Implant dentar pret, descriere, etape. 131


Implant dentar pret – prezentare a etapelor de execuție și costurile aferente:

 

implant dentar Bucuresti

Dr. Dan Aristide

Primul pas: Inserția implantului dentar costă 2500 lei Biotec, 3500 de lei Bredent sau 5000 de lei Straumann. Acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar, șurubul de acoperire, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Pasul doi: După 3 luni la mandibula si dupa 6 luni la maxilar, de la inserție, are loc deschiderea implantului dentar care costă:

Pasul trei: După 1-2 săptămâni, de la montarea capelor de vindecare, încep etapele protetice:

 •  300 lei/bont, adaptarea bonturilor protetice Biotec 500 de lei/bont Bredent (suporturile pe care se se sprijină viitoarea lucrare protetică)

Etapa finală: Realizarea coroanelor dentare, ale căror prețuri sunt determinate de ce alegeți:

 •  1000 lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capă metalică acoperită în întregime de ceramică) sau
 •  1200 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar) sau
 •  1400 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Multilayer (capă de zirconiu acoperită de mai multe straturi de ceramică Ivoclar) sau
 • 2000 lei – Coroană Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică Ivoclar)

Recurență: Anual trebuie verificată starea implanturilor și a lucrărilor protetice, astfel încât dacă apar probleme, să poată fi depistate și remediate din timp.

 • 200 de lei costul consultației

Puteți plăti pentru serviciile oferite în cabinetul nostru prin CardAvantaj în 12 rate lunare, fără dobândă.

Cardul Avantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de către Credit Europe Bank.

Pentru mai multe detalii despre acest card vă rugăm să vizitați www.cardavantaj.ro

Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia Cad-Cam din materiale de cea mai buna calitate.

Tehnologia Cad-Cam este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

Recomandari implant dentar:

Ce inseamna un implant dentar perfect? Prezentare detaliată:

Implantul dentar este o tehnică dentară modernă care vă redă zâmbetul și sănătatea.

Un zâmbet frumos înseamnă satisfacție și încredere în orice cadru social.

De câte ori, n-ați ezitat să zâmbiți, să vorbiți, să mâncați în public, din cauza unuia sau mai multor dinți lipsă? De câte ori n-ați refuzat o masă la restaurant sau alte interacțiuni sociale, din cauza acestui neajuns?

Implantul dentar este elementul de bază, într-un mecanism de refacere a danturii.

Pacientul, atunci când intră în cabinet, vrea dinți. Dar dinții sunt a doua etapă, în acest ansamblu, în care primul pas este implantul.

În protetica dentara, nu există dinți pur și simplu, ci dinți pe structuri de sprijin, pe implanturi.

Pentru ca rezultatul final să fie fără cusur, acordăm o atenție deosebită începutului. Implantul dentar, odată inserat, devine parte din sistem.

Pe principiul, „funcția creează organul”, implantul devine parte a volumului osos, se integrează și îi redă sarcina naturală a osului.

Totul despre implantul dentar

implant dentar pret, costuri implant dentar, cat costa un implant dentar, dentist aristide, implant dentar toti dintii, implant dentar pentru toti dintii, poze implanturi

poze implanturi dentare

 Implantul dentar este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, sub forma unei piese din titan.

Fobia de dentist nu trebuie să împiedice alegerea soluției optime pentru refacerea danturii!

Anestezia înlătură orice durere sau jenă, pacientul poate coopera cu medicul, în timpul intervenției chirurgicale, iar starea postoperatorie este similară celei de după extracția dentară.

Condiții sterile absolute, profesionalism, competență și minuțiozitate.
Aceste condiții îndeplinite și reușita este garantată!

Un plan de tratament corect, în cazul protezării edentațiilor totale(lipsa tuturor dinților) sau a breșelor edentate(câțiva dinți lipsă), trebuie să ia în considerare, în primul rând, posibilitatea implanturilor dentare datorită prognosticului superior al reabilitării orale față de metodele terapeutice considerate clasice. (puntile dentare sau protezele dentare)
Dacă sunt corect gândite și aplicate, procentul de succes prin protezarea cu implanturi dentare este foarte ridicat, statisticile de specialitate evaluează rata de succes la 95% – 98%.

