Comentarii, întrebări şi răspunsuri 2602


Comentariile sunt afișate începând cu cele mai recente.


Întrebărilor le vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.


Orice comentarii ofensatoare și cele ce nu au legatură cu serviciile medicale, oferite de cabinetul nostru, vor fi șterse.


Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică oferite de cabinetul nostru, în conformitate cu codul deontologic al medicului dentist


Aceste pagini nu sunt monitorizate în timp real!
Pentru urgențe sau programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:

Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.roLasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2.602 gânduri despre “Comentarii, întrebări şi răspunsuri

 • Marina Gherasim

  Bună ziua,am un băiețel de 7 ani și 8 luni.In urma radiografie ni s-a spus ca dintii frontali de sus nu au rădăcini. Este posibil, care ar fi cauza?

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua! Să vă trăiască băiețelul!

   Înțeleg că ați fost deja la o consultație. Presupun că nu ați cerut și nici nu vi s-a dat o copie a epicrizei pentru a înțelege mai bine diagnosticul pus de colegii care au văzut deja copilul și tratamentul recomandat pentru absența rădăcinilor dentare.

   Există mai multe posibile cauze pentru lipsa rădăcinilor dentare la dintii frontali superiori la un copil de vârsta fiului dvs., inclusiv:

   Agenezia dentară: Acesta este termenul medical pentru absența unui sau mai multor dinți. Poate fi cauzată de factori genetici sau de alte anomalii congenitale care afectează dezvoltarea dinților.

   Traumatism dentar: Un traumatism la nivelul danturii în timpul copilăriei poate perturba dezvoltarea normală a rădăcinilor dentare sau poate chiar să ducă la necroza rădăcinii, determinând absența lor.

   Anomalii de dezvoltare: Unele condiții medicale sau genetice pot afecta dezvoltarea normală a rădăcinilor dentare.

   Factori nutriționali sau hormonali: Anumite deficiențe nutriționale sau tulburări hormonale pot influența dezvoltarea dinților și a rădăcinilor acestora.

   Infecții sau boli orale: Unele infecții sau boli orale pot afecta sănătatea și dezvoltarea dinților, inclusiv a rădăcinilor.

   Vă rugăm să ne trimiteti o copie a radiografiei pe adresa: [email protected] pentru a vă putea oferi mai multe informații. Este posibil să fie necesare teste suplimentare, investigații clinice sau consultări cu alți specialiști, în funcție de cauza identificată și de necesitățile specifice ale copilului dumneavoastră.

   Cu stimă,

 • Narcisa A

  Buna ziua. Dacă coronița unui pivot a fost pusă definitiv dar este prea înaltă ce se poate face ? Se mai poate șlefui sau tăia din coronița? Sau nu se mai poate face nimic ?

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua! Dacă coroana dentara a fost pusă definitiv și este prea înaltă, există câteva opțiuni pe care le puteți discuta cu medicul dumneavoastră stomatolog:

   Șlefuirea sau tăierea coroniței: În multe cazuri, medicul stomatolog poate șlefui sau tăia din coronița pivotului pentru a ajusta înălțimea acestuia și a obține o adaptare mai bună în cavitatea orală. Această procedură poate fi efectuată pentru a corecta înălțimea excesivă a coroniței și pentru a asigura ocluzia optimă și aspectul adecvat.

   Refacerea coroniței: În unele situații, poate fi necesar să se refacă complet coroana dentară pentru a asigura o potrivire corespunzătoare și pentru a rezolva problema înălțimii excesive. Acest lucru poate fi necesar în cazurile în care șlefuirea sau tăierea coroanei existente nu este fezabilă sau nu ar oferi rezultate satisfăcătoare.

   Consultați un specialist: Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evalua situația în detaliu și pentru a determina cea mai bună opțiune de tratament în funcție de necesitățile și condițiile specifice cazului dumneavoastră.

   În general, există opțiuni disponibile pentru corectarea unei coronițe prea înalte, iar dentistul dumneavoastră poate recomanda cea mai potrivită soluție în funcție de situația individuală.

