Comentarii, întrebări şi răspunsuri 2620


Comentariile sunt afișate începând cu cele mai recente.


Întrebărilor le vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.


Orice comentarii ofensatoare și cele ce nu au legatură cu serviciile medicale, oferite de cabinetul nostru, vor fi șterse.


Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică oferite de cabinetul nostru, în conformitate cu codul deontologic al medicului dentist


Aceste pagini nu sunt monitorizate în timp real!
Pentru urgențe sau programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:

Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro



Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2.620 gânduri despre “Comentarii, întrebări şi răspunsuri

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Durerea în timpul sau după efectuarea unei obturații dentare poate fi cauzată de mai mulți factori:

      Sensibilitatea dentară: Este destul de comun să simțiți sensibilitate la caldură sau la frig după ce vi s-a făcut o obturație. Acest lucru se datorează de obicei faptului că dinții devin sensibili în timpul procesului de pregătire a obturației și temporar după aceea. Această sensibilitate ar trebui să dispară treptat în câteva zile sau săptămâni.

      Iritația nervului: Uneori, în timpul pregătirii obturației, nervul din dinte poate fi iritat, ceea ce poate provoca disconfort sau durere. În general, aceasta este o reacție temporară și ar trebui să se amelioreze în timp.

      Adâncimea obturației: Dacă obturația a fost realizată într-o zonă profundă a dintelui sau aproape de nervul dentar, este posibil să experimentați disconfort sau durere. În aceste cazuri, durerea ar trebui să dispară în timpul vindecării.

      Infecție: Uneori, dacă există o infecție preexistentă în dinte, aceasta poate provoca durere după efectuarea obturației. În acest caz, este posibil să fie necesar un tratament suplimentar.

      Reacții alergice sau intoleranțe: Anumite materiale folosite în obturații dentare pot provoca reacții alergice sau intoleranțe la unele persoane.

      Vă rugăm să comunicați orice durere sau disconfort dentistului dumneavoastră pentru a putea identifica și trata problema corespunzător. De asemenea, este normal să simțiți o ușoară sensibilitate sau disconfort după efectuarea unei obturații, însă acest lucru ar trebui să se amelioreze treptat în timpul vindecării.

  • Denisa

    Bună ziua. As fi foarte recunoscătoare dacă ma puteți ajuta cu un sfat. Situația sta în felul următor. In măseaua de minte a fost pus un pivot dentar, inițial nervii au fost scoși acum mult timp și pana în momentulin care a fost introdus pivotul nu am avut nici o durere. Acum am 3 săptămâni de când ma doare la atingere, am luat și antibiotic, dar durerea tot nu a dispărut. Într-adevăr nu mai doare la fel ca la început dar tot ma doare. La radiografie doamna doctor spune ca nu este nici o problema. Care credeți ca ar fi cauza durerii?
    Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara!
      Ne pare rău să aflăm că întâmpinați această problemă. Durerea persistentă în zona unui pivot dentar poate fi frustrantă și trebuie investigată cu atenție. Există câteva posibile cauze pentru acest tip de durere:

      Infecție persistentă: Chiar dacă ați luat un antibiotic, este posibil ca infecția să nu fi fost complet eradicată. Infecțiile dentare pot fi greu de tratat și pot necesita un tratament mai lung sau un anumit tip de antibiotic.

      Probleme legate de pivotul dentar: Pivotul dentar sau structura înconjurătoare ar putea provoca disconfort sau durere. Poate fi necesară ajustarea sau înlocuirea pivotului pentru a îmbunătăți confortul.

      Probleme ale țesuturilor moi sau ale osului: Inflamația gingiilor sau problemele legate de osul în care este fixată rădăcina pot provoca durere. Cauza acestei probleme poate să nu fie evidentă pe radiografie și să necesite o investigație mai detaliată cum ar fi computerul tomograf, spre exemplu.

      Reacție la materialele utilizate: Uneori, materialele utilizate pentru pivotul dentar pot provoca reacții alergice sau de sensibilitate, care pot provoca durere sau disconfort.

      Apariția fisurilor radiculare în urma frezajului intempestiv făcut la prepararea lăcașului în care stă pivotul.

      Pentru a identifica cauza exactă a durerii dvs. și pentru a găsi cea mai potrivită soluție, vă sfătuim să consultați din nou medicul stomatolog sau să cereți o a doua opinie de la un alt specialist. Este important ca durerea voastră să fie luată în serios și să fie investigată în profunzime pentru a evita complicații ulterioare și pentru a vă recăpăta confortul.

