Implant dentar pret, descriere, etape. 133


Implant dentar pret – prezentare a etapelor de execuție și costurile aferente:

 

implant dentar Bucuresti

Dr. Dan Aristide

Primul pas: Inserția implantului dentar costă 2500 lei Biotec, 3500 de lei Bredent sau 5000 de lei Straumann. Acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar, șurubul de acoperire, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Pasul doi: După 3 luni la mandibula si dupa 6 luni la maxilar, de la inserție, are loc deschiderea implantului dentar care costă:

Pasul trei: După 1-2 săptămâni, de la montarea capelor de vindecare, încep etapele protetice:

  •  300 lei/bont, adaptarea bonturilor protetice Biotec 500 de lei/bont Bredent (suporturile pe care se se sprijină viitoarea lucrare protetică)

Etapa finală: Realizarea coroanelor dentare, ale căror prețuri sunt determinate de ce alegeți:

  •  1000 lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capă metalică acoperită în întregime de ceramică) sau
  •  1200 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar) sau
  •  1400 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Multilayer (capă de zirconiu acoperită de mai multe straturi de ceramică Ivoclar) sau
  • 2000 lei – Coroană Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică Ivoclar)

Recurență: Anual trebuie verificată starea implanturilor și a lucrărilor protetice, astfel încât dacă apar probleme, să poată fi depistate și remediate din timp.

  • 200 de lei costul consultației

Puteți plăti pentru serviciile oferite în cabinetul nostru prin CardAvantaj în 12 rate lunare, fără dobândă.

Cardul Avantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de către Credit Europe Bank.

Pentru mai multe detalii despre acest card vă rugăm să vizitați www.cardavantaj.ro

Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia Cad-Cam din materiale de cea mai buna calitate.

Tehnologia Cad-Cam este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

Recomandari implant dentar:

Ce inseamna un implant dentar perfect? Prezentare detaliată:

Implantul dentar este o tehnică dentară modernă care vă redă zâmbetul și sănătatea.

Un zâmbet frumos înseamnă satisfacție și încredere în orice cadru social.

De câte ori, n-ați ezitat să zâmbiți, să vorbiți, să mâncați în public, din cauza unuia sau mai multor dinți lipsă? De câte ori n-ați refuzat o masă la restaurant sau alte interacțiuni sociale, din cauza acestui neajuns?

Implantul dentar este elementul de bază, într-un mecanism de refacere a danturii.

Pacientul, atunci când intră în cabinet, vrea dinți. Dar dinții sunt a doua etapă, în acest ansamblu, în care primul pas este implantul.

În protetica dentara, nu există dinți pur și simplu, ci dinți pe structuri de sprijin, pe implanturi.

Pentru ca rezultatul final să fie fără cusur, acordăm o atenție deosebită începutului. Implantul dentar, odată inserat, devine parte din sistem.

Pe principiul, „funcția creează organul”, implantul devine parte a volumului osos, se integrează și îi redă sarcina naturală a osului.

Totul despre implantul dentar

implant dentar pret, costuri implant dentar, cat costa un implant dentar, dentist aristide, implant dentar toti dintii, implant dentar pentru toti dintii, poze implanturi

poze implanturi dentare

 Implantul dentar este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, sub forma unei piese din titan.

Fobia de dentist nu trebuie să împiedice alegerea soluției optime pentru refacerea danturii!

Anestezia înlătură orice durere sau jenă, pacientul poate coopera cu medicul, în timpul intervenției chirurgicale, iar starea postoperatorie este similară celei de după extracția dentară.

Condiții sterile absolute, profesionalism, competență și minuțiozitate.
Aceste condiții îndeplinite și reușita este garantată!

Un plan de tratament corect, în cazul protezării edentațiilor totale(lipsa tuturor dinților) sau a breșelor edentate(câțiva dinți lipsă), trebuie să ia în considerare, în primul rând, posibilitatea implanturilor dentare datorită prognosticului superior al reabilitării orale față de metodele terapeutice considerate clasice. (puntile dentare sau protezele dentare)
Dacă sunt corect gândite și aplicate, procentul de succes prin protezarea cu implanturi dentare este foarte ridicat, statisticile de specialitate evaluează rata de succes la 95% – 98%.

Avantajele majore ale unui implant dentar

Dinții învecinați, care, în cazul lucrărilor protetice dentare, trebuie șlefuiți, deci alterați, rămân intacți.
– Se conservă volumul osos, conform principiului „funcția creează organul”, și se stimulează, prin punerea sa în sarcină. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar conformându-l în funcție de liniile de forță;
– Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea dată de dintele natural, detaliu de care, însă, nu trebuie să se abuzeze, un implant dentar fiind o anchiloză, pe când dintele prezintă un sistem elastic de amortizare (parodonțiul);
– Senzația de dinte natural. Transmiterea forțelor masticatorii direct osului dau o senzație de “propriu”, superioară celei date de o lucrare protetică care are dinți ca stâlpi.
Se consideră că, dacă un pacient este suficient de sănătos, încât să i se poată extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar.

Contraindicațiile protezării prin implant dentar

implant dentar, pret implant dentar, implant dentar forum, cat costa implant dentar toata gura, implant dentar toti dintii, implant dentar pentru toti dintii

poze implanturi dentare

– Oferta osoasă insuficientă: înălțimea și grosimea osului disponibil, precum și spațiul dintre dinții care mărginesc breșa edentată.
– Formațiuni patologice (chisturi, tumori, țesut de granulație) prezente în ariile în care se dorește protezarea prin implant dentar.
– Administrarea anumitor tipuri de tratamente (anticoagulante, citostatice, bifosfonați etc)
Chiar și în aceste cazuri, inserția de implant dentar, cu rată mare de succes, este posibilă dacă sunt întreprinse demersurile corespunzătoare:
– În cazul ofertei osoase insuficiente, înălțimea și grosimea osului pot fi duse la dimensiunile dorite prin adiție de os, pentru implant dentar.
– În cazul formațiunilor patologice, inserția de implant dentar va fi făcută după extirparea acestora.
– În cazul diverselor tratamente, după încetarea administrării acestora.
Factorii de risc care pot duce la pierderea unui implant dentar
Bruxismul, fumatul și igiena precară.
Dacă sunteţi într-una dintre situațiile enumerate mai sus, cu certitudine putem găsi o soluţie pentru a crește rata de succes a protezării prin implant dentar și de menţinere a rezultatului în timp. Vom analiza cu mare atenţie starea dumneavoastră de sănătate şi vom găsi tratamentul potrivit.
Vârsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.
Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.
După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).
După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașată gingivaforma (bontul de vindecare) pentru 7-14 zile.
Atașarea bontului protetic și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile. 

Indicatiile medicale pre și post operator

Au drept scop:
– sa reducă timpii de vindecare și sensibilitatea de la nivelul plăgii,
– creșterea ratei de succes a intervenției și a confortului resimțit de pacient.

Preoperator: Cu 7-10 zile înainte de intervenția chirurgicală, este indicată asanarea cavității bucale ( detartraj, periaj, airflow ) și folosirea apei de gura cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Acest protocol asigură un câmp operator curat, sărac în germeni patogeni, parametri optimi pentru orice tip de intervenție chirurgicală.

Postoperator: Clătiți gura cu apă de gură cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Curățați blând dinții și gingiile, cu o periuță de dinți moale. Nu atingeți firele de sutură, dacă aveți suturi.  Eliminați din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți, alimentele dure.
Nu fumați pe perioada vindecării!
Pentru sensibilitate sau durere, luați anti-inflamatoare. Pentru edem aplicați rece pe zona inflamată.
Nu dormiți pe partea inflamată (căldura mărește inflamația).
Respectați medicația prescrisă de medicul implantolog.

Intrebari și răspunsuri frecvente

Cat de dureroasa este intervenția?
Cei mai mulți oameni, care au trecut prin această experiență, spun că disconfortul este asemănător sau chiar mai mic decât cel al unei extracții dentare.

Cat de tare doare după?
Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 2-5 ore, pe măsură ce anestezia începe să se estompeze. Disconfortul poate dura până la 48 de ore.

