunile dorite prin adiție de os, pentru implant dentar.
– În cazul formațiunilor patologice, inserția de implant dentar va fi făcută după extirparea acestora.
– În cazul diverselor tratamente, după încetarea administrării acestora.

Factorii de risc care pot duce la pierderea unui implant dentar

 Bruxismul, fumatul și igiena precară.

 Dacă sunteţi într-una dintre situațiile enumerate mai sus, cu certitudine putem găsi o soluţie pentru a crește rata de succes a protezării prin implant dentar și de menţinere a rezultatului în timp. Vom analiza cu mare atenţie starea dumneavoastră de sănătate şi vom găsi tratamentul potrivit.

 Vârsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.

 Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.

 După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).
După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașată gingivaforma (bontul de vindecare) pentru 7-14 zile.
Atașarea bontului protetic și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile. Mai multe detalii: implant dentar riscuri si rata de succes

Indicatiile medicale pre și post operator

Au drept scop:

– sa reducă timpii de vindecare și sensibilitatea de la nivelul plăgii,
– creșterea ratei de succes a intervenției și a confortului resimțit de pacient.

Preoperator: Cu 7-10 zile înainte de intervenția chirurgicală, este indicată asanarea cavității bucale ( detartraj, periaj, airflow ) și folosirea apei de gura cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Acest protocol asigură un câmp operator curat, sărac în germeni patogeni, parametri optimi pentru orice tip de intervenție chirurgicală.

Postoperator: Clătiți gura cu apă de gură cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Curățați blând dinții și gingiile, cu o periuță de dinți moale. Nu atingeți firele de sutură, dacă aveți suturi.  Eliminați din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți, alimentele dure.

 Nu fumați pe perioada vindecării!
Pentru sensibilitate sau durere, luați anti-inflamatoare. Pentru edem aplicați rece pe zona inflamată.
Nu dormiți pe partea inflamată (căldura mărește inflamația).

 Respectați medicația prescrisă de medicul implantolog.

Intrebari și răspunsuri frecvente
Cat de dureroasa este intervenția?

 Cei mai mulți oameni, care au trecut prin această experiență, spun că disconfortul este asemănător sau chiar mai mic decât cel al unei extracții dentare.

Cat de tare doare după?

 Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 2-5 ore, pe măsură ce anestezia începe să se estompeze. Disconfortul poate dura până la 48 de ore. 

Cat costa un implant dentar?

 Inserția implantului dentar costă 1700 RON, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar propriu-zis, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Cum ingrijim implantul dentar?

 Va avea aceeași îngrijire ca dinții naturali: periaj, ață dentară, air floss, duș bucal și igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni.

Asigurarea de sănătate acoperă costurile generate de un implant dentar? 

 Casa Națională de Sănătate nu acoperă costurile generate de inserția unui implant dentar.

Exista o restrictie de varsta pentru implant dentar?

 Implanturile dentare pot fi puse persoanelor adulte, vârsta nefiind determinantă pentru acest pas, ci starea generală de sănătate.

Care e rata de succes a implanturilor dentare?

 Statisticile de specialitate plasează rata de succes între 95% și 98%.
Mai multe detalii: Riscuri și rata de succes implanturi dentare

Cat timp rezista implantul? 

 Dacă sunt îngrijite corespunzător(igienă riguroasă și vizite regulate la dentist), implanturile pot avea o durata de viața intre 10 și 30 de ani.

Alimentatia, dupa implant dentar, va fi normala?

 Dupa insertia implantului dentar, alimentatia va fi una normală, fără nici un fel de restricții. Aceeași alimentație ca în cazul dinților naturali.

Ce alternative sunt la implant dentar?

 Alternativele la implantul dentar se împart în doua categorii:
– fixe (punțile dentare)
– mobile (proteze mobile și mobilizabile)

Ce analize sunt necesare inainte de implantul dentar?

 Pentru a ne pregăti de implant dentar, trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical care va dovedi că sunteți un pacient apt pentru implant.

 Acest examen va prezenta rezultatul următoarelor analize:

 • Hemoleucograma

 • Glicemie

 • Calcemie

 • Colesterol

 • Timpi de sângerare

 • Timpi de coagulare

 • Acid uric

 • Uree

 • VSH

Cat durează un implant dentar? 

