Coroana dentara din zirconiu 6


Coroana zirconiu pret, indicații. 

coroana zirconiuTehnologia modernă de prelucrare a zirconiului (scanare, frezare, sinterizare) permite fixarea unor standarde, foarte exigente din punct de vedere estetic si funcțional, la costuri rezonabile. 

În paleta de coroane dentare, pe cele din  zirconiu vi oferim în două variante:

 • Varianta economică, coroana zirconiu pret eco-line la 700 lei/elementul.
 • Varianta anatomică, coroana zirconiu pret anatomic la 850 ron/elementul.

Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia Cad-Cam din materiale de cea mai bună calitate.

Tehnologia Cad-Cam este cea mai nouă tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D.

Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

Indicaţii

Zirconiul este un material utilizat tot mai des în stomatologie care a apărut destul de recent.
Posedă proprietăţi excepţionale şi poate fi folosit pe scară largă în tratamentul edentaţiilor sau a altor tipuri de leziuni ale coroanelor dentare.

Zirconiul este de fapt un material ceramic ce imită cu mare fidelitate aspectul natural al dinţilor şi este prelucrat prin sisteme computerizate.
În stomatologie nu se foloseşte zirconiul pur ci combinaţia de oxid de zirconiu.

Zirconiul este folosit în protetica dentară, ramură ce se ocupă cu redarea aspectului şi funcţionalităţii arcadelor de la nivelul cărora s-au pierdut dinţii.

Protetica dentară este o ramură veche stomatologiei şi de-a lungul anilor s-au descoperit materiale care au proprietăţi mecanice şi estetice remarcabile.
Astfel, în ziua de azi, fiecare material folosit de protetica dentară, fie că este vorba despre acrilat, metal, ceramica clasică sau oxid de zirconiu, are indicaţii clare şi poate fi folosit în anumite situaţii pentru protezarea spaţiilor edentate.

Utilizare

Coroana dentara din zirconiu se foloseste în următoarele cazuri:

 • Fracturi dentare – cel mai frecvent, în urma accidentelor, se produc fracturile dentare, ce interesează în special grupul frontal, datorită poziţiei anterioare în raport cu craniul.
  După severitatea impactului şi implicit gradul de afectare al dinţilor, soluţiile de tratament variază.
 • Pierderea vitalităţii dintelui – vitalitatea dintelui se poate pierde în urma unor procese carioase extinse ce produc deschiderea camerei pulpare şi denaturarea nervului.
  De asemenea, traumatismele care se soldează cu fracturi dentare profunde sau forţe prea mari generate asupra dintelui pot să producă aceleaşi efecte asupra vitalităţii pulpare.
  In urma pierderii vitalităţii dintelui şi a unei părţi din structura acestuia, ţesuturile ce rămân sunt fragile, putând să se fractureze în orice clipă.
  De aceea, restaurările prin lucrări protetice din zirconiu ajută la redarea morfologiei dar şi a esteticii dinţilor.
 • Malpoziţii dentare – înghesuirile sau modificările de formă şi poziţie ale dinţilor au ca indicaţie tratamentul ortodontic.
  Dacă din varii motive, acest tip de tratament nu poate fi aplicat, defectul se poate corecta cu ajutorul coroanelor din zirconiu.
 • Protezarea implanturilor dentare – implantul este acea lucrare protetică ce se inseră în os, cu scopul de a reproduce rădăcina pierdută în urma extracţiei unui dinte.
  Astfel, implantul rămâne în os iar pentru porţiunea coronară, vizibilă, este necesară confecţionarea unei piese protetice.
  Materialul ideal pentru asta este zirconiul, datorită proprietăţilor mecanice şi chimice si estetice desăvârşite.

Coroana zirconiu reprezintă cea mai nouă tehnologie în materie de estetică dentară şi cea mai potrivită pentru a obţine un zâmbet ideal.

De-a lungul timpului, medicina dentară, împreună cu una din ramurile cele mai importante, protetica dentară, au încercat să utilizeze materiale dintre cele mai durabile şi estetice, pentru a oferi pacientului atât un confort psihologic cât şi durabilitate.

Oxidul de zirconiu a fost introdus în medicina dentară pentru a înlocui metalul, rezistent la rândul lui însă inestetic.
Spre deosebire de metal sau de acrilat zirconiul este biocompatibil cu ţesuturile din jur, astel că nu dă reacţii de corp străin sau alte tipuri de iritaţii.
Rezultatele estetice sunt incontestabile deoarece zirconiul, prin translucenţa lui, poate fi cosmetizat şi adaptat astfel încât să fie identic cu ţesuturile pe care le înlocuieşte.

Lumina străbate coroana zirconiu în acelaşi mod în care străbate şi dintele natural.