Cat costa un implant dentar?
Costurile implantului dentar incep de la 2500 RON, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar propriu-zis, șurubul de vindecare și bontul protetic. Mai multe detalii despre costuri cu exemplificare pe caz:

Oprea M.

Din ce este format un implant dentar?

Componentele unui implant dentar sunt:
– corpul implantului
– capa de vindecare:
– bontul protetic
– bontul de vindecare
– cheia de transfer
– implantul analog sau copia implantului:
– șurubul de fixare

Cum îngrijim implantul dentar?

Va avea aceeași îngrijire ca dinții naturali: periaj, ață dentară, air floss, duș bucal și igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni.

Asigurarea de sănătate acoperă costurile generate de un implant dentar?
Casa Națională de Sănătate nu acoperă costurile generate de inserția unui implant dentar.

Exista o restrictie de varsta pentru implant dentar?

Implanturile dentare pot fi puse persoanelor adulte, vârsta nefiind determinantă pentru acest pas, ci starea generală de sănătate.

Vă prezentăm, alături, cazul unui pacient protezat, prin implant dentar toata gura la vârsta de 78 de ani.

Stefan

Care e rata de succes a implanturilor dentare?

Statisticile de specialitate plasează rata de succes între 95% și 98%.
Mai multe detalii: Riscuri și rata de succes implanturi dentare

Cât ține un implant dentar? Cât timp rezistă implantul?

Dacă sunt îngrijite corespunzător (igienă riguroasă și vizite regulate la dentist), implanturile pot avea o durata de viața intre 10 și 30 de ani.

Alimentația, după implant dentar, va fi normală?

Dupa inserarea implantului dentar, alimentatia va fi una normală, fără nici un fel de restricții. Aceeași alimentație ca în cazul dinților naturali.

Ce alternative sunt la implant dentar?

Alternativele la implantul dentar se împart în doua categorii:
– fixe (punțile dentare)
– mobile (proteze mobile și mobilizabile)

Ce analize sunt necesare inainte de implantul dentar?

Pentru a ne pregăti de implant dentar, trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical care va dovedi că sunteți un pacient apt pentru implant.
Acest examen va prezenta rezultatul următoarelor analize:

  • Hemoleucograma
  • Glicemie
  • Calcemie
  • Colesterol
  • Timpi de sângerare
  • Timpi de coagulare
  • Acid uric
  • Uree
  • VSH

Cat durează operatie implant dentar ?

Inserția unui implant dentar durează intre 20 de minute și 1h.
După osteoacceptare (3-6 luni de la inserție) implanturile pot avea o viață între 10 și 30 de ani, în funcție de anumiți factori.

Ce garantie are?

Implanturile dentare(piesele din titan) sunt garantate, în privința integrității lor, de către producător, pe viață.
Stabilitatea lor, însă, nu poate fi garantată. Cu alte cuvinte, nu aveți nici o garanție pentru reușita operației de inserție a implanturilor dentare.
Riscurile generate de o astfel de operație revin, în totalitate, pacientului.
Procedura chirurgicală de inserție a unui implant dentar este standard. Echipa medicală întreprinde toate demersurile necesare pentru reușita acestei operații.
Care este cel mai bun implant dentar?
Aceasta disciplină, implantologia, este într-o continuă evoluție. Tehnologii noi și tipuri de implanturi noi apar an de an.
Cel mai bun implant dentar este implantul cu cele mai mari șanse de osteoacceptare.
Medicul implantolog, va alege, în funcție de anumiți parametri: oferta osoasă (înălțime, grosime, densitate), numărul de dinți protezați, locul în care se va face inserția (maxilar, mandibulă, anterior, posterior).

Care este cel mai nou implant dentar in Bucuresti?

Concurența între firmele producătoare de implanturi dentare este acerbă.
Anual apar sute de implanturi noi.

Care este cel mai ieftin implant dentar in Bucuresti?

Așa cum se întâmplă în orice ramură economică, și în industria implanturilor dentare sunt firme cunoscute și unele mai puțin cunoscute.
De obicei, cele care sunt un ”brand” sunt mai scumpe, cele mai puțin cunoscute sunt mai ieftine.
De reținut că implanturile dentare vin sterile, încapsulate în vid, din fabrică.
Informațiile găsite aiurea pe internet, în căutări implant dentar forum sau în diverse reclame trebuie trecute prin filtrul rațiunii.
Când vine vorba de implanturi dentare, nu există scurtături. Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a vă garanta longevitatea implantului.
Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

Ce dimensiuni are un implant dentar?

Lungimea unui implant dentar se calculează în milimetri, de la partea de sus a gulerului, la vârful implantului.
Lungimi le tipice sunt 8mm, 10mm, 11.5mm, 13mm și 16mm.
Lățimea unui implant dentar este măsurată prin diametrul platformei, tot în milimetri.
Grosimile tipice sunt 3.75mm, 4.2mm, 5mm și 6mm.
Există și implanturi dentare, cu dimensiuni atipice, care sunt folosite în circumstanțe excepționale.

Cât durează recuperarea dupa implant dentar?

Recuperarea poate dura intre 7 si 10 zile de la insertie implant dentar.
De cele mai multe ori, edemul este nesemnificativ.
În cazurile rare, în care, edemul de după implantul dentar, este pronunțat, se recomandă administrarea de antiinflamatoare și comprese reci.

Sarcina, afectează implantul? 

Apariția unei sarcini după inserția implanturilor dentare nu afectează procesul de vindecare osoasa, de osteoacceptare a implanturilor dentare.

Dacă alăptez se poate face implant dentar?

Da, implanturile dentare pot fi inserate chiar dacă alăptați!

Se pot pune doi dinți pe un singur implant?

Nu, nu putem proteza doi sau mai mulți dinți, pe un singur implant decât în circumstanțe excepționale.

Se poate pune o masea pe două implanturi?

Molarii au, de obicei, trei rădăcini.
Un implant dentar reprezintă proteza unei singure rădăcini.
Riscul pierderii implanturilor dentare, în cazul protezarii unui molar pe doua implanturi dentare, este mai mic decât protezarea printr-unul singur.
Forțele masticatorii fiind descompuse pe mai multe rădăcini șansele de suprasarcina, suprasolicitare, scad.

Care este cea mai buna clinică?

Atunci când căutăm un medic, ar trebui să ne ghidăm după reputația acestuia, nu după reclamele plătite de acesta.

Ce este implantul din fibra de sticla? 

Nu există implant dentar din fibra de sticlă. Implanturile dentare moderne sunt din titan sau din zirconiu. Din fibră de sticlă sunt pivoții. Mai multe informatii despre pivoti aici.

Se poate plati în rate pentru implantul dentar?

Toate serviciile stomatologice oferite în cabinetul nostru, inclusiv inserția implantului dentar, pot fi achitate prin Card Avantaj, în 10 rate.

Se poate face extractie de masea și implant dentar imediat după?

Da, exista implanturi speciale, care pot fi introduse după pregătirea alveolei, postextracțional.

Faceti implant dentar intr-o zi ?

Nu. Implanturile dentare oferite de noi nu pot fi încărcate într-o zi (coroanele dentare vor fi aplicate la 3-6 luni de la inserția implanturilor).

La cat timp dupa extractie pot pune implant masea ?

La 3 luni, în cazul unei extracții la nivel mandibular, respectiv 6 luni, în cazul unei extracții la nivelul maxilarului.

Faceti implant dentar la copii?

Nu, oasele copiilor sunt în creștere, la fel și dinții lor. Protezarea prin implant dentar, în cazul copiilor, chiar dacă este vorba despre un dinte definitiv este, în opinia noastră, prematură.
Se vor găsi soluții de protezare temporară – coroană acrilică lipită de dinții învecinați- sau chiar o proteză mobilă sau mobilizabilă, până la vârsta maturității (18-20 ani), când protezarea, cu implanturi dentare, este oportună.

implant biotec, implant dentar biotec, biotec implan, biotec implant dentar, dentist aristide, stomatolog aristideCe fel de implanturi folositi?

În mod curent, folosim Biotec și Bredent, ambele fabricate în Germania.

