Stefan


Implant dentar toata gura


Restaurarea aparatului stomatognat prin implanturi dentare Biotec și punți dentare metalo-ceramice la un pacient de 78 de ani.


Implant dentar toata gura

Implant dentar toata gura


Pacientul, în vârstă de 78 de ani, s-a prezentat în ianuarie 2019 pentru restaurarea protetică a ambelor arcade, acuzând disconfort funcțional și fizionomic, durere la stimuli, precum și mirosul neplăcut al gurii, halena fetida.

Am constatat edentatii extinse pe ambele arcade, lucrari vechi, mobile, resturi radiculare.

Planul de tratament propus, protezarea prin implanturi dentare, a fost ales pentru ca au fost indeplinite urmatoarele conditii:

  • Edentația – implanturile pot înlocui dinții din zona frontală și laterală

  • Starea generală de sănătate bună a pacientului.
  • Disponibilitatea financiară a pacientului – tratamentul prin implanturi dentare este unul considerat scump, pe care doar o mică parte dintre pacienti și-l pot permite. Alternativa, accesibilă majorității pacienților, este reprezentată de protezele acrilice mobile.

  • Oferta osoasă – inserarea implanturilor dentare trebuie să respecte câteva zone cu importanță anatomică.  Un os cu o înălțime și grosime adecvate poate suporta lejer un implant

Astfel, la mandibulă, suntem condiționați, în aplicarea implanturilor dentare, de prezența canalului mandibular și a găurii mentoniere.

Aceste formațiuni adăpostesc nervi, responsabili de sensibilitatea regiunii, zone ce trebuie ocolite sau evitate în conceperea planului de tratament.
Cu ajutorul radiografiilor computer-tomograf au fost determinate, cu precizie, aceste zone, pentru a insera implanturile dentare în parametrii corespunzători, fără marjă de eroare!

La maxilar, suntem limitați de prezența sinusurilor, în regiunile laterale, la nivelul premolarilor și al molarilor.
Aceste cavități cu aer pot fi localizate la niveluri diferite, oferindu-i osului o înălțime diferită.
Totuși, în caz de înălțime osoasă insuficientă, medicul poate recurge la intervenția chirurgicală numită sinus lift, în care împinge în sus mucoasa sinusală și tapetează spațiul rămas liber cu os sintetic pentru a crește oferta osoasă.

Etapele urmate în aplicarea implanturilor dentare au fost:

  • Consultația primară – obținem date de la pacient prin intermediul anamnezei. De asemenea, este etapa în care se fac poze, radiografii și se iau amprente pentru a documenta cazul.

  • Consultația finală – pe baza informațiilor obținute anterior, propunem pacientului soluții de tratament. Decizia va fi luată de comun acord, între cele două părți iar pacientul își va da consimțământul printr-un acord scris cu valoare juridică.

  • Etapele preimplantare vizează extracția dinților irecuperabili, igienizarea, tratamente parodontale sau orice alte proceduri ce sunt necesare pentru a oferi viitoarelor implanturi dentare condiții bune de aplicare.

  • Inserția implanturilor dentare se va face sub anestezie iar procesul de osteo-acceptare, al acestora, durează între 3 și 6 luni.

  • Realizarea si adaptarea protezelor acrilice mobile pe care pacientul le va purta pe perioada vindecării osoase.
  • După această perioadă de osteoacceptare, urmează aplicarea coroanelor protetice. Pacientul are obligația de a se prezenta la cabinetul stomatologic la controalele regulate, pentru a evalua starea implanturilor și pentru igienizări. Astfel, orice problemă apărută pe parcurs poate fi depistată precoce și înlăturată, fără a compromite implanturile dentare.

Implanturile dentare rămân soluția de elecţie pentru protezarea spațiilor edentate, în ciuda costurilor crescute față de variantele considerate clasice și a etapelor chirurgicale care sunt neplăcute pentu pacient.
Osteoacceptarea
lor și reproducerea funcțiilor dinților naturali sunt caracteristici ce le diferențiază net de orice altă variantă terapeutică.

Timpul de execuție, în acest caz, a fost de un an.

 

Pentru programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

Email

Website: www.draristide.ro