 Inserția unui implant dentar durează intre 20 de minute și 1h.
După osteointegrare (3-6 luni de la inserție) implanturile pot avea o viață între 10 și 30 de ani, în funcție de anumiți factori.

Ce garantie are?

 Implanturile dentare(piesele din titan) sunt garantate, în privința integrității lor, de către producător, pe viață.
Stabilitatea lor, însă, nu poate fi garantată. Cu alte cuvinte, nu aveți nici o garanție pentru reușita operației de inserție a implanturilor dentare.
Riscurile generate de o astfel de operație revin, în totalitate, pacientului.
Procedura chirurgical
ă de inserție a unui implant dentar este standard. Echipa medicală întreprinde toate demersurile necesare pentru reușita acestei operații.

Care este cel mai bun implant dentar?

 Aceasta disciplină, implantologia, este într-o continuă evoluție. Tehnologii noi și tipuri de implanturi noi apar an de an.
Cel mai bun implant dentar este implantul cu cele mai mari șanse de osteoacceptare.
Medicul implantolog, va alege, în funcție de anumi
ți parametri: oferta osoasă (înălțime, grosime, densitate), numărul de dinți protezați, locul în care se va face inserția (maxilar, mandibulă, anterior, posterior).

Care este cel mai nou implant dentar in Bucuresti?

  Concurența între firmele producătoare de implanturi dentare este acerbă.
Anual apar sute de implanturi noi. 

Care este cel mai ieftin implant dentar în Bucuresti?

 Așa cum se întâmplă în orice ramură economică, și în industria implanturilor dentare sunt firme cunoscute și unele mai puțin cunoscute.
De obicei, cele care sunt un ”brand” sunt mai scumpe, cele mai puțin cunoscute sunt mai ieftine.
De reținut că implanturile dentare vin sterile, încapsulate în vid, din fabrică.
Informațiile găsite aiurea pe internet, pe un forum despre implanturi dentare sau altul trebuie trecute prin filtrul rațiunii.
Când vine vorba de implanturi dentare, nu există scurtături. Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a vă garanta longevitatea implantului.
 Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

Ce dimensiuni are un implant dentar?

 Lungimea unui implant dentar se calculează în milimetri, de la partea de sus a gulerului, la vârful implantului.
Lungimi
le tipice sunt 8mm, 10mm, 11.5mm, 13mm și 16mm.
Lățimea unui implant dentar este măsurată prin diametrul platformei, tot în milimetri.
Grosimile tipice sunt 3.75mm, 4.2mm, 5mm și 6mm.
Există și implanturi dentare, cu dimensiuni atipice, care sunt folosite în circumstanțe excepționale.

Dupa implant dentar, se umfla gingia?

 De cele mai multe ori, edemul este nesemnificativ.

 În cazurile rare, în care, edemul de după implantul dentar, este pronunțat, se recomandă administrarea de antiinflamatoare și comprese reci.

Care este cea mai buna clinică?

 Atunci când căutăm un medic, ar trebui să ne ghidăm după reputația acestuia, nu după reclamele plătite de acesta.
De fapt, reclama în sine este interzisă prin lege, pentru profesia noastră.

 Monitorul Oficial – Partea I nr. 408 din 18 iunie 2010
Capitolul IV, Articolele: 29, 30 și 31

Ce este implantul din fibra de sticla?

 Nu există implant dentar din fibra de sticlă. Implanturile dentare moderne sunt din titan sau din zirconiu.  Din fibră de sticlă sunt pivoții.

Se poate plăti în rate?

 Toate serviciile stomatologice oferite în cabinetul nostru, inclusiv inserția implantului dentar, pot fi achitate prin Card Avantaj, în 10 rate.

Se poate face extractie si implant dentar?

 Da, exista implanturi speciale, care pot fi introduse după pregătirea alveolei, postextracțional.

Faceti implant intr-o zi?

 Nu. Implanturile dentare oferite de noi nu pot fi încărcate într-o zi (coroanele dentare vor fi aplicate la 3-6 luni de la inserția implanturilor).

La cat timp dupa extractie pot pune implant dentar?

 La 3 luni, în cazul unei extracții la nivel mandibular, respectiv 6 luni, în cazul unei extracții la nivelul maxilarului.

Faceti implant dentar la copii?

 Nu, oasele copiilor sunt în creștere, la fel și dinții lor. Protezarea prin implant dentar, în cazul copiilor, chiar dacă este vorba despre un dinte definitiv este, în opinia noastră, prematură.