La cererea dumneavoastră, putem folosi oricare dintre implanturile din lista de mai jos:

Implant dentar Bio-Tec,

Implant dentar Bredent

Implant dentar Alpha Bio,

Implant dentar MIS,

Implant dentar Megagen

Implant dentar Nobel-Biocare

Implant dentar Norris

Implant dentar Nova

Implant dentar Straumann

Implant dentar Zimmer

Dental Implant dentar KOS

Implant dentar AB Dental

Implant dentar Ankylos

Implant dentar ARDS

Implant dentar Osstem

Implant dentar Implantium

Implant dentar DIO

Implant dentar Adin

Implant dentar BioHorizons

Implant dentar Bicon Dental

Implant dentar Dentium

Implant dentar Inno

Implant dentar GC

Implant dentar Osstem

Cât timp îmi ia să mă vindec?

– 3 luni la mandibula, 6 luni la maxilar,
– 10-14 zile la montarea șurubului de vindecare gingivală (gingivaformă).

Ce probleme cu implantul pot sa am?

Dacă intraoperator sau postoperator nu au fost respectate normele de igienă și cele de profilaxie există riscul contaminării plăgii, implicit apariția periimplantitei care va determina pierderea implantului.

Dacă implantul exercită presiune pe nervul alveolar inferior, sau dacă l-a secționat, colțul gurii va rămâne amorțit o perioadă mare de timp existând posibilitatea ca sensibilitatea pe zona respectivă sa nu poată fi recuperată, pe deplin, niciodată.

Dacă în timpul inserarii implantului dentar membrana sinusală a fost perforată și protocolul chirurgical, pentru această situație, nu a fost respectat, există riscul pierderii implantului dentar și apariția comunicării oro-nazale.

Dacă inserarea implantului dentar a fost făcută incorect și, prin frezaj, a fost atins un dinte vecin, vital, poate duce la pierderea atât a implantului dentar cât și a dintelui vecin afectat.

Dacă implanturile dentare sunt puse strâmb se va putea pune lucrarea fără să mă deranjeze? â

Implanturile dentare înlocuiesc rădăcinile dinților.
Așa cum rădăcinile dinților nu sunt ”drepte” nici implanurile nu sunt puse, de obicei, drept – ele urmărind oferta osoasă. (osul restant)
Înainte de a face lucrarea protetică propriuzisă veți trece printr-o etapă a adaptării bonturilor protetice, în acea etapă bonturile protetice, care au angulații variate, vor fi paralelizate astfel încăt lucrarea protetica să ”intre” și să se așeze pe poziția dorită.

Cat costa un implant dentar in Romania?

– Inserare implant dentar costă 2500 de lei, +
– Deschiderea implantului dentar (după 3-6 luni) 200 de lei (aceasta presupune montarea șuruburilor de vindecare) +
– Adaptarea bonturilor protetice 300 de lei +
Coroana dentară aleasă:
– 1000 de lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capa metalică acoperită în întregime de ceramică)
– 1200 de lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capa de zirconiu acoperită de ceramică)
– 1400 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Multilayer (capă de zirconiu acoperită de mai multe straturi de ceramică Ivoclar)
– 2000 de lei – Coroană Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică).
Plata poate fi făcută în 10 rate fixe.

implant dentar sau punte dentaraDe ce așa de scump?

Costurile de achiziție ale întregului ansamblu (implant, șurub de acoperire, șurub de vindecare, bont ptotetic) pot varia, în funcție de marcă, de la una la câteva sute de euro.
Diferența de preț, până la cel listat este dată de cheltuielile conexe.
Operația trebuie făcută într-un mediu steril, care cu cât este mai strict, cu atât este mai scump.
Operația trebuie făcută de personal calificat. (medici cu studii postuniversitare) al căror onorariu este pe măsura calificării lor.
În cazul unui eșec situația trebuie remediată fără a îi genera costuri noi pacientului.
În țară noastră, prețurile pentru astfel de manopere sunt considerate printre cele mai mici din Europa.

Care este mai bun: implant sau punte? 

Soluția de protezare, prin implant dentar, este superioară soluției de protezare prin punte dentară.
Datorita păstrării integrității dinților adiacenți breșei edentate, și conservării volumului osos în care este inserat implantul, prin punerea acestuia în sarcină.
Pentru o reprezentare mai clară vă rugăm urmăriți schița alăturată, în care sunt ilustrate, explicit, soluțiile de protezare, implant dentar versus punte dentară.

La cat timp se scot firele? 

După 7-10 zile.

Cum se zice corect: implante dentare sau implanturi dentare?

Implanturi dentare. https://dexonline.ro/definitie/implant

La persoane cu diabet se poate face implant dentar?

Dacă diabetul este compensat și ținut sub control, pot fi inserate implanturi dentare.

Puneți implant dentar pentru toti dintii ?

Ca să putem pune prin implant dentar toti dintii nu este suficient un singur implant ci vor fi necesare mai multe implanturi.
Un om are, fără măselele de minte, 28 de dinți.
În mod ideal, ar trebui să protezăm câte un implant pentru fiecare dinte, dar – din considerente economice – pot fi realizate lucrări dentare pe mai puține implanturi, pe principiul punților dentare.
Numarul de implanturi necesar se stabiliește de la caz la caz in funcție de particularitățile cazurilor respective.

La sfârșit, va arăta ca un dinte normal?

Coroana pe implant, în funcție de sistemul de prindere, este de doua feluri: cimentată direct pe bontul protetic (piesa intermediară intre implant și coroană) și coroana pe implant înșurubată.
La sfârșit, indiferent de tipul de coroană ales dezideratul estetic va fi indeplinit.
Noii dinți vor arăta exact ca cei naturali sau chiar mai frumoși!
Un fir nu a putut fi scos și a rămas în gingie, urmând ca acesta să fie scos la o data ulterioara.
Firul nescos afectează în vreun fel implantul sau gingia?
E posibil ca în perioada următoare, firul să devină expus parțial sau în totalitate.
Dacă se întâmplă acest lucru vă rugăm să vizitați medicul pentru îndepărtarea lui.
Dacă firul devine expus, parțial sau în totalitate și alegeți să așteptați, în funcție de tipul de fir folosit, pot apărea retenția alimentelor apoi inflamația țesuturilor moi la nivelul respectiv.
Dacă am fost opreată de cancer puteți să îmi lucrați?
Ca să vă putem răspunde avem nevoie de epicriză, de documentele pe care le-ați primit la externare.
Nu operația de cancer reprezintă contraindicație pentru implanturi ci un anumit tip de medicație pe care unii pacienți o primesc în astfel de situații.
Cum deșurubați o coroană pe implant care a fost cimentata pe bont, dacă s-a desfăcut puțin șurubul? Din ce cauză s-a deșurubat?
Se face o radiografie retroalveolară ca să stabilim exact poziția bontului protetic în raport cu morfologia coronară, să știm exact unde trepanăm coroana protetică.
Dacă totul merge conform așteptărilor, dup apx. 20 de minute de frezat cu atenție, racire lupe și microscop dacă e nevoie, degajăm complet accesul către șurubul bontului.
Ideal ar fi ca materialul de acoperire al acestuia să fie diferit de cel de cimentare, să ne putem orienta mai ușor.
Odată deșurubat complet putem determina cauzele deșurubarii (imperfectiuni geometrice bont/coroana/platforma/șurub ocluzie), etc .

Ce avantaje am dacă aleg o coroană înșurubată pe implant sau una cimentată? 

În cazul celei direct cimentate pe implant:

– estetica este mai bună căci nu există la nivelul ei nicio gaură de acces.
– îndepărtarea defectuoasă a cimentului după fixare crește riscul de periimplantită.
– necesită uneori un spațiu vertical mai mare pentru a avea suficientă înălțime bontul protetic.
 În cazul celei înșurubate:
– plusul cel mare este reprezentat de accesibilitatea asupra implantului oricând după fixare, astfel putem igieniza corect (procedeu făcut în cabinetul stomatologic)
– întâlnim o rezistența mai mică a ceramicii la nivelul căii de acces.
– este o soluție bună pentru dinții mici fără mult spațiu.
Fixarea coronițelor pe implant înseamnă ca acestea vor începe sa exercite o forța masticatorie , prin urmare astfel de lucrări se efectuează la un moment bine specificat (media este in jur de 3-6 luni după inserarea implantului).
Ce sunt implanturile dentare cu hidroxiapatita? 

