In memoriam – Dr. Aristide Ion


dr Aristide IonDoctorul Aristide Ion, s-a născut în anul 1950, pe 5 Noiembrie, în satul Hulubesti (Strîmba), unde a terminat scoala gimnazială, urmând cursurile Liceului Teoretic din comnua Călugăreni.
Atât în școala generală, cât și în liceu, s-a numărat printre elevii premianți dovedindu-și capacitățile prin intrarea la facultatea de Medicină ”Carol Davila” din București pe care a absolvit-o în anul 1975.

După mai multe peregrinări prin câteva sate din județele Teleorman și Giurgiu, în anul 1981 a ajuns în satul său natal ca medic primar de familie, unde a profesat cu dedicație până în Noiembrie 2020 când a fost răpus de Covid 19.

Odată cu începerea pandemiei, deși membrii familiei l-au rugat, în repetate rânduri să se pensioneze, a ales să rămână în prima linie, să își ajute consătenii să lupte cu aceast flagel.
Mulți dintre pacienții săi se întorceau bolnavi din Europa, datorită închiderii locurilor de muncă, odată cu aplicarea restricțiilor anti-Covid.

Pe parcursul anilor, deși se zice că ”Nimieni nu e profet în satul lui”, doctorul Ion Aristide a fost legat puternic de oamenii din întreaga comună Călugăreni, fiind prezent ori de câte ori aceștia i se adresau, fie că era la serviciu, fie ca era acasă.

Adesea, când ne aflam la dumnealui acasă, îi auzeam conversațiile cu pacienții, pe seama stării
de sănătate a acestora. Nu ezita să le răspundă cu solicitudine, zi sau noapte, indiferent de ora la care
era căutat.

Doctorul Ion Aristide, a fost un model pentru noi, atât profesional cât și moral. Își începea programul la prima oră și nu pleca acasă până nu vedea și ultimul pacient, iar dacă era nevoie mergea, fără ezitare, acasă la oamenii bolnavi să îi îngrijească.

Deși plecarea lui, pe 23 Noiembrie 2020, a fost neașteptată a trăit o viață împlintă, realizat fiind atât pe plan
profesional cât și familial.
A lăsat în urma lui o comunitate care l-a apreciat și l-a respectat și o familie care l-a iubit și îl va iubi mereu.

https://memorial.solidaritatea-sanitara.ro/memorial/aristide-ion