Avantajele majore ale unui implant dentar

Dinții învecinați, care, în cazul lucrărilor protetice dentare, trebuie șlefuiți, deci alterați, rămân intacți.
– Se conservă volumul osos, conform principiului „funcția creează organul”, și se stimulează, prin punerea sa în sarcină. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar conformându-l în funcție de liniile de forță;
– Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea dată de dintele natural, detaliu de care, însă, nu trebuie să se abuzeze, un implant dentar fiind o anchiloză, pe când dintele prezintă un sistem elastic de amortizare (parodonțiul);
– Senzația de dinte natural. Transmiterea forțelor masticatorii direct osului dau o senzație de “propriu”, superioară celei date de o lucrare protetică care are dinți ca stâlpi.
Se consideră că, dacă un pacient este suficient de sănătos, încât să i se poată extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar.

Contraindicațiile protezării prin implant dentar

implant dentar, pret implant dentar, implant dentar forum, cat costa implant dentar toata gura, implant dentar toti dintii, implant dentar pentru toti dintii

poze implanturi dentare

– Oferta osoasă insuficientă: înălțimea și grosimea osului disponibil, precum și spațiul dintre dinții care mărginesc breșa edentată.
– Formațiuni patologice (chisturi, tumori, țesut de granulație) prezente în ariile în care se dorește protezarea prin implant dentar.
– Administrarea anumitor tipuri de tratamente (anticoagulante, citostatice, bifosfonați etc)
Chiar și în aceste cazuri, inserția de implant dentar, cu rată mare de succes, este posibilă dacă sunt întreprinse demersurile corespunzătoare:
– În cazul ofertei osoase insuficiente, înălțimea și grosimea osului pot fi duse la dimensiunile dorite prin adiție de os, pentru implant dentar.
– În cazul formațiunilor patologice, inserția de implant dentar va fi făcută după extirparea acestora.
– În cazul diverselor tratamente, după încetarea administrării acestora.
Factorii de risc care pot duce la pierderea unui implant dentar
Bruxismul, fumatul și igiena precară.
Dacă sunteţi într-una dintre situațiile enumerate mai sus, cu certitudine putem găsi o soluţie pentru a crește rata de succes a protezării prin implant dentar și de menţinere a rezultatului în timp. Vom analiza cu mare atenţie starea dumneavoastră de sănătate şi vom găsi tratamentul potrivit.
Vârsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.
Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.
După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).
După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașată gingivaforma (bontul de vindecare) pentru 7-14 zile.
Atașarea bontului protetic și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile. 

Indicatiile medicale pre și post operator

Au drept scop:
– sa reducă timpii de vindecare și sensibilitatea de la nivelul plăgii,
– creșterea ratei de succes a intervenției și a confortului resimțit de pacient.

Preoperator: Cu 7-10 zile înainte de intervenția chirurgicală, este indicată asanarea cavității bucale ( detartraj, periaj, airflow ) și folosirea apei de gura cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Acest protocol asigură un câmp operator curat, sărac în germeni patogeni, parametri optimi pentru orice tip de intervenție chirurgicală.

Postoperator: Clătiți gura cu apă de gură cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Curățați blând dinții și gingiile, cu o periuță de dinți moale. Nu atingeți firele de sutură, dacă aveți suturi.  Eliminați din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți, alimentele dure.
Nu fumați pe perioada vindecării!
Pentru sensibilitate sau durere, luați anti-inflamatoare. Pentru edem aplicați rece pe zona inflamată.
Nu dormiți pe partea inflamată (căldura mărește inflamația).
Respectați medicația prescrisă de medicul implantolog.

Intrebari și răspunsuri frecvente

implant dentar rapid

Cat de dureroasa este intervenția?
Cei mai mulți oameni, care au trecut prin această experiență, spun că disconfortul este asemănător sau chiar mai mic decât cel al unei extracții dentare.

Cat de tare doare după?
Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 2-5 ore, pe măsură ce anestezia începe să se estompeze. Disconfortul poate dura până la 48 de ore.

Cat costa un implant dentar?
Inserția implantului dentar costă 2400 RON, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar propriu-zis, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Din ce este format un implant dentar?

Componentele unui implant dentar sunt:
– corpul implantului
– capa de vindecare:
– bontul protetic
– bontul de vindecare
– cheia de transfer
– implantul analog sau copia implantului:
– șurubul de fixare

Cum îngrijim implantul dentar?