  • Andreea Pasare

    Bună seara vin și eu cu o problemă saptamna trecuta am pus 4 dinti din zirconiu dar prind aer pe la iei și 2 dintre iei nu sunt lipiți de gingie (cerul guri)ce pot face im cazul acesta

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,
      – încercați să vă adresați medicului care a executat lucrarea și să discutați cu acesta, în amănunt, lucrurile care vă nemulțumesc la lucrare.
      – în cazul în care nu ajungeți la un numitor comun cu medicul dvs. curant și doriți o a doua opinie pe marginea cazului dvs vă rugăm să vă programați la o consultație la un alt medic specialist.

  • Brenda

    Bună seara vă rog să îmi spuneți : am fost astăzi la dentist pentru o carie. Este vorba despre primil premolar la care i a fost scos nervul acum câțiva ani dar a făcut carie și a necesitat și reconstrucție. Problema mea care nu mi s a m ai întâmplat niciodată este că mi se pare că doaman doctor a luat prea mult din dinte. Dinții mei oricum sunt destul de micuți deși sunt adult, 25 ani și se vede partea exterioară a dintelui foarte puțin 🙁 nustiu ce a făcut în rest totul o fost ok, într-o parte e mult m ai ascuțit dintele decât în cealaltă. Am căutat pe net să văd cum arată un premolar, e posibil să fi șlefuit prea mult sau să fi luat din dinte prea mult? Îmi e rușine să întreb sincer, nici nu știu cum dar deși m a scăpat de carie cred că nu și a dat seama dar chiar e micuț 🙁 ce să fac? Eu oricum am nevoie de aparat dentar cum o să calce dintele dacă l șlefuit pentru situația de acum?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna seara!

      Ne pare rău să aflăm că vă confruntați cu această problemă. Firesc este să comunicați orice nelămurire sau îngrijorare legată de procedura efectuată cu dentistul dumneavoastră. Este posibil ca senzația că dintele e mai mic să fie cauzată de o varietate de factori cum ar fi:
      – felul în care a fost reconstruit dinte,
      – cum s-a ajustat ocluzia (modul în care se întâlnesc dinții superiori cu cei inferiori)
      – alți factori anatomici specifici fiecărui individ.

      În primul rând, vă încurajăm să vă întoarceți la medicul dumneavoastră stomatolog și să discutați cu dumnealui despre problema dumneavoastră. Nu este loc de rușine în relația medic-macient. Puteți să-i explicați exact ceea ce simțiți și ce vă îngrijorează în legătură cu aspectul și senzația pe care v-o dă dintele. Medicul stomatolog poate evalua situația și vă poate oferi soluții pentru a rezolva orice problemă sau disconfort.

      În ceea ce privește necesitatea unui aparat dentar, medicul ortodont va fi cel mai în măsură să vă ofere sfaturi și recomandări în funcție de starea actuală a dinților și a alinierii acestora. Este posibil să fie necesar să ajusteze tratamentul sau planul de tratament pentru a ține cont de situația dinților dumneavoastră.

      Dacă doriți o a doua opinie pe marginea cazului dvs. sau daca doriți o programare la medicul nostru ortodont vă stăm la dispozitie de luni pana sambata de la 8 la 20.00 la numerele de mai jos:

      Telefon: +40722463368

      Telefon: +40770605743

      Telefon: +40314313113

      Telefon: +40314212847

  • Viorica Mihalache

    Bună ziua,

    Soția mea are articulatia ATM hipermobila și are dificultăți mari de vorbire neputand articula corect cuvintele. Aceasta problema s a dezvoltat/ a evoluat în ~2 săptămâni.
    Deocamdată nu are dureri și poate deschide/ închide gura.
    Considerați ca putem veni la consultație pentru acest simptom?

