Prejudecati despre implanturile dentare


Concepții greșite despre implanturile dentare
Implanturile dentare sunt dureroase

Această concepție este des întâlnită printre pacienți, însă implanturile se inseră sub anestezie locală, fără durere pe parcursul procedurii.

După această etapă, pacientul poate simți un discomfort în următoarele zile, acesta putând fi diminuat sau chiar stopat cu ajutorul medicamentelor recomandate de medicul implantolog.

Implanturile dentare sunt scumpe

Într-adevăr, acestea pot fi destul de scumpe, însă este o investiție pe termen lung cu numeroase beneficii pentru pacient.
Implanturile dentare pot rezista între 10 și 30 de ani, ceea ce scutește pacientul de eventualele costuri de înlocuire a acestora, cum necesita alte opțiuni de tratament.

Implanturile dentare nu arată natural

Coroanele dentare pe implanturi dentare sunt create astfel încât să aibă aceeași formă, culoare și mărime cu cea a dinților naturali.

Doar un specialist ar putea observa diferența dintre dintele natural și cel pe implant dentar.

Îngrjirea acestora este dificilă

În realitate, odată ce implantul dentar a fost inserat în cavitatea bucală, acesta este foarte ușor de îngrijit, necesitând aceeași îngrijire ca și restul dinților dumneavoastră.

Este importantă perierea în fiecare zi și folosirea aței dentare si a irigatorului bucal.

În plus, un implant dentar nu este susceptibil la carii și alte probleme dentare la care dinții dvs. naturali sunt.

Puteți, de asemenea, mânca alimente normale si mesteca gumă fără nicio reținere.

Corpul meu poate respinge implantul dentar

Este adevărat că unele implanturi dentare nu sunt acceptate. Cu toate acestea, este o circumstanță extrem de rară. De fapt, mai puțin de 5% dintre pacienții cu implant dentar prezintă respingerea acestuia.
Implanturile dentare au o rată ridicată de succes, deoarece procedura este constant perfecționată.
Implantul dentar în sine este fabricat din titan, un metal biocompatibil care este capabil de osteointegrare.
Există anumiți factori ce pot determina lispa osteoacceptarii, cum ar fi o densitate osoasă scăzută sau o parodontopatie sau boli cronice sistemice, dar majoritatea persoanelor au o probabilitate
foarte mare de succes.

Timpul de vindecare este prea lung

În funcție de calitatea osului și de locația și dimensiunea implanturilor, zona supusă intervenției are o vindecare inițială de 7-10 zile, dar durează 3-6 luni pentru ca implantul să se integreze complet în os și să fie gata pentru urmatoarea etapă de montare a coroanei dentare. Pentru majoritatea persoanelor poate fi un timp de așteptare prea mare, însă la sfârșitul acestei perioade vor realiza că a meritat.

Sunt prea bătrân

Nu varsta este cea care conteaza atunci cand luati in considerare tratamentul prin implanturi dentare ci starea generala de sanatate.
Cu alte cuvinte o stare generala de sanatate buna reprezina un teren prielnic pentru tratamentul prin implanturi dentare.
Cu toate că osteoporoza și alte probleme ale maxilarului legate de vârstă influențează modul în care se realizează tratamentul implantului, acestea sunt destinate pacienților cu vârstă peste 18 ani, fiind un mod eficient de înlocuire a protezelor dentare.

Implanturile dentare nu sunt sigure

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai sigure și mai eficiente proceduri dentare. Rata de succes a implanturilor dentare este de aproximativ 95%. Complicațiile sunt rare, iar marea majoritate a pacienților nu au absolut nici un efect secundar sau reacții adverse după intervenția chirurgicală.

În concluzie, implanturile dentare sunt sigure și eficiente pentru majoritatea pacienților. Ceea ce împiedică mulți oameni să dorească procedura este o teamă de necunoscut sau miturile persistente.
Dacă credeți că implanturile dentare vă pot ajuta, discutați cu medicul dentist pentru a afla cât mai multe despre acestea.
Nu lăsați miturile sau teama să vă împiedice în a vă îngriji de sănătatea dumneavostră dentară sau să aveți un zâmbet frumos, o calitate sporita a vietii.