Va avea aceeași îngrijire ca dinții naturali: periaj, ață dentară, air floss, duș bucal și igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni.

Asigurarea de sănătate acoperă costurile generate de un implant dentar?
Casa Națională de Sănătate nu acoperă costurile generate de inserția unui implant dentar.

Exista o restrictie de varsta pentru implant dentar?

Implanturile dentare pot fi puse persoanelor adulte, vârsta

implant dentar toata gura

prezentare de caz

nefiind determinantă pentru acest pas, ci starea generală de sănătate.
Vă prezentăm, alături, cazul unui pacient căruia i-am protezat, prin implant dentar toata gura la vârsta de 78 de ani.

Care e rata de succes a implanturilor dentare?

Statisticile de specialitate plasează rata de succes între 95% și 98%.
Mai multe detalii: Riscuri și rata de succes implanturi dentare

Cât ține un implant dentar? Cât timp rezistă implantul?

Dacă sunt îngrijite corespunzător (igienă riguroasă și vizite regulate la dentist), implanturile pot avea o durata de viața intre 10 și 30 de ani.

Alimentația, după implant dentar, va fi normală?

Dupa inserarea implantului dentar, alimentatia va fi una normală, fără nici un fel de restricții. Aceeași alimentație ca în cazul dinților naturali.

Ce alternative sunt la implant dentar?

Alternativele la implantul dentar se împart în doua categorii:
– fixe (punțile dentare)
– mobile (proteze mobile și mobilizabile)

Ce analize sunt necesare inainte de implantul dentar?

Pentru a ne pregăti de implant dentar, trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical care va dovedi că sunteți un pacient apt pentru implant.
Acest examen va prezenta rezultatul următoarelor analize:

 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Colesterol
 • Timpi de sângerare
 • Timpi de coagulare
 • Acid uric
 • Uree
 • VSH

Cat durează operatie implant dentar ?

Inserția unui implant dentar durează intre 20 de minute și 1h.
După osteoacceptare (3-6 luni de la inserție) implanturile pot avea o viață între 10 și 30 de ani, în funcție de anumiți factori.

Ce garantie are?

Implanturile dentare(piesele din titan) sunt garantate, în privința integrității lor, de către producător, pe viață.
Stabilitatea lor, însă, nu poate fi garantată. Cu alte cuvinte, nu aveți nici o garanție pentru reușita operației de inserție a implanturilor dentare.
Riscurile generate de o astfel de operație revin, în totalitate, pacientului.
Procedura chirurgicală de inserție a unui implant dentar este standard. Echipa medicală întreprinde toate demersurile necesare pentru reușita acestei operații.
Care este cel mai bun implant dentar?
Aceasta disciplină, implantologia, este într-o continuă evoluție. Tehnologii noi și tipuri de implanturi noi apar an de an.
Cel mai bun implant dentar este implantul cu cele mai mari șanse de osteoacceptare.
Medicul implantolog, va alege, în funcție de anumiți parametri: oferta osoasă (înălțime, grosime, densitate), numărul de dinți protezați, locul în care se va face inserția (maxilar, mandibulă, anterior, posterior).

Care este cel mai nou implant dentar in Bucuresti?

Concurența între firmele producătoare de implanturi dentare este acerbă.
Anual apar sute de implanturi noi.

Care este cel mai ieftin implant dentar in Bucuresti?

Așa cum se întâmplă în orice ramură economică, și în industria implanturilor dentare sunt firme cunoscute și unele mai puțin cunoscute.
De obicei, cele care sunt un ”brand” sunt mai scumpe, cele mai puțin cunoscute sunt mai ieftine.
De reținut că implanturile dentare vin sterile, încapsulate în vid, din fabrică.
Informațiile găsite aiurea pe internet, în căutări implant dentar forum sau în diverse reclame trebuie trecute prin filtrul rațiunii.
Când vine vorba de implanturi dentare, nu există scurtături. Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a vă garanta longevitatea implantului.
Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

Ce dimensiuni are un implant dentar?

Lungimea unui implant dentar se calculează în milimetri, de la partea de sus a gulerului, la vârful implantului.
Lungimi le tipice sunt 8mm, 10mm, 11.5mm, 13mm și 16mm.
Lățimea unui implant dentar este măsurată prin diametrul platformei, tot în milimetri.
Grosimile tipice sunt 3.75mm, 4.2mm, 5mm și 6mm.
Există și implanturi dentare, cu dimensiuni atipice, care sunt folosite în circumstanțe excepționale.