    Va mulțumesc!
    Sorin Mihalache

  • ileana

    Buna ziua Domnule Doctor.
    Am facut de curand o lucrare punte formata din 3 elemente, cel din mijloc fiind lipsa.
    Lucrarea este metalo ceramica, s-a cimentat provizoriu.
    Problema este ca un element din margine este prea inalt, reneste gingia, elementul cu dintelele lipsa nu intra suficient in gingie, al treilea este bun.
    Intrebarea este se poate lua/pili/ finisa din marginea lucrarii in locul unde este prea lunga marginea?Multumesc.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Va rugam sa discutati aceste amanunte cu medicul în grija căruia vă aflați.
      Nu cunoaștem particularitățile cazului dvs. Dacă lucrarea poate fi adaptată astfel încât sa nu violeze spațiul biologic, medicul, respectiv tehnicianul dentar care au executat lucrarea, vă pot spune.

  • Dina Iulia

    Buna ziua ! Am fost la stomatolog sa imi faca o extractie de molar si din greseala mi-a atins coronita din zirconiu ceramic la un alt molar cu freza . Molarul cate trebuia extras s-a rupt si a zis ca trebuie sa intervina cu freza pt a-l putea extrage . Ce se poate face ?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Vă rugăm să urmați indicațiile medicului în grija căruia vă aflați acum.
      Dacă doriți asistență stomatologică de la unul dintre medicii noștri, pentru programare vă stam la dispoziție la numerele de telefon:

      Telefon: +40722463368

      Telefon: +40770605743

      Telefon: +40314313113

      Telefon: +40314212847

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua, domnule Daniel!
      Ne-ați pus aceeași întrebare și acum 10 zile și v-am raspuns câteva comentarii mai jos.
      Dacă în răstimpul care a trecut de atunci rana nu s-a vindecat vă rugăm să vizitați medicul pentru ca etiologia rănii este posibil să fie alta decât periajul intempestiv.

      Cu stimă,
      Dr. Dan Aristide

  • Marina Gherasim

    Bună ziua,am un băiețel de 7 ani și 8 luni.In urma radiografie ni s-a spus ca dintii frontali de sus nu au rădăcini. Este posibil, care ar fi cauza?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua! Să vă trăiască băiețelul!

      Înțeleg că ați fost deja la o consultație. Presupun că nu ați cerut și nici nu vi s-a dat o copie a epicrizei pentru a înțelege mai bine diagnosticul pus de colegii care au văzut deja copilul și tratamentul recomandat pentru absența rădăcinilor dentare.

      Există mai multe posibile cauze pentru lipsa rădăcinilor dentare la dintii frontali superiori la un copil de vârsta fiului dvs., inclusiv:

      Agenezia dentară: Acesta este termenul medical pentru absența unui sau mai multor dinți. Poate fi cauzată de factori genetici sau de alte anomalii congenitale care afectează dezvoltarea dinților.

      Traumatism dentar: Un traumatism la nivelul danturii în timpul copilăriei poate perturba dezvoltarea normală a rădăcinilor dentare sau poate chiar să ducă la necroza rădăcinii, determinând absența lor.

      Anomalii de dezvoltare: Unele condiții medicale sau genetice pot afecta dezvoltarea normală a rădăcinilor dentare.

      Factori nutriționali sau hormonali: Anumite deficiențe nutriționale sau tulburări hormonale pot influența dezvoltarea dinților și a rădăcinilor acestora.

      Infecții sau boli orale: Unele infecții sau boli orale pot afecta sănătatea și dezvoltarea dinților, inclusiv a rădăcinilor.

      Vă rugăm să ne trimiteti o copie a radiografiei pe adresa: [email protected] pentru a vă putea oferi mai multe informații. Este posibil să fie necesare teste suplimentare, investigații clinice sau consultări cu alți specialiști, în funcție de cauza identificată și de necesitățile specifice ale copilului dumneavoastră.

      Cu stimă,

  • Narcisa A

    Buna ziua. Dacă coronița unui pivot a fost pusă definitiv dar este prea înaltă ce se poate face ? Se mai poate șlefui sau tăia din coronița? Sau nu se mai poate face nimic ?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua! Dacă coroana dentara a fost pusă definitiv și este prea înaltă, există câteva opțiuni pe care le puteți discuta cu medicul dumneavoastră stomatolog:

      Șlefuirea sau tăierea coroniței: În multe cazuri, medicul stomatolog poate șlefui sau tăia din coronița pivotului pentru a ajusta înălțimea acestuia și a obține o adaptare mai bună în cavitatea orală. Această procedură poate fi efectuată pentru a corecta înălțimea excesivă a coroniței și pentru a asigura ocluzia optimă și aspectul adecvat.