Este necesar ca edentaţiile să fie protezate cât mai timpuriu, pentru a se evita o serie de probeleme precum :

 • Atrofia osoasă – scăderea în volum a oaselor se produce odată cu înaintarea în vârstă, gradual. Osul este stimulat de existenţa dinţilor pe arcade astfel că odată cu pierderea acestora, se pierd şi stimulii. Rezultatul constă în reducerea dimensiunilor osoase, nefavorabile protezării.
 • Dificultăţi în exercitarea funcţiilor – masticaţia, unul din cele mai importante procese pentru a asigura organismului nutrienţii de care are nevoie, este îngreunată la pacienţii edentaţi.
  Aceasta poate să ducă pe mai departe la tulburări ale întreg sistemului digestiv, din cauză că hrana nu este triturată şi procesată cum ar trebui.
  Fonaţia poate să sufere şi ea, mai ales în cazul pronunţiei consoanelor care necesită ca limba să se sprijine pe dinţii din faţă.
 • Modificări ocluzale – edentaţia parţială, situaţia clinică în care lipsesc doar o parte din unităţile dentare, duce la modificări ce se repercută asupra dinţilor restanţi. Astfel, există riscul de a apărea tulburări de ocluzie cu transmiterea nefirească a forţelor dezvoltate în timpul masticaţiei.
  Forţele nocive dezvoltate vor genera mobilitate dinţilor afectaţi dar şi dureri la nivelul articulaţiei temporo-mandibulare.
Avantaje

coroana zirconiu pretExistă o serie de avantaje ale utilizării coroanelor de zirconiu, dintre acestea le amintim pe următoarele :

 • Estetica – pacienţii sunt în primul rând interesaţi de aspectul lucrărilor protetice, uneori chiar înainte de funcţionalitatea lor.
  De aceea, zirconiul este preferat de cei care au pretenţii estetice deosebite, prin naturaleţea pe care acesta o conferă lucrării protetice.
 • Durabilitatea – coroanele de zirconiu necesită o investiţie financiară mai mare decât în cazul omologilor din metal sau din acrilat, însă rezultatele sunt mai bune în timp şi în ceea ce priveşte rezistenţa.
  Zirconiul nu înglobează apă precum acrilatul iar prin procesul tehnologic de fabricaţie computerizat, dobândeşte o mai bună adaptare şi rezistenţă la factorii locali şi de mediu ce tind să descimenteze sau să fractureze lucrarea.
 • Biocompatibilitate o condiţie esenţială a materialelor utilizate în protetică este biocompatibilitatea, caracteristica coroanelor dentare de a fi acceptate de țesuturile din jur şi de a nu produce reacţii secundare.

Zirconiul devine astfel material de elecţie în numeroase situaţii clinice datorită calităţilor şi a avantajelor menţionate mai sus.

Coroana dentară din zirconiu este o piesă protetică artificială, realizată cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară şi înlocuieşte coroana dintelui natural.

In prepararea dintelui în vederea aplicării coroanei de zirconiu există mai multe etape ce se realizează prin strânsa colaborare între medicul stomatolog şi tehnicianul dentar.
Medicul stomatolog prepară dintele în vederea obţinerii spaţiului necesar aplicării coroanei iar tehnicianul, pe baza amprentei, realizează piesa protetică ce se va adapta intim la ţesuturile din jur.

Câteva exemple în care alegerea pacienților a fost ceramica/zirconiu sunt exemplificate aici: https://draristide.ro/cazuri 

Intrebări și răspunsuri frecvente:

Ce garanție oferiți pentru coroana zirconiu?
Un an. Dacă spargeti, ciobiți, dacă se decimenteaza în primul an, coroana dentară din zirconiu vă este refăcută în mod gratuit.

Cat timp durează coroana de zirconiu?

Execuția coroanei dentare din zirconiu durează între 7 și 10 zile.
Durata de viață a unei coroane de zirconiu este de peste 30 de ani.

Ce culoare o sa aibă coroana dentara?

Alegerea culorii se face de către pacient, sub îndrumarea medicului.
Se urmaresc dinții restanți, dacă mai sunt, dacă nu tenul feței.
Mai multe detalii despre alegerea culorii găsiți aici


O sa ma doară coroana din zirconiu?

Nu, coroana din zirconiu nu o să vă doară.

O să se vadă ca e dinte pus, o sa fie diferență față de dinții mei?

Nu, nu o sa se observe ca este un dinte pus.

O sa imi cada?

Nu, nu o să vă cadă. Șansele ca o coroana din zirconiu să se descementeze sunt extrem de mici.
Dacă se întâmplă acest lucru coroana zirconiu poate fi, cu usurință, lipită înapoi.

Coroana dentara își va schimba culoarea, în timp?