Cât durează recuperarea dupa implant dentar?

Recuperarea poate dura intre 7 si 10 zile de la insertie implant dentar.
De cele mai multe ori, edemul este nesemnificativ.
În cazurile rare, în care, edemul de după implantul dentar, este pronunțat, se recomandă administrarea de antiinflamatoare și comprese reci.

Sarcina, afectează implantul? 

Apariția unei sarcini după inserția implanturilor dentare nu afectează procesul de vindecare osoasa, de osteoacceptare a implanturilor dentare.

Dacă alăptez se poate face implant dentar?

Da, implanturile dentare pot fi inserate chiar dacă alăptați!

Se pot pune doi dinți pe un singur implant?

Nu, nu putem proteza doi sau mai mulți dinți, pe un singur implant decât în circumstanțe excepționale.

Se poate pune o masea pe două implanturi?

Molarii au, de obicei, trei rădăcini.
Un implant dentar reprezintă proteza unei singure rădăcini.
Riscul pierderii implanturilor dentare, în cazul protezarii unui molar pe doua implanturi dentare, este mai mic decât protezarea printr-unul singur.
Forțele masticatorii fiind descompuse pe mai multe rădăcini șansele de suprasarcina, suprasolicitare, scad.

Care este cea mai buna clinică?

Atunci când căutăm un medic, ar trebui să ne ghidăm după reputația acestuia, nu după reclamele plătite de acesta.

Ce este implantul din fibra de sticla? 

Nu există implant dentar din fibra de sticlă. Implanturile dentare moderne sunt din titan sau din zirconiu. Din fibră de sticlă sunt pivoții. Mai multe informatii despre pivoti aici.

Se poate plati în rate pentru implantul dentar?

Toate serviciile stomatologice oferite în cabinetul nostru, inclusiv inserția implantului dentar, pot fi achitate prin Card Avantaj, în 10 rate.

Se poate face extractie de masea și implant dentar imediat după?

Da, exista implanturi speciale, care pot fi introduse după pregătirea alveolei, postextracțional.

Faceti implant dentar intr-o zi ?

Nu. Implanturile dentare oferite de noi nu pot fi încărcate într-o zi (coroanele dentare vor fi aplicate la 3-6 luni de la inserția implanturilor).

La cat timp dupa extractie pot pune implant masea ?

La 3 luni, în cazul unei extracții la nivel mandibular, respectiv 6 luni, în cazul unei extracții la nivelul maxilarului.

Faceti implant dentar la copii?

Nu, oasele copiilor sunt în creștere, la fel și dinții lor. Protezarea prin implant dentar, în cazul copiilor, chiar dacă este vorba despre un dinte definitiv este, în opinia noastră, prematură.
Se vor găsi soluții de protezare temporară – coroană acrilică lipită de dinții învecinați- sau chiar o proteză mobilă sau mobilizabilă, până la vârsta maturității (18-20 ani), când protezarea, cu implanturi dentare, este oportună.

implant biotec, implant dentar biotec, biotec implan, biotec implant dentar, dentist aristide, stomatolog aristideCe fel de implanturi folositi?

În mod curent, folosim Biotec și Bredent, ambele fabricate în Germania.

La cererea dumneavoastră, putem folosi oricare dintre implanturile din lista de mai jos:

Implant dentar Bio-Tec,

Implant dentar Bredent

Implant dentar Alpha Bio,

Implant dentar MIS,

Implant dentar Megagen

Implant dentar Nobel-Biocare

Implant dentar Norris

Implant dentar Nova

Implant dentar Straumann

Implant dentar Zimmer

Dental Implant dentar KOS

Implant dentar AB Dental

Implant dentar Ankylos

Implant dentar ARDS

Implant dentar Osstem

Implant dentar Implantium

Implant dentar DIO

Implant dentar Adin

Implant dentar BioHorizons

Implant dentar Bicon Dental

Implant dentar Dentium

Implant dentar Inno

Implant dentar GC

Implant dentar Osstem

Cât timp îmi ia să mă vindec?

– 3 luni la mandibula, 6 luni la maxilar,
– 10-14 zile la montarea șurubului de vindecare gingivală (gingivaformă).

Ce probleme cu implantul pot sa am?