Implanturile dentare din titan sunt acoperite cu un strat de hidroxiapatită pentru o rată de osteoacceptare crescută.

Mi-am pus implanturi dentare acum 7 ani. Acum vreau sa continui lucrarea pe care am tot amanat sa o fac. Oare o sa fie vreo problema faptul ca am asteptat atat de mult?

Luați, vă rugăm, legătura cu medicul care v-a pus implanturile.
În urma investigațiilor radiologice, domnul doctor va fi în măsură să vă ofere răspunsurile pe care le căutați

Vom primi bon și factură fiscală, certificat de autenticitate /marcă pentru implanturi și certificat de garanție pentru proteza fixa, respectiv implanturi?

 La început veți primi un formular de consimțământ informat, prin care vi se aduc la cunoștință diverse informații cu caracter general despre ce presupun tratamentele stomatologice.

După ce citiți și semnați acest consimțământ primiți un alt chestionar tip, în care veti bifa statutul dvs. în raport cu pandemia, (vaccinat, nevaccinat, trecut prin boală, etc)
Odată semnate aceste documente se trece la pasul următor care presupune consultația propriu zisă. Costul acesteia este de 200 de lei, cuprinde anamneza și investigațiile clinice.
Dacă va fi nevoie de investigații radiologice acestea vor fi tarifate separat, în funcție de tipul de radiografie necesar.
În urma consultației veți primi, în scris, diagnosticul și un plan de tratament ce va cuprinde costurile exacte, durata de execuție, etapele de lucru și alternativele.
După fiecare ședință veți achita contravaloarea tratamentelor efectuate și veți primi bon fiscal și factură în care sunt detaliate manoperele efectuate.
În cazul implanturilor dentare – acestea vin încapsulate în vid, pe capsulă sau în cutia în care vin exista un abțipild care cuprinde o serie și un cod de bare.
Aceste abțipilduri se lipesc în fișa dvs. asfel încât să se știe exact ce fel de implant a fost folosit. (tip, marcă, diametru, lungime)
Reprezentanți din România ai firmelor producătoare de implanturi dentare ne pun la dispozitie un Certificat European (CE), pe care, la rândul nostru, vi-l punem la dispoziție.
Garanția, în cazul implanturilor dentare, oferită de producător, se referă la integritatea implanturilor.
Noi, medicii, nu vă putem garanta actul medical.
Garanția oferită unui act medical reprezintă o strategie comercială înșelatoare și impotriva legii.
A se vedea Codul deontologic al medicului dentist Decizia nr. 15/2010, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 408 din 18 iunie 2010, Capitolul II, art. 18.
În cazul lucrării protetice, ce poate fi proteză mobilă, mobilizabilă sau o structură fixă, înșurubată sau cimentată – vă putemn pune la dispoziție un certificat de conformitate eliberat de laboratotul de tehnică dentară care execută lucrarea respectivă.

Unde vă găsesc?

Cabinetul nostru, stomatologic este în București, sector 1, str Luigi Cazzavilan nr. 35



Bibliografie:

Carl Misch, Dental Implant Prosthetics 2nd Edition – 1st April 2014,
Chapter 13. Dental Implant Body Size: A Biomechanical and Esthetic Rationale

idem: Chapter 17. Natural Teeth Adjacent to an Implant Site: Joining Implants to Teeth

Carl Misch, Contemporary Implant Dentistry 3rd Edition
Part VI: Implant Maintenance Chapter 41. An Implant is Not a Tooth

John Beumer III,Robert R Faulkner, Kumar C. Shah, Peter K. Moy
Fundamentals of Implant Dentistry: Prosthodontic Principles: Volume 1, 1st Edition 2007, Part III: Fundamental Science, Chapter 28. Tissue Engineering Bone Response to Mechanical Loads

Julio Cesar Joly, Paulo Fernando Mesquita De Carvalho, Robert Carvalho Da Silva – Esthetic Perio-Implantology Chapter 10. Peri-implant prosthetic management for restorative excellence: Clinical and laboratory stages

Franҫois Darque – Mini-Implants – The orthodontics of the future, Chapter 8. Molar vertical control in hyperdivergent patients and in skeletal open bites

Skander Ellouze, Franҫois Darquede Arun K. Garg – Full-Arch Implant Rehabilitation 1st Edición 2019, Chapter 7. Treating the Partially Edentulous Maxillalant prosthetic management for restorative excellence: Clinical and laboratory stages


Pentru programari vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la telefoanele:


phone22

 


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email <-click

Website: www.draristide.ro

 

În cazul în care doriți să vă contactăm noi, lăsati-ne datele de contact, ziua, ora și medicul la care doriți programarea.


 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

133 gânduri despre “Implant dentar pret, descriere, etape.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Consultațiile va sunt oferite în cadrul programarilor.
      Programările se fac din timp, la unul dintre numerele de telefon:

      0722463368

      0735498977

      0314313113

      De luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00.

  • Cătălin

    Un pret total, per Implant ( cred ca am nevoie de 4) cat costă cu coroana de 850 lei?
    Sunt incluse absolut tot ce este nevoie la implant?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Daca implanturile dentare pot fi inserate sau nu se stabileste in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondenta.
      Presupunand ca pot fi inserate, cheltuielile totale generate de insertia unui implant dentar si de protezarea acestuia sunt de 2200 (insertie) + 100 (la 3 sau 6 luni – deschidere implant) + 100 (adaptarea bontului protetic) + 850 (pretul coroanei dentare alese). Total 3250 lei (implant Biotec si coroana din Zirconiu Multilayer)

  • Anamaria

    Buna seara
    As dori sa știu dacă termeni se pot prelungi pana la un an , ma refer între lucrarea provizorie și cea definitiva
    Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Da, timpul de asteptare intre lucrarea provizorie si cea definitiva poate fi prelungit pana la un an, atat timp cat va asumati riscurile fracturarii, descementarii sau deteriorarii lucrarii provizorii.

  • Iosif Ion

    Buna ziua,
    Doresc sa pun implant pe partea stanga sus.
    Acolo am o punte care se misca din cauza unui pilon bolnav, care nu mai are sustinere. Nici suport osos pentru implant nu este,iar membrana sinusala nu prea permite,..
    Sunt un caz mai dificil.
    Sunt din Constanta. As dori sa vin la un consult dar poate ar fi mai indicat sa va trimit mai intai CT-ul si apoi daca d-nul doctor Aristide crede ca este posibil un implant sanatos, vin cu mare drag.

    Pot sa va trimit CT-ul?
    O adresa de email?
    O zi placuta,

    Iosif Ion
    Constanta

  • gigi

    buna ziua. cu cateva zile in urma am extras 3 dinti si un mic rest de masea,totul din partea de sus[maxilar],iar pentru introducerea implantului domnul doctor mia zis ca trebui sa astept cel putin 6 luni.am o nelamurire,pentru salvarea osului nu erea indicat ca implantul sa se realizeze acum dupa faza de extractie¨¨,dupa 6/7 luni o sa ma aleg cu o pierdere insemnata de os,nu..va multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Abordarea domnului doctor este una considerata clasica.

      In procesul de vindecare osoasa, intotdeauna are loc fenomenul de resorbtie osoasa.
      Este mult mai eficient sa asteptam timpii corespunzatori de vindecare osoasa, apoi sa masuram osoul restant si sa inseram implantul potrivit decat sa inseram postextractional.

      Este o abordare naiva sa culegeti informatii medicale aiurea, de pe internet, in loc sa urmati indicatiile pe care vi le ofera, in mod direct, medicul dumneavoastra curant.

  • Roxana_Loredana1987

    Buna ziua domnule doctor,am următoarea problema: anul trecut in luna iulie mi s-au pus în jud Dâmbovița 2 implanturi in maxilar partea stanga (25,27)+aditie osoasa,sinus lift.
    Eu lucrez in afara tarii si vin acasa o data pe an asa ca dupa 8 luni de la implanturi(asa cum mi s-a spus )nu pot ajunge sa pun coronitele.Pot veni in iulie,mai târziu cu 4 luni.As dori sa vin la dumneavoastră daca se poate si daca ati putea sa imi spuneti si un pret aproximativ sa ma pregătesc ar fi si mai bine.
    Va multumesc frumos!