 Se vor găsi soluții de protezare temporară – coroană acrilică lipită de dinții învecinați- sau chiar o proteză mobilă sau mobilizabilă, până la vârsta maturității (18-20 ani), când protezarea, cu implanturi dentare, este oportună.

Ce fel de implanturi folositi?

 În mod curent, folosim Alpha-Bio.
La cererea dumneavoastră, putem folosi oricare dintre implanturile din lista de mai jos:

– Implant dentar Bio-Tec,
– Implant dentar MIS,
– Implant dentar Megagen
– Implant dentar Nobel-Biocare
– Implant dentar Norris
– Implant dentar Nova
– Implant dentar Straumann
– Implant dentar Zimmer

– Implant dentar
KOS

Care timp imi ia sa ma vindec?

– 3 luni la mandibula, 6 luni la maxilar,
– 10-14 zile la montarea șurubului de vindecare gingivală (gingivaformă).

Ce probleme cu implantul dentar pot sa am?

 Dacă intraoperator sau postoperator nu au fost respectate normele de igienă și cele de profilaxie există riscul contaminării plăgii, implicit apariția periimplantitei care va determina pierderea implantului.

 Dacă implantul exercită presiune pe nervul alveolar inferior, sau dacă l-a secționat, colțul gurii va rămâne amorțit o perioadă mare de timp existând posibilitatea ca sensibilitatea pe zona respectivă sa nu poată fi recuperată, pe deplin, niciodată.

 Dacă în timpul inserției implantului dentar membrana sinusală a fost perforată și protocolul chirurgical, pentru această situație, nu a fost respectat, există riscul pierderii implantului dentar și apariția comunicării oro-nazale.

 Dacă inserția implantului dentar a fost făcută incorect și, prin frezaj, a fost atins un dinte vecin, vital, poate duce la pierderea atât a implantului dentar cât și a dintelui vecin afectat

Care este pretul unui implant in Bucuresti pentru un dinte? 

Inserția implantului dentar costă 1700 RON, +
– Deschiderea implantului dentar (după 3-6 luni) 100 RON (aceasta presupune montarea șuruburilor de vindecare) +
– Coroana dentară aleasă:

– 200 RON – Coroană Turnată CrCo sau
– 250 RON – Coroană semifizionomică CrCo/ceramică (partea dinspre obraz este acoperită cu ceramică) sau
– 400 RON – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capa metalică acoperită în întregime de ceramică) sau
– 550 RON – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capa de zirconiu acoperită de ceramică) sau
– 750 RON – Coroană Zirconiu Prettau (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică).

 Plata poate fi făcută în 10 rate fixe.

punte dentara versus implant dentar

Diferenta dintre Implant dentar si punte dentara

Care este mai bun: implant dentar versus punte?

 Soluția de protezare, prin implant dentar, este superioara soluției de protezare prin punte dentară.

 Datorita conservarii integritatii dintilor adiacenti bresei edentate, conservarea volumului osos in care este inserat implantul prin punerea acestuia in sarcina.

 Pentru o reprezentare mai clara am atasat, in dreapta, un grafic in care sunt prezentate, explicit, solutiile de protezare, implant dentar versus punte dentara.

La cat timp se scot firele?

 După 7-10 zile.

Ce sunt implanturile dentare cu hidroxiapatita? 

 Implanturile dentare din titan sunt acoperite cu un strat de hidroxiapatită pentru o rată de osteoacceptare crescută.

Unde puneți implanturile dentare?

 Locatia este Bucuresti, Bld. Alexandru Obregia nr. 3, bl M2, sc A, ap. 5, parter.

 

   

# implant dentar

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 gânduri despre “Implant dentar pret, descriere, etape.

 • Sorin P

  Buna ziua,
  Am o paradontoza aparuta in urma cu cativa ani in urma careia s-au pierdut deja in partea de jos trei molari si doi dinti, iar altii sunt deja mobili si totodata aceleasi probleme de mobilitate in partea de sus, unde de asemenea s-a mai pierdut un molar.
  Va rog sa imi spuneti estimativ (urmeaza sa ajung la dvs la un control) daca tratamentul presupune doar implanturi sau acestea vor fi combinate cu lucrari protetice. Mentionez ca nu exista foarte multi dinti care sa nu prezinte urme de mobilitate.