 • Popa Ciprian

  Bună ziua.Acum un an am făcut adiție de os in vederea implantului.Intrebarea mea este dacă pot apărea probleme la montarea implantului având în vedere perioada trecută de la adiția osoasă.Multumesc.

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua!
   Este important să discutați cu medicul stomatolog sau cu chirurgul care a efectuat adiția de os pentru a evalua situația specifică și pentru a determina dacă există vreun risc sau problemă în legătură cu montarea implantului după o perioadă de un an de la adiția de os.

   În general, adiția de os este o procedură care ajută la creșterea masei osoase în zonele în care este necesară pentru a permite inserarea implantului dentar. Odată ce osul adiționat s-a integrat și a devenit stabilit în maxilar sau mandibulă, de obicei este posibilă efectuarea implantului dentar.

   Cu toate acestea, există unele aspecte care ar putea influența capacitatea de a monta un implant după o adiție de os, cum ar fi:

   Tipul, calitatea și cantitatea de os adiționat: Dacă osul adiționat nu s-a integrat corespunzător sau nu este suficient de dens pentru a susține un implant, acest lucru ar putea cauza probleme în montarea implantului.

   Starea generală a sănătății dumneavoastră orală și generală: Factori precum boala parodontală, fumatul sau alte afecțiuni medicale pot influența procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații în legătură cu montarea implantului.

   Poziționarea și anatomia locală: Uneori, structurile anatomice sau poziția în care este necesar să fie montat implantul pot reprezenta dificultăți suplimentare în timpul procedurii.

   Medicul dumneavoastră stomatolog sau chirurgul va evalua toate aceste aspecte și va recomanda cel mai bun curs de acțiune în funcție de situația dumneavoastră specifică. Este important să aveți încredere în recomandări și să urmați îndrumările lor pentru a asigura succesul tratamentului implantului dentar.

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Rana de pe gingie cauzată de un periaj agresiv poate fi tratată în mai multe moduri, în funcție de severitatea leziunii și de prezența altor afecțiuni asociate.
   Iată câteva modalități comune de tratare a un rănilor gingivale:

   Igiena orală adecvată: Este esențial să mențineți o igienă orală bună pentru a preveni infecțiile și a permite vindecarea. Spălatul pe dinți de două ori pe zi și utilizarea aței dentare în mod regulat sunt esențiale pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene.

   Evitarea alimentelor și băuturilor iritante: Alimentele și băuturile calde, picante sau acide pot agrava rana și pot întârzia vindecarea. Încercați să evitați aceste alimente și băuturi până când rana se vindecă complet.

   Utilizarea de geluri sau creme de vindecare orală: Există produse pe bază de geluri sau creme special formulate pentru vindecarea rănilor gingivale. Acestea pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare și la reducerea disconfortului. Exemple de astfel de geluri: Elugel, Gengigel

   Consultați un medic dentist: În cazul unei răni severe sau dacă rana nu se vindecă în decurs de câteva zile, este recomandat să consultați un medic dentist. Dentistul poate evalua leziunea și poate recomanda tratamentul adecvat, cum ar fi aplicarea de medicamente topice sau orale pentru a reduce inflamația și a preveni infecțiile.

   Este important să nu subestimați importanța unei răni gingivale și să acționați prompt pentru a preveni complicațiile.

 • Axinte Camelia

  Bună seara,eu am proteză de 1an și mia căzut un dinte ca să mi-l pună la loc mia cerut 100lei.Dar dantura nu are și ea o garanție?

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua!
   Retușurile și reparațiile, în primul an, pentru protezele făcute în cabinetele noastre sunt gratuite.
   După numele sub care ne scrieți acum nu v-am găsit in baza noastra de date ca sa putem confirma daca proteza dvs este mai veche sau nu de un an.