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Firesc este sa continuati protezarea la medicul care v-a pus implanturile.
      Daca insistati sa sa facem noi protezarea va trebui ne este necesara fisa dumneavoastra stomatologica din care sa reiasa clar tipul implanturilor folosite.

      Costurile sunt determinate de tipul de coroane dentare ales.

      Spre exemplu pretul unei coroane dentare din zirconiu eco-line este de 700 de lei.

      Lista de preturi o gasiti aici:
      https://draristide.ro/preturi-dentist/

  • corina

    buna,ma numesc Corina am 43 ani.Daca am maxilarul in afara adica,dintii din fata sant in afara, se pot scoate si sa mi se puna implanturi?implanturile tot in pozitia in afara se vor pune sau se pot pune drepti?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua, pretul unei proteze este determinat de complexitatea acesteia.

      Nu toti pacientii au aceeasi problema, nu toate protezele sunt la fel.

      Planul de tratament, pentru fiecare pacient in parte se stabileste in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondență.

      În urma consultației veți primi, în scris, planul de tratament ce va cuprinde costurile exacte, timpii de realizare si alternative.
      Consultația vă este oferită gratuit, tot ce trebuie sa faceți este să vă programați.

      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie la numerele:
      0722463368
      0735498977
      0314313113
      (Luni-Sambata 09.oo-20.oo)

  • Marian Manda

    Ce diametre maxime la implant se recomanda pentru molari?
    Este recomandat sa se puna doua implante in locul unui singur molar?
    Daca da, care este justificarea?
    V amultumesc anticipat.

    • dr.aristide Autor articol

      Tipul de implant dentar, diametrul și lungimea acestuia se aleg în funcție de caracteristicile osului (densitate, volum)
      Un molar are, de obicei, trei rădăcini.
      Un implant dentar este proteza unei rădăcini.
      Riscul pierderii implanturilor dentare în cazul protezarii unui molar pe doua implanturi dentare este mai mic decât protezarea printr-unul singur.
      Forțele masticatorii fiind descompuse pe mai multe rădăcini șansele de suprasarcina, suprasolicitare, scad.

  • Denisa

    Buna ziua. Am 21 ani si am doi dinti de lapte in partea de sus care se misca si urmeaza sa cada. Ar trebui sa ii las sa cada singuri sau sa le fac extractie si apoi implant? Care ar fi costurile pentru extractie si implant? Multumesc.

  • Dan

    buna
    este obligatoriu ca partea care se vede din dinte sa fie fixata in gingie sau se pot pune implanturi care sunt deasupra gingiei ??? adica sa existe o distanta sa zic de 3 mm intre partea folosita la masticat si gingie ??? am un dinte pus in gingie si nu prea imi place …intra mancare sub el …
    ma refer la masele nu la incisivi ….nu aveti emoticoane ???

    • dr.aristide Autor articol

      Bună!

      Adaptarea coroanei dentare juxtamucozal poate fi făcută în mai multe feluri.
      Pentru a determina ce este optim pentru situația dumneavoastră va rugam sa va programați pentru un consult.

      Nu avem emoticoane.

      Dr. Dan Aristide

  • Roxana A.

    Buna ziua,

    Mi s-a rupt un premolar din partea stanga sus, a ramas un ciot care s-a inegrit.
    Credeti ca in asemenea situatii mai poate fi radacina sanatoasa? Sa poata fi bagat implantul in radacina?

    Va multumesc,

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Sunt lucruri diferite.
      Piesa ce se introduce in radacina dintelui se cheama Reconstituire Corono Radiculara (RCR) sau ”pivot”.
      Costurile unei astfel de piese variaza intre 150 de lei si 500 de lei in functie de materialul folosit.
      Despre pivot puteti citi aici:
      https://draristide.ro/pivot/

      Implantul este o piesa din titan ce se introduce direct in osul maxilar, nu in radacină.
      Preturile implanturilor incep de la 2000 de lei.
      Mai multe detalii despre implanturile dentare aici: https://draristide.ro/implant-dentar-perfect/implant-dentar-preturi/

      Ce anume poate fi făcut în situația dumneavoastră, în mod concret, nu putem să stabilim prin corespondență oricât de mult ne-am dori acest lucru.
      Planul de tratament se stabileste în urma investigatiilor clinice și radiologice.
      Consultația vă este oferită gratuit.
      Tot ce trebuie sa faceti este sa va programati din timp.
      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie la numerele:
      0722463368
      0735498977
      0314313113
      (Luni-Sambata 09.oo-20.oo)

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Diagnosticul si planul de tratament se stabilesc in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondență.

      În urma consultației veți primi, în scris, planul de tratament ce va cuprinde costurile exacte, timpii de realizare si alternative.
      Consultația vă este oferită gratuit, tot ce trebuie sa faceți este să vă programați.

      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie la numerele:
      0722463368
      0735498977
      0314313113
      (Luni-Sambata 09.oo-20.oo)

  • Sanda

    Bună ziua lucrarea pentru implant dentar pentru maxilar și mandibula se poate face amândouă din ceramica si la ce preț la toți dinții. Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Diagnosticul si planul de tratament se stabilesc in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondență.

      În urma consultației veți primi, în scris, planul de tratament ce va cuprinde costurile exacte, timpii de realizare si alternative.
      Consultația vă este oferită gratuit, tot ce trebuie sa faceți este să vă programați.

      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie la numerele:
      0722463368
      0735498977
      0314313113
      (Luni-Sambata 09.oo-20.oo)

  • Ionut

    Buna ziua. As vrea sa știu cât m-a costa plantarea dintelui mijlociu de sus prețul si durata intervenției. A mai fost pus o data și mi-a căzut după un an. Aștept răspuns multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Nu va putem oferi planuri de tratament prin corespondență oricât de mult ne-am dori asta.
      Planul de tratament îl veți primi, în scris, în urma consultatiei. Acesta va cuprinde prețul, etapele, durata de execuție, alternative.
      Consultația vă este oferită gratuit tot ce trebuie sa faceți este sa va programați din timp.

      Dr. Dan Aristide

  • Sandel

    În partea de jos am 6 dinți sănătoși, în rest am scos tot.Nu mai am nimic.Sus am doar 2 dinți piliti întrucât am avut puși 3 dinți (punte), actualmente dinții puși s-au desprins și au căzut Au rămas cele 2 „cioturi” sănătoase. În rest nici sus nu mai am nimic. Am scos tot.Am încercat proteze mobile (cu placa pe cerul gurii) și cu niște sârme, ce se mișcau și am renunțat. Le port doar pentru imagine As dori o solutie fixa de implanturi indiferent de cost.Ce ma sfătuiți și cât m-ar costa? (Estimativ)Care ar fi soluția? Am 59 ani și sunt sanatos (nu sunt diabetic, nu am probleme cu inima, etc)Programare nu pot face decât prin luna mai-iunie, sunt la 500 km distanta, însă am posibilitatea de a locui o perioada în București la copii.Rog răspunsul pe e-mail.Vă Mulțumesc !

  • MARIA

    BUNĂ ZIUA AŞ DORI SĂ-MI SPUNEŢI DACĂ SE MAI POATE FACE ,CEVA PT.MINE AM PROTEZE ŞI SUS ŞI JOS DE 32 DE ANI PROBLEMA ESTE CĂ JOS NU MAI AM GINGIE DELOC ,SÂNT ŞI DIABETICĂ DE 41 DE ANI INSULINO-DEPENDENT ŞI MIE TEAMĂ CĂ ÎNTR-O BUNĂ ZI NO SĂ POT IEŞI AFARĂ SAU SĂ MĂNÂNC .GINGIILE JOS SÂNT PRAF !

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Diagnosticul si planul de tratament se stabileste in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondenta.
      Consultatia si planul de tratament va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa va programati, din timp.