  Multumesc,
  o zi buna!

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Oricat de mult ne-am dori asta, nu putem pune diagnostice sau face planuri de tratament prin corespondenta.
   Diagnosticul si planul de tratament se fac dupa un anumit protocol in urma investigatiilor clinice si radiologice.

   Nu sunt doua situații identice, fiecare caz are particularitatile lui trebuind tratat ca atare.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • Simona

  Bună ziua, în cazul în care am un chist acolo unde se termină fruntea şi începe nasul, este bine să operez mai întâi chistul, după care să încep procedura de implant? Precizez că implantul trebuie făcut sus pe partea dreaptă.

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Va rugam sa va programati pentru consultatie. Aceasta va este oferita gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa suntati, din timp, la numarul +40722463368.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • LUMI

  Buna ziua .Domule Dr sunteti un om corect ,si ma bucur ca am gasit site -ul dumneavoastra .Acum o luna si jumatate am lasat un mesaj la o clinica …am fost contactata ..toate bune si frumoase ,mi-au facut o reducere la implanturi …avand edentitie totala mi-au inserat 4 implanturi ..in zona maxilarului unde am avut cica os suficient ….si surpriza la control.Ptr a continua am nevoie de o aditie de os ,autolog sau -si -bovin ,dar suruburile ,,bonturile protetice la ei se platesc separat E HOTIE PE FATA .sau cum se spune mai frumos –atentie !!!preturi ascunse!! .Sunt foarte suparata si nu mai vreau sa continui lucrarea .INTREBARE ;.Suruburile ,bonturile protetice fac parte din implantul propriuzis pe care l-am platit cu 400 euro bucat? Se pot pune doua implanturi cu incarcare si apoi o proteza pe toate sase ?sau ce alta varianta as avea pe patru implanturi?doua foarte apropiate in stg si doua in dreapta iar in fata nimic ?Multumesc frumos .

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Va putem vorbi despre practicile noastre nu despre felul in care tarifeaza alte cabinete/clinici stomatologice.

   In pretul de 1700 de lei, platit pentru un implant dentar, intra toate piesele protetice mai putin coroana dentara.
   Distinct de acest pret se platesc 100 de lei/implant atunci cand se deschid implanturile si se monteaza gingivaformele sau suruburile de vindecare si 80 de lei de bont, atunci cand este necesara adaptarea acestora.

   Ca sa pot determina ce se poate face in cazul dumneavoastra vo rog sa va programati pentru o consultatie.
   Nu am cum sa fac planuri de tratament prin corespondenta. Am nevoie de investigatii clinice si radiologice.
   Consultatia si planul de tratament va sunt oferite gratuit.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • Andreea

  Buna ziua;am o lucrare dentara fixa facuta acum 2 luni aprox(deci noua);mai peecis punte dentara in partea de sus(12 bucati)…in acest scurt timp deja au aparut goluri intre ,,dinti,, si gingie,cam in 3 locuri.care ar fi variantele de tratament si ce optiuni am?as vrea sa stiu cam ce am de ales cand ma prezint la medic.multumesc

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Sunt mai multe posibile cauze care sa determine retractia gingivala rapida, post-protezare:

   – dacă lucrările protetice sunt fixate înainte ca mucoasa(gingia) să se fi vindecat
   – dacă bonturile protetice au fost preparate prin șlefuire intempestivă cu violarea spatiului biologic
   – prezența bolii parodontale (existența pungilor parodotale)
   – adaptarea deficitara a lucrării protetice

   Nu va putem oferi diagnostice diferențiale sau oferi planuri de tratament prin corespondenta oricât de mult ne-am dori asta.
   Consultatia va este oferita gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa va programati, din timp, apelând: +40722463368

   In urma investigatiilor clinice si radiologice veti primi planul de tratament.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • Cristina

  Buna seara, am o intrebare, se poate face implant daca esti alergic la antibiotic?
  Eu sunt alergica si dupa tot ce am citit vizavi de implantologie exista un protocol care presupune tratament cu o zi inainte de implant cu antibiotic. In cazul meu ce se poate face? Va multumesc anticipat ptr raspuns.

  • dr.aristide Autor articol

   Bună seara,
   Exista o paletă larga de antibiotice.
   Sunt șanse mici sa fiți alergica la toate.
   Se poate determina ce antibiotic tolerați apoi se merge înainte conform protocolului.