 • Alina

  Buna ziua ,
  Ma confrunt cu o situație fara raspuns…
  Mi sa realizat o lucrare dentară in Brasov si dupa cimentatea definitiva a coroanelor dentare 13 la numar pe partea de sus dintre care 4 frontale individuale simt cum dinții scârțâie o parte din punte si cei 4 individuali . Medicul dentist spune ca mi se pare . Ce ar trebui sa fac?
  Multumesc anticipat.

  • dr.aristide Autor articol

   Ne pare rău să aflăm că întâmpinați această problemă. Înțelegerea adecvată a senzațiilor și a problemelor pe care le întâmpinați este esențială în astfel de situații. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a aborda această problemă:

   Solicitați o a doua opinie: Dacă sunteți neliniștit de răspunsul furnizat de medicul dentist actual, puteți căuta o a doua opinie de la un alt specialist. Acest lucru vă poate ajuta să vă confirmați preocupările și să obțineți o evaluare independentă.

   Examinare detaliată: În timpul unei consultații cu un alt medic dentist, puteți solicita o examinare atentă a lucrării dentare și a structurii dentare pentru a identifica orice probleme care ar putea cauza scârțâirea sau disconfortul.

   Radiografii și teste suplimentare: Medicul dentist ar putea să solicite radiografii sau alte teste pentru a evalua starea danturii și a lucrării dentare. Aceste informații suplimentare pot oferi o mai bună înțelegere a problemei și a soluțiilor posibile.

   Comunicare deschisă: Este important să comunicați deschis și sincer cu medicul dentist despre simptomele și preocupările dumneavoastră. Dacă aveți senzația că ceva nu este în regulă, exprimați aceste preocupări și solicitați clarificări.

   Căutarea soluțiilor: În funcție de diagnosticul stabilit de medicul dentist, puteți discuta despre opțiunile disponibile pentru remedierea problemei. Acestea ar putea include ajustarea lucrării dentare, înlocuirea acesteia sau alte proceduri necesare pentru a remedia situația.

   În final, este important să acționați prompt pentru a rezolva această problemă și pentru a vă asigura sănătatea și confortul dentar. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul sau soluțiile oferite de medicul dentist actual, căutați o a doua opinie pentru a vă asigura că primiți îngrijirea adecvată.

 • Ion stan

  Bună ziua..am ulcer la amigdalita stânga.am făcut investigații necesare rmn. Bioscopie.si când am ajuns la dentist iară radio
  Domnul doctor mia propus în urma radio sa mi scoată toată dantura.20 de dinți existenți?? Ce părere aveți
  …într-o singura zi!!!!va scriu din Belgia
  Va multumesc

  • dr.aristide Autor articol

   Îmi pare rău să aud că întâmpinați această situație. Este important să vă asigurați că luați o decizie informată și să discutați în detaliu cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și despre motivele pentru care vă recomandă extracția întregii danturi.

   Este posibil ca medicul dentist să fi recomandat extracția întregii danturi din mai multe motive, cum ar fi:

   Starea generală a dinților: Dacă dinții sunt afectați de carii extinse, parodontoză (boală parodontală) sau alte afecțiuni dentare grave care nu pot fi tratate eficient cu alte proceduri, extracția completă a dinților ar putea fi considerată o opțiune de tratament.

   Costurile și beneficiile: În unele cazuri, extracția completă a dinților ar putea fi mai economică și mai eficientă în termeni de gestionare a problemelor dentare severe decât tratarea fiecărui dinte în parte.

   Condiția generală a sănătății: Dacă starea generală a sănătății dumneavoastră este afectată de infecții dentare sau alte probleme dentare, extracția completă a dinților ar putea fi considerată pentru a îmbunătăți sănătatea generală și a preveni complicațiile ulterioare.

   Este important să aveți o discuție deschisă și detaliată cu medicul dentist pentru a înțelege pe deplin motivele din spatele recomandării sale și pentru a clarifica orice întrebări sau îngrijorări pe care le aveți. De asemenea, puteți solicita o a doua opinie de la un alt medic dentist înainte de a lua o decizie. Este crucial să luați în considerare toate opțiunile și să vă asigurați că alegeți cea mai potrivită variantă de tratament pentru dumneavoastră.