      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie, de luni pana sambata de la 8.00 la 20.00, la numerele:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

      Dr. Dan Aristide

  • Sorin

    Buna ziua
    Eu locuiesc in afara tarii si vreau sa va intreb daca as putea sa fac in tara 2 sau 3 implanturi dentare(aici e f scump)
    Am 4 saptamani de concediu ,am inteles ca trebuie asteptat 6 luni pt vindecare in urma interventiilor
    Se poate sa mi organizez concediul in asa fel incat sa pot veni in tara sa pot parcuge toate etapele?
    Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Desigur, mulți pacienți romani sau străini își fac lucrările dentare în țară din cauza preturilor mai bune.
      Pentru stabilirea programarilor va rugam sa ne anunțați, din timp, în asa fel încât sa va fie dumneavoastră convenabil.
      Corespondența o putem păstra pe adresa de e-mail: [email protected]

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      Nu exista acest scenariu:”corpul nu suporta implanturile”
      Implanturile dentare nu sunt grefe organice sa putem vorbi despre integrarea lor în organism.
      Implanturile care nu sunt osteoacceptate (în jurul cărora osul nu se vindeca corespunzător) încep sa aibă mobilitate (sa se miște) și, în cele din urma, cad asemănător dinților de lapte.

      Dr. Dan Aristide

  • Marinela

    Buna ziua d-le doctor,daca mai am incisivii centrali si cei laterali doar si la maxilarul superior si la cel inferior,de cate implanturi as avea nevoie?la cel de sus si cel de jos la fel?multumesc din suflet ptr raspuns.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Planul de tratament se face in urma analizei clinice si radiologice a cazului, nu prin corespondență.
      Pentru programari va stam la dispozitie la +40722463368 de luni pana sambata de la 08.00 la 20.00

      Planul de tratament il veti primi in urma consultatiei, in scris. Acesta ve cupride costurile exacte, etapele, durata de execuție, alterativele.

      Dr. Dan Aristide

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      Pentru a va putea răspunde trebuie analizat clinic și radiologic cazul dumneavoastră.
      Consultația vă este oferită gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.
      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție la numarul 0722463368.

      Dr. Dan Aristide

  • Marian

    Buna ziua. Am o problema cu dantura maxilarului superior ,mai exact toți dinții și maselele din partea stângă a maxilarului și cei din fata se clatină . Ce lucrare se poate face pentru aceasta parte a maxilarului(aproximativ 9 dinți).

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Diagnosticul și planul de tratament se fac în urma investigațiilor clinice și radiologice, nu prin corespondență.
      Consultația vă este oferită gratuit. În urma consultatiei veți primi planul de tratament, în scris, ce va cuprinde detaliat: soluții, costuri, etape, durata de realizare și alternative.
      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție la numarul 0722463368.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • Narcisa

    Mi-am facut opertatie de implant 7 buc in partea de sus .M-am umflat si m-am invinetit , azi e a doua zi,cat mai dureaza pana mi se retrage ?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Firesc este sa cereți aceste lămuriri medicului dumneavoastră curant deoarece nu cunoaștem amploarea si detaliile intervenției ce v-a fost făcută ca să vă putem oferi un răspuns ancorat în realitate.

      Dr. Dan Aristide

    • dr.aristide Autor articol

      Va trebui consimțământul scris al părinților.
      Oportunitatea inserarii implantului dentar se va stabili în urma analizei clinice și radiologice a cazului dumneavoastră de către medicul stomatolog.

      Dr. Dan Aristide

  • Dana Petrescu

    Buna ziua,
    Am nevoie de doua implanturi alăturate pe mandibula si cred ca este nevoie si de adiție osoasa, dar nu am găsit amănunte pe site despre aceasta. Îmi puteți spune, va rog, dacă puneți si adiție osoasa si care ar fi costurile suplimentare?
    Va mulțumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Dacă este nevoie de adiție osoasă sau nu se stabilește, de către medicul stomatolog, in urma investigațiilor clinice și radiologice.
      Prețul este determinat tipul de adiție osoasă folosit.
      În urma consultației (ce vă este oferită gratuit) veți primi planul de tratament, in scris, ce cuprinde costurile exacte, timpi de execuție, alternativele.
      Mai multe informații despre adiția osoasă aici:
      https://draristide.ro/aditie-osoasa/

      Dr. Dan Aristide

  • Ika

    Buna ziua! As dori o sugestie. Am sapte implanturi in partea superioara si as dori sa ma sfatuiti cum este mai bine sa cer medicului sa-mi efectueze lucrarea finala coroana pentru fiecare implant sau o corana pentru toate implanturile. Care sunt avantajele si dezavantajele acestora.
    Va multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Avantajele unei lucrări individualizate sunt reprezentate de o estetică mai bună (cel puțin teoretic).
      Avantajele unei lucrări solidarizate, pe toate sau pe cât mai multe dintre structurile de sprijin, sunt stabilitatea și retenția mult mai bună a lucrării pe câmpul protetic.
      Forțele masticatorii sunt preluate de toți stâlpii, în timpul actului masticator, asfel sarcina ce revine fiecărui stâlp este mai mică decât în cazul coroanelor individualizate.
      Alegerea soluției optime se face în funcție de particularitățile cazului dumneavoastră, la indicația medicului curant, nu în urma unor informații cu caracter general, culese de pe internet, cum sunt acestea.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

    • dr.aristide Autor articol

      Planul de tratament se face în urma analizei clinice și radiologice a cazului.
      Nu sunt două cazuri la fel ca să vă pot răspunde.
      Oricât de mult ne-am dori asta nu vă putem oferi consultații și planuri de tratament prin corespondență.
      La începutul aceste pagini aveți prezentate etapele și costurile pentru un implant.
      2000 de lei implantul Alpha-Bio, 100 de lei deschiderea și 600 coroana. Total 2700 de lei pentru un implant.

      De câte implanturi este nevoie în cazul dumneavoastră, pentru a proteza întreaga gură, nu am cum să știu.

      Dacă pot fi puse sau nu, dacă aveți os, în care sa inserăm implanturile sau nu, se stabilește în urma analizei radiologice.

      Consultația vă este oferită gratuit.
      În urma consultației veți primi, în scris, planul de tratament ce cuprinde: costurile exacte, etapele de execuție, durata și alternativele.

      Tot ce trebuie sa faceți este să vă programați, din timp, pentru un consult.

      Dr. Dan Aristide

  • Rodica Iacob

    Buna ziua, eu am deja 14 implanturi și sunt foarte multumita, aveam un șantier în cavitatea bucala, dureri nu sunt deloc nici în timpul operației ,nici postoperator. ….pe toți aceea cărora le este frica de dentist îi indemn sa facă aceasta operație de implant. ….Toate cele bune

    • Horvat Laura

      Bună ziua !Mă numesc Laura și as vrea sa va rog sa mi răspundeți la câteva întrebări .As dori sa știu Cum va simțiți cu aceste implanturi ,la ce doctor le at făcut ,sunt interesata dar din cauza ca mi este frica nu mă pot hotărî !
      Mulțumesc ,aștept mai multe detalii !!!

  • Ion G

    Bună seara.
    Am o parodontoza care pana acum mi-a afectat toată dantura care este mobilă și am pierdut mai mulți dinți mai exact 9. Am două coroane dentare în partea din față, cea de jos,este în stare bună iar cea de sus care îmbracă cei patru dinți din fața este foarte mobilă trei dintre dinții îmbrăcați fiind rupți rămânând numai într-o singură rădăcina. Sunt pregătit financiar pentru a rezolva problema, întrebarea mea fiind aceea referitoare la rezolvarea problemei lipsei totale a dinților din partea de sus față pe timpul tratamentului.
    Cum se poate suplini pe perioada tratamentului lipsa dinților din față, există o soluție provizorie pentru a putea să vorbesc și să mă hrănesc printr-o mască sau proteză temporară?
    Mulțumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      În funcție de caz protezarea provizorie se va face prin punte Maryland sau printr-o proteza parțială acrilică.
      Alegerea soluției optime se face în urma investigatiilor clinice și radiologice.

      Cu prietenie,
      Dr.Dan Aristide

  • Glavan Cristina

    Buna ziua,
    As dori sa fac o programare la dumneavoastra, cat de curand. Am insa o intrebare: in eventualitatea in care este necesar implantul dentar, acesta este compatibil cu alaptarea? Inclusiv tot ce tine de tratamente…
    Am un bebe,nu vreau sa renunt la alaptat, dar am si dinti lipsa????.

