Comentarii, întrebări şi răspunsuri 1531


Comentariile sunt afișate începând cu cele mai recente.

Întrebărilor le vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.

Paginile de comentarii nu sunt monitorizate în timp real, de aceea, pentru urgențe sau programări, vă rugăm să apelaţi +40722463368

Orice comentarii ofensatoare și cele care nu au legatură cu serviciile medicale, oferite de cabinetul nostru, vor fi șterse.

Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică, în conformitate cu codul deontologic al medicului dentist.

# comentarii


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1.531 gânduri despre “Comentarii, întrebări şi răspunsuri

 • Alexandra

  Buna ziua, Am o problema cu un dinte din fata, este jumatate plomba, jumatate dinte natural si de ceva timp a inceput sa ma doara + se vede diferenta de culoare dintre dinte si plomba. As vrea sa fac ceva cu acest dinte, Ce imi recomandati? doar schimbarea plombei ? plomba a fost pusa acum 4 ani.
  De asemenea, mai am si niste carii mici la cateva masele si as vrea sa le rezolv. M-ati putea ajuta cu aceste probleme,? sunt niste punctulete mici negre pe 3 masele

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,
   Vă rugăm să vă programați pentru un consult.
   Acesta și planul de tratament vă sunt oferite gratuit.
   Prin corespondență, din păcate, nu va putem ajuta.
   Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție la numarul 0722463368 de luni până sâmbătă de la 8.00 la 20.00.

   Dr. Dan Aristide

 • Marilena

  Stimate Domnule Doctor,

  Prima problema:
  Dantura mea este o problema veche si am ajuns in faza la care am decis sa o rezolv, macar partial. Dar sunt intr-o mare dilema. As avea nevoie de sfatul Dumneavoastra competent.
  In cazul in care am nevoie de refacerea intregii danturi a maxilarului superior (total 12 elemente), as dori sa stiu cum este mai bine:
  1. sa realizez o lucrare intreaga pentru toti cei 12 dinti;
  2. sa fac trei lucrari separate, una pentru incisivi si doua punti (stanga, dreapta) pentru canini, premolari si molari; sau
  3. sa imbrac incisivii independent, unul cate unul, iar caninii, premolarii si molarii pe lucrari separate.
  Va adresez aceasta intrebare din teama ca o lucrare atat de extinsa pe atatia dinti (12), exercita forte diferite de masticatie sau aparitia unor probleme la dintii de sub lucrare. Care sunt riscurile si avantajele celor trei situatii?
  Trebie sa amintesc faptul ca am diabet tip 2, si acesta este un factor ce ar putea slabi in timp, radacinile dintilor, existand riscul de a compromite toata lucrarea, care nu este deloc ieftina.
  Existand 3 lucrari independente, as fi nevoita sa refac doar 1/3 din lucrare.
  Este mai buna o lucrare unica pentru incisivi sau se pot imbraca unul cate unul?
  Stiu ca vizita la cabinet va fi edificatoare, dar raspunsul la intrebari imi este necesar pentru a ma determina sa iau o decizie, daca ma axez pe opinia medicului la care am fost sau mai pot apela la o alta opinie.

  A doua problema:
  Fiica mea este o persoana cu dizabilitati neuromotorii si are numeroase probleme stomatologice, datorate imposibilitatii tratarii unei astfel de persoane, ce nu poate coopera cu medicul stomatolog. Teama, in cazul ei, nu poate ii poate permite sa suporte interventii, decat sub anestezie (inhalosedare). As dori sa stiu ce sfat imi puteti da in legatura cu aceasta problema foarte complicata si eventual daca stiti de existenta unor centre in care se practica inhalosedarea.

  Va multumesc pentru rabdare si astept cu interes raspunsul Dumneavoastra.

  Cu aleasa consideratie,

  Marilena

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua,
   Daca lucrarea se face solidarizata sau nu se stabileste de catre medic in urma investigatiilor.

   Planul de tratament dupa care se ghideaza medicul atuci cand alege o varianta sau alta urmareste: gradul de implantare al radacinilor, numarul de stalpi restanti, starea de sanatate parodontala, tipul lucraii protetice alese.

   Avantajele lucrarilor ce solidarizeaza mai multi stalpi protetici sunt reprezentate de rezistenta crescuta in timp (sarcina masticatorie este preluata de un numar mai mare de stalpi), priza este superioara celor individuale, sansele ca unul sau mai multi dinti sa migreze, in timp, sunt mai mici la fel si sansele sa se decimenteze sunt mai mici decat in cazul lucrarilor individualizate.

   Dezavantajele lucrarilor ce solidarizeaza mai multi stalpi protetici sunt de natura estetica, cele individualizate urmaresc, intocmai, anatomia dintelui.

   Tratamentul persoanelor cu dezabilitati se face, in mod ideal, in mediu spitalicesc nu in cabinete stomatologice pentru a putea fi asigurata anestezia generala, daca va fi nevoie.

   Dr. Dan Aristide

   • Marilena

    Domnule Doctor,

    Va multumesc mult pentru raspunsul prompt si pentru explicatii. Acum, am inteles de ce lucrarile ce integreaza mai multi dinti sunt de preferat celor individuale.
    Astept cu nerabdare sa se indrepte un pic vremea, pentru a face o programare la cabinetul Dvs.
    De asemenea, va multumesc si pentru sfatul legat de fetita mea.

    Imi mai permit sa va retin atentia cu o intrebare. Exista vreun tratament pentru paradontoza, care sa asigure o solidizare a radacinilor?

    Va mutumesc din suflet inca o data si astept cu nerabdare vizita la cabinetul Dvs.

    Cu aleasa consideratie,

    Marilena

    • dr.aristide Autor articol

     Parodontoza se tratează clasic prin detartraj supra și sub-gingival, lambou chirurgical și chiuretaj al pungilor parodontale, spălături cu clorhexidina și aplicarea de diverse colutorii bucale, după caz.
     Toate aceste tratamente nu fac decât sa amelioreze boala parodontală încetinind evoluția ei, nu o vindeca.
     Se recomanda o igiena bucală riguroasa pentru a conserva rezultatul tratamentelor și vizite regulate la medicul dentist pentru a monitoriza evoluția bolii.

     Dr. Dan Aristide

  • dr.aristide Autor articol

   Bună seara,
   O masea vie rezista mult mai bine, in timp, fata de o masea fara nerv.
   Maseaua fara nerv, pe masura trecerii timpului isi va schimba culoarea: mai intai se ingalbeneste apoi se face cenusie si devine friabila, casanta, cum este sticla.
   Riscul sa spargeti o masea devitala, in timpul actului masticator, este mai mare decat in cazul maselelor vii.
   Atunci cand curatam o carie incercam sa urmarim principiul minim invaziv, sa indepartam cat mai putin tesut dur (sanatos) si sa pastram vitalitatea dintilor.
   Uneori, cand caria este foarte profunda, cand caria a ajuns la nerv, trebuie facuta devitalizarea.

   In concluzie: este corect cum a lucrat medicul dumneavoastra.

   Dr. Dan Aristide