Dacă intraoperator sau postoperator nu au fost respectate normele de igienă și cele de profilaxie există riscul contaminării plăgii, implicit apariția periimplantitei care va determina pierderea implantului.

Dacă implantul exercită presiune pe nervul alveolar inferior, sau dacă l-a secționat, colțul gurii va rămâne amorțit o perioadă mare de timp existând posibilitatea ca sensibilitatea pe zona respectivă sa nu poată fi recuperată, pe deplin, niciodată.

Dacă în timpul inserarii implantului dentar membrana sinusală a fost perforată și protocolul chirurgical, pentru această situație, nu a fost respectat, există riscul pierderii implantului dentar și apariția comunicării oro-nazale.

Dacă inserarea implantului dentar a fost făcută incorect și, prin frezaj, a fost atins un dinte vecin, vital, poate duce la pierderea atât a implantului dentar cât și a dintelui vecin afectat.

Dacă implanturile dentare sunt puse strâmb se va putea pune lucrarea fără să mă deranjeze? â

Implanturile dentare înlocuiesc rădăcinile dinților.
Așa cum rădăcinile dinților nu sunt ”drepte” nici implanurile nu sunt puse, de obicei, drept – ele urmărind oferta osoasă. (osul restant)
Înainte de a face lucrarea protetică propriuzisă veți trece printr-o etapă a adaptării bonturilor protetice, în acea etapă bonturile protetice, care au angulații variate, vor fi paralelizate astfel încăt lucrarea protetica să ”intre” și să se așeze pe poziția dorită.

Cat costa un implant dentar in Romania?

– Inserare implant dentar costă 2500 de lei, +
– Deschiderea implantului dentar (după 3-6 luni) 200 de lei (aceasta presupune montarea șuruburilor de vindecare) +
– Adaptarea bonturilor protetice 300 de lei +
Coroana dentară aleasă:
– 1000 de lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capa metalică acoperită în întregime de ceramică)
– 1200 de lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capa de zirconiu acoperită de ceramică)
– 1400 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Multilayer (capă de zirconiu acoperită de mai multe straturi de ceramică Ivoclar)
– 2000 de lei – Coroană Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică).
Plata poate fi făcută în 10 rate fixe.

implant dentar sau punte dentaraDe ce așa de scump?

Costurile de achiziție ale întregului ansamblu (implant, șurub de acoperire, șurub de vindecare, bont ptotetic) pot varia, în funcție de marcă, de la una la câteva sute de euro.
Diferența de preț, până la cel listat este dată de cheltuielile conexe.
Operația trebuie făcută într-un mediu steril, care cu cât este mai strict, cu atât este mai scump.
Operația trebuie făcută de personal calificat. (medici cu studii postuniversitare) al căror onorariu este pe măsura calificării lor.
În cazul unui eșec situația trebuie remediată fără a îi genera costuri noi pacientului.
În țară noastră, prețurile pentru astfel de manopere sunt considerate printre cele mai mici din Europa.

Care este mai bun: implant sau punte? 

Soluția de protezare, prin implant dentar, este superioară soluției de protezare prin punte dentară.
Datorita păstrării integrității dinților adiacenți breșei edentate, și conservării volumului osos în care este inserat implantul, prin punerea acestuia în sarcină.
Pentru o reprezentare mai clară vă rugăm urmăriți schița alăturată, în care sunt ilustrate, explicit, soluțiile de protezare, implant dentar versus punte dentară.

La cat timp se scot firele? 

După 7-10 zile.

Cum se zice corect: implante dentare sau implanturi dentare?

Implanturi dentare. https://dexonline.ro/definitie/implant

La persoane cu diabet se poate face implant dentar?

Dacă diabetul este compensat și ținut sub control, pot fi inserate implanturi dentare.

Puneți implant dentar pentru toti dintii ?

Ca să putem pune prin implant dentar toti dintii nu este suficient un singur implant ci vor fi necesare mai multe implanturi.
Un om are, fără măselele de minte, 28 de dinți.
În mod ideal, ar trebui să protezăm câte un implant pentru fiecare dinte, dar – din considerente economice – pot fi realizate lucrări dentare pe mai puține implanturi, pe principiul punților dentare.
Numarul de implanturi necesar se stabiliește de la caz la caz in funcție de particularitățile cazurilor respective.

La sfârșit, va arăta ca un dinte normal?