      Refacerea coroniței: În unele situații, poate fi necesar să se refacă complet coroana dentară pentru a asigura o potrivire corespunzătoare și pentru a rezolva problema înălțimii excesive. Acest lucru poate fi necesar în cazurile în care șlefuirea sau tăierea coroanei existente nu este fezabilă sau nu ar oferi rezultate satisfăcătoare.

      Consultați un specialist: Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evalua situația în detaliu și pentru a determina cea mai bună opțiune de tratament în funcție de necesitățile și condițiile specifice cazului dumneavoastră.

      În general, există opțiuni disponibile pentru corectarea unei coronițe prea înalte, iar dentistul dumneavoastră poate recomanda cea mai potrivită soluție în funcție de situația individuală.

  • Popa Ciprian

    Bună ziua.Acum un an am făcut adiție de os in vederea implantului.Intrebarea mea este dacă pot apărea probleme la montarea implantului având în vedere perioada trecută de la adiția osoasă.Multumesc.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Este important să discutați cu medicul stomatolog sau cu chirurgul care a efectuat adiția de os pentru a evalua situația specifică și pentru a determina dacă există vreun risc sau problemă în legătură cu montarea implantului după o perioadă de un an de la adiția de os.

      În general, adiția de os este o procedură care ajută la creșterea masei osoase în zonele în care este necesară pentru a permite inserarea implantului dentar. Odată ce osul adiționat s-a integrat și a devenit stabilit în maxilar sau mandibulă, de obicei este posibilă efectuarea implantului dentar.

      Cu toate acestea, există unele aspecte care ar putea influența capacitatea de a monta un implant după o adiție de os, cum ar fi:

      Tipul, calitatea și cantitatea de os adiționat: Dacă osul adiționat nu s-a integrat corespunzător sau nu este suficient de dens pentru a susține un implant, acest lucru ar putea cauza probleme în montarea implantului.

      Starea generală a sănătății dumneavoastră orală și generală: Factori precum boala parodontală, fumatul sau alte afecțiuni medicale pot influența procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații în legătură cu montarea implantului.

      Poziționarea și anatomia locală: Uneori, structurile anatomice sau poziția în care este necesar să fie montat implantul pot reprezenta dificultăți suplimentare în timpul procedurii.

      Medicul dumneavoastră stomatolog sau chirurgul va evalua toate aceste aspecte și va recomanda cel mai bun curs de acțiune în funcție de situația dumneavoastră specifică. Este important să aveți încredere în recomandări și să urmați îndrumările lor pentru a asigura succesul tratamentului implantului dentar.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Rana de pe gingie cauzată de un periaj agresiv poate fi tratată în mai multe moduri, în funcție de severitatea leziunii și de prezența altor afecțiuni asociate.
      Iată câteva modalități comune de tratare a un rănilor gingivale:

      Igiena orală adecvată: Este esențial să mențineți o igienă orală bună pentru a preveni infecțiile și a permite vindecarea. Spălatul pe dinți de două ori pe zi și utilizarea aței dentare în mod regulat sunt esențiale pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene.

      Evitarea alimentelor și băuturilor iritante: Alimentele și băuturile calde, picante sau acide pot agrava rana și pot întârzia vindecarea. Încercați să evitați aceste alimente și băuturi până când rana se vindecă complet.

      Utilizarea de geluri sau creme de vindecare orală: Există produse pe bază de geluri sau creme special formulate pentru vindecarea rănilor gingivale. Acestea pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare și la reducerea disconfortului. Exemple de astfel de geluri: Elugel, Gengigel

      Consultați un medic dentist: În cazul unei răni severe sau dacă rana nu se vindecă în decurs de câteva zile, este recomandat să consultați un medic dentist. Dentistul poate evalua leziunea și poate recomanda tratamentul adecvat, cum ar fi aplicarea de medicamente topice sau orale pentru a reduce inflamația și a preveni infecțiile.

      Este important să nu subestimați importanța unei răni gingivale și să acționați prompt pentru a preveni complicațiile.

  • Axinte Camelia

    Bună seara,eu am proteză de 1an și mia căzut un dinte ca să mi-l pună la loc mia cerut 100lei.Dar dantura nu are și ea o garanție?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua!
      Retușurile și reparațiile, în primul an, pentru protezele făcute în cabinetele noastre sunt gratuite.
      După numele sub care ne scrieți acum nu v-am găsit in baza noastra de date ca sa putem confirma daca proteza dvs este mai veche sau nu de un an.