Nu, nu coroana din zirconiu nu își va schimba culoarea in timp.

Mă mănâncă gingia după ce mi-ați pus coroana, este normal? In cât timp îmi va trece?

Senzația de corp străin pe care o resimțiți este firească.
Aceasta se va estompa pe măsura trecerii timpului. Poate dura de la c
âteva ore la câteva săptămâni.

Nu mai vorbesc la fel ca înainte. Este de la coroanele dentare?

Anumite consoane sunt pronunțate prin atingerea vârfului limbii de fața palatinală a incisivilor centrali superiori.
În cazul în care coroanele dentare au protezat acești dinți apare sezația de ”vorbit diferit”.
Nu vă faceți însă griji, este o etapă tranzitorie ce dispare după câ
teva zile, pe măsură ce vă obișnuiți cu noile coroane dentare.

Este zirconiu radioactiv?

Radiația emisă de zirconiu (3 mol% Y2O3-ZrO2) este, ca ordin de mărime, mai mică decât cea măsurată de obicei pentru apă, lapte, legume și carne (pe baza standardelor europene)

Care este diferența între coroana de zirconiu eco line si cea anatomic?

Capa de zirconiu (nucleul coroanei) este subtire 0.5-1mm in cazul coroanei eco-line si este acoperita de mai multe straturi de ceramică pentru a reda forma finală, anatomia coroanei.
La varianta anatomică capa de zirconiu este groasă, apropiată de forma finală a coroanei dentare, straturile de cermică sunt doar de finisaj, asta înseamnă o rezistență sporită.

Ce preț au coroanele dentare?

Execuție/Manopera Preț Rată lunară fixă, timp de 10 luni Producător
Coroană fizionomica metalo-ceramică 550 lei 55 lei Rana Art Dent
Coroană fizionomica metalo-ceramică pe implant 600 lei 60 lei Rana Art Dent
Coroană dentară Zirconiu Eco-Line 700 lei 70 lei Rana Art Dent
Coroană dentară Zirconiu Anatomic 850 lei 85 lei Rana Art Dent
Coroană semifizionomica metalo-ceramică 350 lei 35 lei Rana Art Dent
Coroană frezată metalică Cr-Co 300 lei 30 lei Rana Art Dent
Coroană acrilică (mască) 80 lei 8 lei Rana Art Dent

# coroana zirconiu pret                                                                                                                                                                                                                                               # coroana zirconiu pret

# coroana zirconiu pret                                                                                                                                                                                                                                              # coroana zirconiu pret


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “Coroana dentara din zirconiu

 • Tecseanu Bogdan

  Buna ziua…Doresc sa imi pun coroana dentara pe ambele parti de sus….partea de sus fata am 5 dinti pe 3 implantaturi de aceea doresc sa imbrac si laterarele(4 dinti stanga si 3 dinti dreapta) cu coroana dentara zirconiu….mar interesa care este pretul …se face pretul pe dinte sau pe coroana complect…Va Multumesc …Ps….se poate si la Dumneavoastra sa apelez pentru aceasta lucrare si cam cat ar fi durata?

  • dr.aristide Autor articol

   Bună ziua,
   Prețul coroanelor de Zirconiu încep de la 700 de lei/elementul.
   7 elemente ar însemna 4900 de lei.
   Durata de execuție este între 7 și 10 zile.

   Pentru programari vă stăm la dispoziție la numerele de telefon:
   0722463368
   0735498977
   0314313113
   (Luni-Sambata 09.oo-20.oo)

  • dr.aristide Autor articol

   Buna ziua, domnule Liviu Straton,

   Permiteti-mi, va rog, sa fiu mai explicit:
   Zirconiul face parte din clasa metalelor de tranzitie, ca si Titanul. Ambele sunt folosite, in stomatologie, datorita rezistentei, duritatii si faptului ca ambele sunt inerte, din punct de vedere biologic.
   In ultimii ani, Zirconiul a inceput sa inlocuiasca Titanul in implantologie.

   Caracteristicile de mai sus ma determina sa cred ca cele doua materiale se aseamana.

   Cat despre transluciditate, va atasez o fotografie cu una dintre coroanele din ceramica/zirconiu aflate in lucru:

   (peste o caseta metalica cu gauri de 4mm diametru sunt asezate mai intai, cartile de vizita, apoi coroana dentara, dupa care, pe fata inferioara a casetei este proiectata lumina.
   se poate observa cum lumina trece prin coroana din ceramica/zirconiu exact ca prin hartia cartilor de vizita)

   Puterea ideilor, domnule Liviu Straton, nu sta in capitalizarea unor litere, ci in corectitudinea si elocventa argumenteor.

   Cu prietenie,
   Dr. Dan Aristide