Coroana pe implant, în funcție de sistemul de prindere, este de doua feluri: cimentată direct pe bontul protetic (piesa intermediară intre implant și coroană) și coroana pe implant înșurubată.
La sfârșit, indiferent de tipul de coroană ales dezideratul estetic va fi indeplinit.
Noii dinți vor arăta exact ca cei naturali sau chiar mai frumoși!
Un fir nu a putut fi scos și a rămas în gingie, urmând ca acesta să fie scos la o data ulterioara.
Firul nescos afectează în vreun fel implantul sau gingia?
E posibil ca în perioada următoare, firul să devină expus parțial sau în totalitate.
Dacă se întâmplă acest lucru vă rugăm să vizitați medicul pentru îndepărtarea lui.
Dacă firul devine expus, parțial sau în totalitate și alegeți să așteptați, în funcție de tipul de fir folosit, pot apărea retenția alimentelor apoi inflamația țesuturilor moi la nivelul respectiv.
Dacă am fost opreată de cancer puteți să îmi lucrați?
Ca să vă putem răspunde avem nevoie de epicriză, de documentele pe care le-ați primit la externare.
Nu operația de cancer reprezintă contraindicație pentru implanturi ci un anumit tip de medicație pe care unii pacienți o primesc în astfel de situații.
Cum deșurubați o coroană pe implant care a fost cimentata pe bont, dacă s-a desfăcut puțin șurubul? Din ce cauză s-a deșurubat?
Se face o radiografie retroalveolară ca să stabilim exact poziția bontului protetic în raport cu morfologia coronară, să știm exact unde trepanăm coroana protetică.
Dacă totul merge conform așteptărilor, dup apx. 20 de minute de frezat cu atenție, racire lupe și microscop dacă e nevoie, degajăm complet accesul către șurubul bontului.
Ideal ar fi ca materialul de acoperire al acestuia să fie diferit de cel de cimentare, să ne putem orienta mai ușor.
Odată deșurubat complet putem determina cauzele deșurubarii (imperfectiuni geometrice bont/coroana/platforma/șurub ocluzie), etc .

Ce avantaje am dacă aleg o coroană înșurubată pe implant sau una cimentată? 

În cazul celei direct cimentate pe implant:

– estetica este mai bună căci nu există la nivelul ei nicio gaură de acces.
– îndepărtarea defectuoasă a cimentului după fixare crește riscul de periimplantită.
– necesită uneori un spațiu vertical mai mare pentru a avea suficientă înălțime bontul protetic.
 În cazul celei înșurubate:
– plusul cel mare este reprezentat de accesibilitatea asupra implantului oricând după fixare, astfel putem igieniza corect (procedeu făcut în cabinetul stomatologic)
– întâlnim o rezistența mai mică a ceramicii la nivelul căii de acces.
– este o soluție bună pentru dinții mici fără mult spațiu.
Fixarea coronițelor pe implant înseamnă ca acestea vor începe sa exercite o forța masticatorie , prin urmare astfel de lucrări se efectuează la un moment bine specificat (media este in jur de 3-6 luni după inserarea implantului).
Ce sunt implanturile dentare cu hidroxiapatita? 

Implanturile dentare din titan sunt acoperite cu un strat de hidroxiapatită pentru o rată de osteoacceptare crescută.

Mi-am pus implanturi dentare acum 7 ani. Acum vreau sa continui lucrarea pe care am tot amanat sa o fac. Oare o sa fie vreo problema faptul ca am asteptat atat de mult?

Luați, vă rugăm, legătura cu medicul care v-a pus implanturile.
În urma investigațiilor radiologice, domnul doctor va fi în măsură să vă ofere răspunsurile pe care le căutați

Vom primi bon și factură fiscală, certificat de autenticitate /marcă pentru implanturi și certificat de garanție pentru proteza fixa, respectiv implanturi?

 La început veți primi un formular de consimțământ informat, prin care vi se aduc la cunoștință diverse informații cu caracter general despre ce presupun tratamentele stomatologice.