  • Alina

    Buna ziua ,
    Ma confrunt cu o situație fara raspuns…
    Mi sa realizat o lucrare dentară in Brasov si dupa cimentatea definitiva a coroanelor dentare 13 la numar pe partea de sus dintre care 4 frontale individuale simt cum dinții scârțâie o parte din punte si cei 4 individuali . Medicul dentist spune ca mi se pare . Ce ar trebui sa fac?
    Multumesc anticipat.

    • dr.aristide Autor articol

      Ne pare rău să aflăm că întâmpinați această problemă. Înțelegerea adecvată a senzațiilor și a problemelor pe care le întâmpinați este esențială în astfel de situații. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a aborda această problemă:

      Solicitați o a doua opinie: Dacă sunteți neliniștit de răspunsul furnizat de medicul dentist actual, puteți căuta o a doua opinie de la un alt specialist. Acest lucru vă poate ajuta să vă confirmați preocupările și să obțineți o evaluare independentă.

      Examinare detaliată: În timpul unei consultații cu un alt medic dentist, puteți solicita o examinare atentă a lucrării dentare și a structurii dentare pentru a identifica orice probleme care ar putea cauza scârțâirea sau disconfortul.

      Radiografii și teste suplimentare: Medicul dentist ar putea să solicite radiografii sau alte teste pentru a evalua starea danturii și a lucrării dentare. Aceste informații suplimentare pot oferi o mai bună înțelegere a problemei și a soluțiilor posibile.

      Comunicare deschisă: Este important să comunicați deschis și sincer cu medicul dentist despre simptomele și preocupările dumneavoastră. Dacă aveți senzația că ceva nu este în regulă, exprimați aceste preocupări și solicitați clarificări.

      Căutarea soluțiilor: În funcție de diagnosticul stabilit de medicul dentist, puteți discuta despre opțiunile disponibile pentru remedierea problemei. Acestea ar putea include ajustarea lucrării dentare, înlocuirea acesteia sau alte proceduri necesare pentru a remedia situația.

      În final, este important să acționați prompt pentru a rezolva această problemă și pentru a vă asigura sănătatea și confortul dentar. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul sau soluțiile oferite de medicul dentist actual, căutați o a doua opinie pentru a vă asigura că primiți îngrijirea adecvată.

  • Ion stan

    Bună ziua..am ulcer la amigdalita stânga.am făcut investigații necesare rmn. Bioscopie.si când am ajuns la dentist iară radio
    Domnul doctor mia propus în urma radio sa mi scoată toată dantura.20 de dinți existenți?? Ce părere aveți
    …într-o singura zi!!!!va scriu din Belgia
    Va multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Îmi pare rău să aud că întâmpinați această situație. Este important să vă asigurați că luați o decizie informată și să discutați în detaliu cu medicul dentist despre opțiunile disponibile și despre motivele pentru care vă recomandă extracția întregii danturi.

      Este posibil ca medicul dentist să fi recomandat extracția întregii danturi din mai multe motive, cum ar fi:

      Starea generală a dinților: Dacă dinții sunt afectați de carii extinse, parodontoză (boală parodontală) sau alte afecțiuni dentare grave care nu pot fi tratate eficient cu alte proceduri, extracția completă a dinților ar putea fi considerată o opțiune de tratament.

      Costurile și beneficiile: În unele cazuri, extracția completă a dinților ar putea fi mai economică și mai eficientă în termeni de gestionare a problemelor dentare severe decât tratarea fiecărui dinte în parte.

      Condiția generală a sănătății: Dacă starea generală a sănătății dumneavoastră este afectată de infecții dentare sau alte probleme dentare, extracția completă a dinților ar putea fi considerată pentru a îmbunătăți sănătatea generală și a preveni complicațiile ulterioare.

      Este important să aveți o discuție deschisă și detaliată cu medicul dentist pentru a înțelege pe deplin motivele din spatele recomandării sale și pentru a clarifica orice întrebări sau îngrijorări pe care le aveți. De asemenea, puteți solicita o a doua opinie de la un alt medic dentist înainte de a lua o decizie. Este crucial să luați în considerare toate opțiunile și să vă asigurați că alegeți cea mai potrivită variantă de tratament pentru dumneavoastră.