Dus bucal
Un instrument ce nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire a niciunuia dintre noi.
Acum câteva generații, când periuța de dinți a început să fie folosită la scară largă, mulți oameni au privit-o ca pe un lucru ieșit din comun, nefiresc, excentric chiar periculos.
Acest dus bucal este privit, în zilele noastre, în același fel.
Îngrijirea dinților, păstrarea întregii igiene orale este, în primul rând, responsabilitatea fiecărei persoane în parte, medicul dentist prin consultațiile și igienizările periodice este cel care verifică, completează și corectează felul în care noi ne îngrijim dinții.
Este nerealist să credem ca vizitele anuale la medicul dentist sunt suficiente și pot compensa lipsa diligenței în privința propriei igiene orale.
Folosirea unui dus bucal s-a dovedit eficientă, în special în cazul pacienților cu aparate ortodontice, implanturi dentare, restaurări protetice fixe și mobilizabile, în cazul pacienților parodontopați, a copiilor și a vârstnicilor care nu au dexteritatea necesară pentru a-și realiza o toaletă orală riguroasă.
Scopul folosirii aparatului de dus bucal eliminarea placii bacteriene si a resturilor alimentare prin pulverizarea unei solutii sub presiune, pe suprafața dinților, între aceștia și subgingival.
Acest dus bucal folosește diverse soluții sub presiune.
Este eficient în reducerea inflamației gingivale atunci când este folosit ca metodă adjuvantă la manevrele mecanice de îndepărtare a plăcii bacteriene și tartrului dentar prin îndepărtarea factorilor iritativi din șanțurile gingivale și din pungile parodontale.
Soluțiile irigatoare folosite în aparatul de dus bucal sunt:
-
apa
-
soluții antiseptice
-
soluții saline.
Aceste soluții au un gust plăcut și împrospătează respirația.
Metoda de utilizare:
Vârful canulei se orientează sub un unghi de 45° spre șanțul gingival interproximal, vestibular și oral, astfel încât, până la golirea rezervorului, toate suprafețele dinților să fie acoperite de irigații.
Există două tipuri de irigații: supragingivale si subgingivale.
Irigațiile supragingivale au scopul de a îndepărta plăca bacterienă de pe suprafața dinților realizând astfel asanarea acestor suprafețe, prevenirea gingivitelor sau diminuarea inflamației gingivale deja existente.
Irigațiile subgingivale realizează reducerea directă a florei bacteriene pentru a preveni instalarea bolii parodontale și pentru a tempera inflamația gingivală.
Irigațiile bucale cu ajutorul acestui dus bucal sau a hidro-pulsorului bucal realizează îndepărtarea plăcii bacteriene, încetinesc depunerea tartrului dentar, previn gingivitele.
O eficiență deosebită a fost observată la utilizarea irigațiilor în jurul implanturilor dentare, a restaurarilor protetice, în cazul imobilizarilor dentare și în cazul aparatelor ortodontice.
De reținut că irigatiile bucale ajută, completază, nu înlocuiesc metodele clasice de îndepărtare mecanică a plăcii bacteriene: periajul dentar și ața dentară.
Programari la telefoanele:
0722463368
0735498977
0314313113
(Luni-Sambata 09.oo-20.oo)