După ce citiți și semnați acest consimțământ primiți un alt chestionar tip, în care veti bifa statutul dvs. în raport cu pandemia, (vaccinat, nevaccinat, trecut prin boală, etc)
Odată semnate aceste documente se trece la pasul următor care presupune consultația propriu zisă. Costul acesteia este de 200 de lei, cuprinde anamneza și investigațiile clinice.
Dacă va fi nevoie de investigații radiologice acestea vor fi tarifate separat, în funcție de tipul de radiografie necesar.
În urma consultației veți primi, în scris, diagnosticul și un plan de tratament ce va cuprinde costurile exacte, durata de execuție, etapele de lucru și alternativele.
După fiecare ședință veți achita contravaloarea tratamentelor efectuate și veți primi bon fiscal și factură în care sunt detaliate manoperele efectuate.
În cazul implanturilor dentare – acestea vin încapsulate în vid, pe capsulă sau în cutia în care vin exista un abțipild care cuprinde o serie și un cod de bare.
Aceste abțipilduri se lipesc în fișa dvs. asfel încât să se știe exact ce fel de implant a fost folosit. (tip, marcă, diametru, lungime)
Reprezentanți din România ai firmelor producătoare de implanturi dentare ne pun la dispozitie un Certificat European (CE), pe care, la rândul nostru, vi-l punem la dispoziție.
Garanția, în cazul implanturilor dentare, oferită de producător, se referă la integritatea implanturilor.
Noi, medicii, nu vă putem garanta actul medical.
Garanția oferită unui act medical reprezintă o strategie comercială înșelatoare și impotriva legii.
A se vedea Codul deontologic al medicului dentist Decizia nr. 15/2010, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 408 din 18 iunie 2010, Capitolul II, art. 18.
În cazul lucrării protetice, ce poate fi proteză mobilă, mobilizabilă sau o structură fixă, înșurubată sau cimentată – vă putemn pune la dispoziție un certificat de conformitate eliberat de laboratotul de tehnică dentară care execută lucrarea respectivă.

Unde vă găsesc?

Cabinetul nostru, stomatologic este în București, sector 1, str Luigi Cazzavilan nr. 35Bibliografie:

Carl Misch, Dental Implant Prosthetics 2nd Edition – 1st April 2014,
Chapter 13. Dental Implant Body Size: A Biomechanical and Esthetic Rationale

idem: Chapter 17. Natural Teeth Adjacent to an Implant Site: Joining Implants to Teeth

Carl Misch, Contemporary Implant Dentistry 3rd Edition
Part VI: Implant Maintenance Chapter 41. An Implant is Not a Tooth

John Beumer III,Robert R Faulkner, Kumar C. Shah, Peter K. Moy
Fundamentals of Implant Dentistry: Prosthodontic Principles: Volume 1, 1st Edition 2007, Part III: Fundamental Science, Chapter 28. Tissue Engineering Bone Response to Mechanical Loads

Julio Cesar Joly, Paulo Fernando Mesquita De Carvalho, Robert Carvalho Da Silva – Esthetic Perio-Implantology Chapter 10. Peri-implant prosthetic management for restorative excellence: Clinical and laboratory stages

Franҫois Darque – Mini-Implants – The orthodontics of the future, Chapter 8. Molar vertical control in hyperdivergent patients and in skeletal open bites

Skander Ellouze, Franҫois Darquede Arun K. Garg – Full-Arch Implant Rehabilitation 1st Edición 2019, Chapter 7. Treating the Partially Edentulous Maxillalant prosthetic management for restorative excellence: Clinical and laboratory stages


Pentru programari vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la telefoanele:


phone22

 


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email <-click

Website: www.draristide.ro

 

În cazul în care doriți să vă contactăm noi, lăsati-ne datele de contact, ziua, ora și medicul la care doriți programarea.


 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

131 gânduri despre “Implant dentar pret, descriere, etape.

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua!
   Se face o radiografie retroalveolară să stabilim exact poziția bontului protetic în raport cu morfologia coronară, să știm exact unde trepanăm coroana. Dacă totul merge conform așteptărilor dup apx. 20 de minute de frezat cu atenție, răcire și lupe, degajăm complet accesul către șurubul bontului.
   Ideal ar fi ca materialul de acoperire al acestuia să fie diferit de cel de cimentarea coroanei ca să ne putem orienta mai ușor.
   Odată deșurubat complet putem determina și remedia cauzele deșurubării (imperfecțiuni geometrice bont/coroană/platformă/șurub ocluzie), etc.

  • dr.aristide Autor articol

   Exista o varietate larga de implanturi si de capse.

   În mod normal, în astfel de situații, trebuie să vă programați la medicul în grija căruia vă aflați (cel care a făcut implanturile și proteza) ca să vă înlocuiască capsele.