   Cu prietenie,
   Dr.Dan Aristide

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,

   Întârzieri de câteva luni sunt acceptabile. Nu se întâmplă nimic semnificativ.
   Dacă se întârzie cu anii, implanturile dentare nefiind încărcate, osul nu primește sarcină și se resoarbe determinând o implantare mai slabă a acestora și, în cele din urma, pierderea lor.

 • ionut serghe

  Buna ziua.
  Am 47 de ani, toata dantura este o mizerie, am oroare de dentist, intotdeauna am avut, de aceea sunt in situatia aceasta.Nu este o scuza, asta este adevarul.Vreau sa va intreb, pentru fiecare parte sus-jos , de cite implanturi este nevoie pentru a putea sustine o punte totala de la cap la cap, sau pe bucati, sa zicem in fata cei doi, sa fie individuali.Multumesc frumos.O zi buna.

  • dr.aristide Autor articol

   Buna seara,
   Pentru o aproximare a costurilor trebuie reținut ca sunt necesare, in medie, 10 implanturi dentare pentru o arcada dentara. Pretul unui implant este de 1700 de lei.
   La aceste costuri se adauga pretul lucrarii propriu zise, care incepe de la 500 de lei pentru o coroana dentara metalo-ceramica total fizionomică.
   Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri (lucrari protetice mari pe un sprijin implantar subdimensionat) de dragul unei aparente economii.
   Acestea sunt informatii cu caracter general.
   Pentru o reprezentare clara a costurilor, particularizata pentru cazul dumneavoastra, va rugam sa va programati pentru o consultatie.
   In urma investigatiilor clinice si radiologice veti primi planul de tratament detaliat, in scris.
   Acesta cuprinde: costuri, timpi de executie, alternative.

   Consultatia si planul de tratament va sunt oferite gratuit.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • Zlamparet Ana

  Buna seara,

  poate e o intrebare naiva, dar nu mi-e clar, ce se intampla in cele 3-6 luni de la insertie, pacientul sta in aceasta perioada fara dinti …sau se pune o lucrare provizorie ? Multumesc.

  • dr.aristide Autor articol

   Bună seara,
   În funcție de situație, pacientul poate sta cu breșa edentată, (fără nimic) în cazul protezării, prin implanturi dentare, a unuia sau mai multor molari, exact asa cum a stat pana sa ia decizia protezării.
   În cazul breșelor edentate, în zona grupurilor de dinți frontale, se opteaza pentru „masti” sau „fluturași reprezentate de microproteze din acrilat.
   În cazul edentațiilor totale se opteaza, de obicei, pentru proteze din acrilat.
   Exista și soluția punților fixe, pe suport implantar provizoriu (între implanturile „de baza” se insera implanturi mai subțiri, pe care este fixata imediat sau la 2-3 zile o lucrare fixa, provizorie, pe perioada de vindecare osoasa. Când timpii de vindecare osoasa se împlinesc – cele 3 sau 6 luni – lucrarea provizorie este îndepărtată și este realizata lucrarea definitiva pe suportul implantar oferit de implanturile „de baza”, cele în jurul cărora osul a fost lăsat sa se vindece corespunzător)

 • cristea

  O prezentare corecta si de bun simt nu ca intr-o ora ai toate implanturile in gura cum zic unii ! Am si eu 8 masele cu implant dar m-au costat dublu decat spuneti ( Buzau )

  • dr.aristide Autor articol

   Alegerea trebuie facută după o analiza atentă.
   Plaja ofertelor de implanturi dentare este largă.
   Voi incerca să fac, pe scurt, o analiză a extremelor:

   Prețuri mult mai mici decât prețul pieței.

   Va trebui să vă întrebați ce compromisuri au fost făcute pentru obținerea acelui preț:

   – se folosec materiale de slabă calitate?
   – anumite etape sunt tratate superficial sau omise în întregime?
   – calitatea întregii lucrări are de suferit?
   – medicul are puțină experiență și lasă la preț ca să ”își facă mâna”?
   – au fost respectați toți pașii sterilizării, de la baia cu ultrasunete, până la lămpile cu ultraviolete?
   – se va elibera bon fiscal sau factură care să ateste plata făcută de dumneavoastră?
   – ce se întâmplă dacă inserția implantului dentar eșuează sau dacă implantul cade la scurt timp de la inserție?