    Multumesc mult pt raspuns!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Inserția implanturilor dentare reprezintă un act chirurgical ce presupune anestezie locală.
      În urma anesteziei, timp de 24 de ore nu trebuie sa alăptați.
      Pentru programari vă stam la dispoziție la numarul: +40722463368

      Cu prietenie,
      Dr.Dan Aristide

  • Dana E.

    Buna ziua,
    Dupa extractia tuturor dintilor de cate implanturi este nevoie? Si cati dinti se pot insera cu punti? Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Planul de tratament ideal este cu 14 implanturi pentru o arcada, câte unul pentru fiecare unitate protetică. (sunt 14 dinti pe arcada superioara, fara maselele de minte)
      Din considerente economice, putem reduce pana la 10 numarul de implanturi necesare pentru a asigura un suport satisfacator pentru 14 coroane dentare.
      Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.
      Daca doriti mai multe detalii, specifice cazului dumneavoastra, sunt necesare investigatii clinice si radiologice.

      Dr. Dan Aristide

  • Sorin P

    Buna ziua,
    Am o paradontoza aparuta in urma cu cativa ani in urma careia s-au pierdut deja in partea de jos trei molari si doi dinti, iar altii sunt deja mobili si totodata aceleasi probleme de mobilitate in partea de sus, unde de asemenea s-a mai pierdut un molar.
    Va rog sa imi spuneti estimativ (urmeaza sa ajung la dvs la un control) daca tratamentul presupune doar implanturi sau acestea vor fi combinate cu lucrari protetice. Mentionez ca nu exista foarte multi dinti care sa nu prezinte urme de mobilitate.

    Multumesc,
    o zi buna!

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Oricat de mult ne-am dori asta, nu putem pune diagnostice sau face planuri de tratament prin corespondenta.
      Diagnosticul si planul de tratament se fac dupa un anumit protocol in urma investigatiilor clinice si radiologice.

      Nu sunt doua situații identice, fiecare caz are particularitatile lui trebuind tratat ca atare.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • Simona

    Bună ziua, în cazul în care am un chist acolo unde se termină fruntea şi începe nasul, este bine să operez mai întâi chistul, după care să încep procedura de implant? Precizez că implantul trebuie făcut sus pe partea dreaptă.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Va rugam sa va programati pentru consultatie. Aceasta va este oferita gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa suntati, din timp, la numarul +40722463368.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • LUMI

    Buna ziua .Domule Dr sunteti un om corect ,si ma bucur ca am gasit site -ul dumneavoastra .Acum o luna si jumatate am lasat un mesaj la o clinica …am fost contactata ..toate bune si frumoase ,mi-au facut o reducere la implanturi …avand edentitie totala mi-au inserat 4 implanturi ..in zona maxilarului unde am avut cica os suficient ….si surpriza la control.Ptr a continua am nevoie de o aditie de os ,autolog sau -si -bovin ,dar suruburile ,,bonturile protetice la ei se platesc separat E HOTIE PE FATA .sau cum se spune mai frumos –atentie !!!preturi ascunse!! .Sunt foarte suparata si nu mai vreau sa continui lucrarea .INTREBARE ;.Suruburile ,bonturile protetice fac parte din implantul propriuzis pe care l-am platit cu 400 euro bucat? Se pot pune doua implanturi cu incarcare si apoi o proteza pe toate sase ?sau ce alta varianta as avea pe patru implanturi?doua foarte apropiate in stg si doua in dreapta iar in fata nimic ?Multumesc frumos .

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Va putem vorbi despre practicile noastre nu despre felul in care tarifeaza alte cabinete/clinici stomatologice.

      In pretul de 1700 de lei, platit pentru un implant dentar, intra toate piesele protetice mai putin coroana dentara.
      Distinct de acest pret se platesc 100 de lei/implant atunci cand se deschid implanturile si se monteaza gingivaformele sau suruburile de vindecare si 80 de lei de bont, atunci cand este necesara adaptarea acestora.

      Ca sa pot determina ce se poate face in cazul dumneavoastra vo rog sa va programati pentru o consultatie.
      Nu am cum sa fac planuri de tratament prin corespondenta. Am nevoie de investigatii clinice si radiologice.
      Consultatia si planul de tratament va sunt oferite gratuit.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

      • Popescu Irina

        Acum doua zile mi-a fost pus un implant care azi mi-a cazut; precizez ca nu in cadrul clinicii dumneavoastra. Va intreb, la modul informativ, exista posibilitatea sa renunt la a continua cu implant? Din cate am citit, reimplantarea presupune alte costuri, plus posibile complicatii.
        Multumesc!!

        • dr.aristide Autor articol

          Bună ziua,
          Puteți, bineînțeles, renunța la planul de tratament de protezare prin implanturi dentare.
          Toate aceste lucruri (planurile de tratament alternative) trebuie sa le discutați cu medicul dumneavoastră curant.

          Cu prietenie,
          Dr.Dan Aristide

  • Andreea

    Buna ziua;am o lucrare dentara fixa facuta acum 2 luni aprox(deci noua);mai peecis punte dentara in partea de sus(12 bucati)…in acest scurt timp deja au aparut goluri intre ,,dinti,, si gingie,cam in 3 locuri.care ar fi variantele de tratament si ce optiuni am?as vrea sa stiu cam ce am de ales cand ma prezint la medic.multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Sunt mai multe posibile cauze care sa determine retractia gingivala rapida, post-protezare:

      – dacă lucrările protetice sunt fixate înainte ca mucoasa(gingia) să se fi vindecat
      – dacă bonturile protetice au fost preparate prin șlefuire intempestivă cu violarea spatiului biologic
      – prezența bolii parodontale (existența pungilor parodotale)
      – adaptarea deficitara a lucrării protetice

      Nu va putem oferi diagnostice diferențiale sau oferi planuri de tratament prin corespondenta oricât de mult ne-am dori asta.
      Consultatia va este oferita gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa va programati, din timp, apelând: +40722463368

      In urma investigatiilor clinice si radiologice veti primi planul de tratament.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • Cristina

    Buna seara, am o intrebare, se poate face implant daca esti alergic la antibiotic?
    Eu sunt alergica si dupa tot ce am citit vizavi de implantologie exista un protocol care presupune tratament cu o zi inainte de implant cu antibiotic. In cazul meu ce se poate face? Va multumesc anticipat ptr raspuns.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      Exista o paletă larga de antibiotice.
      Sunt șanse mici sa fiți alergica la toate.
      Se poate determina ce antibiotic tolerați apoi se merge înainte conform protocolului.

      Cu prietenie,
      Dr.Dan Aristide

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Întârzieri de câteva luni sunt acceptabile. Nu se întâmplă nimic semnificativ.
      Dacă se întârzie cu anii, implanturile dentare nefiind încărcate, osul nu primește sarcină și se resoarbe determinând o implantare mai slabă a acestora și, în cele din urma, pierderea lor.

  • ionut serghe

    Buna ziua.
    Am 47 de ani, toata dantura este o mizerie, am oroare de dentist, intotdeauna am avut, de aceea sunt in situatia aceasta.Nu este o scuza, asta este adevarul.Vreau sa va intreb, pentru fiecare parte sus-jos , de cite implanturi este nevoie pentru a putea sustine o punte totala de la cap la cap, sau pe bucati, sa zicem in fata cei doi, sa fie individuali.Multumesc frumos.O zi buna.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna seara,
      Pentru o aproximare a costurilor trebuie reținut ca sunt necesare, in medie, 10 implanturi dentare pentru o arcada dentara. Pretul unui implant este de 1700 de lei.
      La aceste costuri se adauga pretul lucrarii propriu zise, care incepe de la 500 de lei pentru o coroana dentara metalo-ceramica total fizionomică.
      Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri (lucrari protetice mari pe un sprijin implantar subdimensionat) de dragul unei aparente economii.
      Acestea sunt informatii cu caracter general.
      Pentru o reprezentare clara a costurilor, particularizata pentru cazul dumneavoastra, va rugam sa va programati pentru o consultatie.
      In urma investigatiilor clinice si radiologice veti primi planul de tratament detaliat, in scris.
      Acesta cuprinde: costuri, timpi de executie, alternative.