  • dr.aristide Autor articol

   Dacă vă lispesc 8 dinți și vreți să îi protezați prin implanturi dentare, presupunând că îndepliniți condițiile necesare ca implanturile să poată fi inserate, (oferta osoasă suficientă, stare de sănătate bună) vă costă 26400 de lei, cap-coadă.
   Durate de execuție se poate întinde pe 3-6 luni.
   În această estimare am presupus că sunt folosite implanturi dentare Biotec și coroane de acoperire metalo-ceramice total fizionomice.

 • Ninosu Ioana

  Buna ziua ,mi am pus doua implanturi la maxilar ,premolar1si molar1 cu condiția să am trei coroane si cand mi a terminat lucrarea au fost doi dinti pe doua implanturi si a rămas spatiu intre canin si premolar .E normal asa ceva

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,
   Nu cunoaștem particularitățile cazului dvs.
   Firesc este, dacă aveți nelămuriri să le discutați cu medicul dvs.

   Dacă doriți o a doua părere pe marginea cazului dvs. vă rugăm să vă programați pentru o consultație.

 • Paula

  Bună seara,partea de jos a gurii nu mai am măsele deloc decât dinții din față, se poate face doar un implant în fundul gurii și de acel implant sa mi se facă punte cu cei din față?întreb pt ca am o proteza și nu ma acomodez deloc cu ea

  • dr.aristide Autor articol

   Bună seara!
   Nu putem să facem punți cu sprijin pe implant într-un capăt și cu dinți naturali în celălalt deoarece implantul dentar reprezintă o anchiloza, pe când dinții naturali au un anumit grad de elasticitate.
   O astfel de punte ar sfârși, la scurt timp după protezare, prin mobilizarea implantului de la suprasarcină.

 • Elena Capatina

  Buna ziua
  Domnule doctor este posibil sa mi se faca implanturi si lucrare doar la mandibula si mai tarziu la maxilar, in.conditiile in care la mandibula trebuie extrasi toti dintii afectati de parodontoza, iar la maxilar am lucrari care si ele trebuie scoase
  Intreb din.cauza costurilor care sunt destul de mari si sa am timp sa fac rost de bani. Nu mi permit financiar sa le fac pe amandoua odata (maxilar +mandibula).Va multumesc

  • dr.aristide Autor articol

   Da, teoretic este posibil daca o serie de criterii sunt îndeplinite.

   Dacă în cazul dumneavoastră este sau nu posibil se poate determina doar in urma investigatiilor clinice si radiologice.

 • Hardulea

  Buna ziua. Am facut implant de 4 dinti respectiv incisivii de pe maxilar acum 3 luni. Mai am si acum cateodata senzatia de corp strain . Este normal ? Si as mai dori sa stiu daca este posibil ca sa se incline spre fata . Asa am impresia cu toate ca nu simt ca s ar misca vreounul. Multumesc !

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Stabilitatea implanturilor este determinata in urma investigatiilor clinicie si radiologice, nu prin corespondenta.

   Pentru programari va stam la dispozitie, de luni pana sâmbătă, de la 8 la 20.00, la numerele de telefon:

   0722463368
   0735498977
   0314313113

 • Denisa

  Buna ziua. Cat de dificila este scoaterea unui implant dentar afectat de periimplantita, care mai are putina implantare, insa care nu se misca?

 • Alina

  Buna seara ,vreau să știu când îți pui toată partea de sus și partea la masele mă calcă pe limba e normal.si mi le-a lăsat și groase.Ce mă sfătuiți.Sa mă duc să mi șlefuiască .măselele sa se facă mai mici? Vă mulțumesc

 • Alex lucian

  Buna ziua,am probleme foarte mari cu absolut toata gura,cel mai probabil imi v-a trebui implant,vreau sa va intreb un lucru,am niste dureri foarte mari din cauza dintilor stricati si as vrea sa stiu daca trebuie scosi toti pentru a pune implanturi?in timp cat se face tratamentul pentru implanturi voi scapa de toate durerile dentare?mentionez ca nu am nici-un dinte bun si nu stiu ce pot sa fac,placa dentara sau implant?multumesc astept raspuns

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,

   Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

   Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

   În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

   Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

   Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

   Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

   0722463368

   0735498977

   0314313113

   https://draristide.ro/adresa/