   Când vine vorba de implanturi dentare, nu există scurtături. Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a vă garanta longevitatea implantului.
   Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

   Prețuri mult mai mari decât prețul pieței.

   Exista câteva discipline medicale în care medicul poate lucra independent, aflându-se în relație directă cu pacientul cum ar fi: oftalmologie, ginecologie, stomatologie, medicina de familie și altele.
   Medicii care au una dintre aceste specializări se pot organiza în cabinete medicale individuale și își pot trata pacienții în regim ambulatoriu. (nu necesita spitalizare)

   Interacțiunea medic-pacient nemaifiind mediată, prețul plătit de către pacient este mai mic în raport cu aceleași servicii oferite într-un cadru spitalicesc sau într-o clinică, unde trebuiesc acoperite și costurile anexe.

   Costuri anexe înseamnă cheltuielile generate de întreținerea unei instituții, salariile unui personal numeros, marja de profit a afacerii respective.

   Aceste costuri anexe variază de la cabinet la cabinet, de la clinică la clinică, în anumite situații ajungând prohibitive. Prețul exagerat al unui implant dentar nu reflectă neapărat o calitate ieșită din comun a acestuia, ci, de cele mai multe ori, doar lăcomie.

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,

   Insertia 2 x implanturi Alpha Bio 1700×2=3400 lei
   Dupa 3 luni la mandibula sau dupa 6 la maxilar deschiderea implanturilor si montarea suruburilor de vindecare: 100×2=200lei
   Dupa alte 2 saptamani, montarea bonturilor 2×80=160 lei
   Realizarea protezei pe bară Dolder, pe cele doua implanturi, dureaza 3 saptamani- o luna si costa 4500 de lei.

   Total costuri generate pentru realizarea unui asfel de plan de tratament: 8260 lei.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide

 • Dan

  Am citit in totalitate articolul acesta ca sa imi fac un calcul cat ar costa un implant. Din cate inteleg costul ar avea 3 componente: implantul 1700 de lei (varianta cu implant dentar Alpha Bio) + montarea surubului de vindecare 100 lei + coroana maxim 750 de lei (varianta Coroană Zirconiu Prettau), iar daca vin din strainatate ar fi necesare 2 vizite. Am inteles corect preturile? Pentru implantul dentar Straumann despre care am citit ca ar fi mai durabil si calitativ, cat ar fi pretul? Multumesc

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,
   Ati înțeles corect.
   Pentru o cotație de preț, la alte implanturi decât cele folosite, în mod uzual de mine, trebuie sa contactez furnizorul.
   Variația de preț nu depaseste, de obicei, 300 de lei de implant.

   Dr. Dan Aristide

   • Dan

    Multumesc, aveti preturi foarte bune si informatii foarte clare pe site. O sa recomand siteul unor prieteni care au spus ca vor sa vina in Romania pentru implant.

 • Mariana L.

  Sînteti un doctor exceptional. Acum 4 ani mi ati facut implant dentar si sunt foarte multumita de rezultate va recomand tuturor cu mare incredere

 • Alexandru Tretin

  Bună ziua domnule doctor!
  V-am gasit pe net. Am venit, acum nouă luni la dumneavoastră cu inima strânsă pentru ca mi-au placut explicatiile de pe siteul dvs.
  Am revenit sa vă mulțumesc si să va recomand!

 • lumy

  Buna ziua ..am si eu o mare problema pe care as dorii sa o rezolv la d_voastra..In urma unei parodontoze am ramas fara dentitie in partea superioara si port o proteza de doi ani pe care as dorii sa o schimb .Problema mea este urgenta .As dorii sa stiu daca se poate pune pe implanturi sau ce modalitate ma sfatuiti …si ce pasi trebuie sa fac .As dorii daca sunteti amabil sa imi spuneti cam care ar fi timpul estimat pentru lucrare deoarece nefiind din Bucuresti sa stiu cum as putea rezolva cu serviciul ..si cam care ar fi toate costurile aproximativ ..VA MULTUMESC ANTICIPAT .

 • Mitrea Ion

  Mi-am pus un implant dentar si coroana de Zirconiu peste acest implant dentar. Arata foarte bine. Va recomand un medic dentist bun! Va multumesc domnule doctor!