      Consultatia si planul de tratament va sunt oferite gratuit.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • Zlamparet Ana

    Buna seara,

    poate e o intrebare naiva, dar nu mi-e clar, ce se intampla in cele 3-6 luni de la insertie, pacientul sta in aceasta perioada fara dinti …sau se pune o lucrare provizorie ? Multumesc.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      În funcție de situație, pacientul poate sta cu breșa edentată, (fără nimic) în cazul protezării, prin implanturi dentare, a unuia sau mai multor molari, exact asa cum a stat pana sa ia decizia protezării.
      În cazul breșelor edentate, în zona grupurilor de dinți frontale, se opteaza pentru „masti” sau „fluturași reprezentate de microproteze din acrilat.
      În cazul edentațiilor totale se opteaza, de obicei, pentru proteze din acrilat.
      Exista și soluția punților fixe, pe suport implantar provizoriu (între implanturile „de baza” se insera implanturi mai subțiri, pe care este fixata imediat sau la 2-3 zile o lucrare fixa, provizorie, pe perioada de vindecare osoasa. Când timpii de vindecare osoasa se împlinesc – cele 3 sau 6 luni – lucrarea provizorie este îndepărtată și este realizata lucrarea definitiva pe suportul implantar oferit de implanturile „de baza”, cele în jurul cărora osul a fost lăsat sa se vindece corespunzător)

  • cristea

    O prezentare corecta si de bun simt nu ca intr-o ora ai toate implanturile in gura cum zic unii ! Am si eu 8 masele cu implant dar m-au costat dublu decat spuneti ( Buzau )

  • cum alegi un implant dentar

    Mare atentie cand apelezi la un tratament de implant dentar, mai ales daca pretul pare de necrezut. Multe se ascund in spatele pretului.

    • dr.aristide Autor articol

      Alegerea trebuie facută după o analiza atentă.
      Plaja ofertelor de implanturi dentare este largă.
      Voi incerca să fac, pe scurt, o analiză a extremelor:

      Prețuri mult mai mici decât prețul pieței.

      Va trebui să vă întrebați ce compromisuri au fost făcute pentru obținerea acelui preț:

      – se folosec materiale de slabă calitate?
      – anumite etape sunt tratate superficial sau omise în întregime?
      – calitatea întregii lucrări are de suferit?
      – medicul are puțină experiență și lasă la preț ca să ”își facă mâna”?
      – au fost respectați toți pașii sterilizării, de la baia cu ultrasunete, până la lămpile cu ultraviolete?
      – se va elibera bon fiscal sau factură care să ateste plata făcută de dumneavoastră?
      – ce se întâmplă dacă inserția implantului dentar eșuează sau dacă implantul cade la scurt timp de la inserție?

      Când vine vorba de implanturi dentare, nu există scurtături. Totul trebuie făcut ca la carte, cu simț de răspundere și cu materiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, execuția trebuie să fie impecabilă pentru a vă garanta longevitatea implantului.
      Ținând cont de miză, sănătatea dumneavoastră, nu este de dorit să vă asumați riscuri de dragul unei aparente economii.

      Prețuri mult mai mari decât prețul pieței.

      Exista câteva discipline medicale în care medicul poate lucra independent, aflându-se în relație directă cu pacientul cum ar fi: oftalmologie, ginecologie, stomatologie, medicina de familie și altele.
      Medicii care au una dintre aceste specializări se pot organiza în cabinete medicale individuale și își pot trata pacienții în regim ambulatoriu. (nu necesita spitalizare)

      Interacțiunea medic-pacient nemaifiind mediată, prețul plătit de către pacient este mai mic în raport cu aceleași servicii oferite într-un cadru spitalicesc sau într-o clinică, unde trebuiesc acoperite și costurile anexe.

      Costuri anexe înseamnă cheltuielile generate de întreținerea unei instituții, salariile unui personal numeros, marja de profit a afacerii respective.

      Aceste costuri anexe variază de la cabinet la cabinet, de la clinică la clinică, în anumite situații ajungând prohibitive. Prețul exagerat al unui implant dentar nu reflectă neapărat o calitate ieșită din comun a acestuia, ci, de cele mai multe ori, doar lăcomie.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Insertia 2 x implanturi Alpha Bio 1700×2=3400 lei
      Dupa 3 luni la mandibula sau dupa 6 la maxilar deschiderea implanturilor si montarea suruburilor de vindecare: 100×2=200lei
      Dupa alte 2 saptamani, montarea bonturilor 2×80=160 lei
      Realizarea protezei pe bară Dolder, pe cele doua implanturi, dureaza 3 saptamani- o luna si costa 4500 de lei.

      Total costuri generate pentru realizarea unui asfel de plan de tratament: 8260 lei.

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide

  • Dan

    Am citit in totalitate articolul acesta ca sa imi fac un calcul cat ar costa un implant. Din cate inteleg costul ar avea 3 componente: implantul 1700 de lei (varianta cu implant dentar Alpha Bio) + montarea surubului de vindecare 100 lei + coroana maxim 750 de lei (varianta Coroană Zirconiu Prettau), iar daca vin din strainatate ar fi necesare 2 vizite. Am inteles corect preturile? Pentru implantul dentar Straumann despre care am citit ca ar fi mai durabil si calitativ, cat ar fi pretul? Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Ati înțeles corect.
      Pentru o cotație de preț, la alte implanturi decât cele folosite, în mod uzual de mine, trebuie sa contactez furnizorul.
      Variația de preț nu depaseste, de obicei, 300 de lei de implant.

      Dr. Dan Aristide

      • Dan

        Multumesc, aveti preturi foarte bune si informatii foarte clare pe site. O sa recomand siteul unor prieteni care au spus ca vor sa vina in Romania pentru implant.

      • ioan filip

        buna ziua!!! ma i tereseaza sa.mi pun gura la pct.nu am fost la dentist decand ave.am 16 ani.am gura ( santier) rusine sa.mi fie!!! ma intereseaza daca se poate sa stiu cam cat ma costa pt partea superioara ( implant)in august am sa vin in tara si vreau sa ma pregatesc !! vreau sa stiu estimativ de cati bani (estimativ) va multumesc!!

        • dr.aristide Autor articol

          Bună ziua,
          Nu va pot oferi planuri de tratament prin corespondență indiferent de cât de mult mi-aș dori asta.
          Diagnosticul și planul de tratament se stabilește în urma investigatiilor clinice și radiologice.
          Consultația vă este oferită gratuit. Tot ce trebuie sa faceți este sa va programați pentru un consult.

          Cu prietenie,
          Dr.Dan Aristide

  • Mariana L.

    Sînteti un doctor exceptional. Acum 4 ani mi ati facut implant dentar si sunt foarte multumita de rezultate va recomand tuturor cu mare incredere

  • Alexandru Tretin

    Bună ziua domnule doctor!
    V-am gasit pe net. Am venit, acum nouă luni la dumneavoastră cu inima strânsă pentru ca mi-au placut explicatiile de pe siteul dvs.
    Am revenit sa vă mulțumesc si să va recomand!

  • lumy

    Buna ziua ..am si eu o mare problema pe care as dorii sa o rezolv la d_voastra..In urma unei parodontoze am ramas fara dentitie in partea superioara si port o proteza de doi ani pe care as dorii sa o schimb .Problema mea este urgenta .As dorii sa stiu daca se poate pune pe implanturi sau ce modalitate ma sfatuiti …si ce pasi trebuie sa fac .As dorii daca sunteti amabil sa imi spuneti cam care ar fi timpul estimat pentru lucrare deoarece nefiind din Bucuresti sa stiu cum as putea rezolva cu serviciul ..si cam care ar fi toate costurile aproximativ ..VA MULTUMESC ANTICIPAT .

  • Mitrea Ion

    Mi-am pus un implant dentar si coroana de Zirconiu peste acest implant dentar. Arata foarte bine. Va recomand un medic dentist bun! Va multumesc domnule doctor!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua domnule Mitrea,
      Mă bucur că v-ați găsit timp să îmi scrieți rândurile de mai sus.
      Vă mulțumesc pentru recomandare!

      Cu prietenie,
      Dr. Dan Aristide