Claudia


Restaurarea esteticii și a funcțiilor orale prin protezarea anodonțiilor de incisiv lateral cu coroane din zirconiu

În estetica dentară modernă, restaurarea unui zâmbet frumos și a funcției adecvate reprezintă o prioritate majoră pentru pacienți și medicii stomatologi deopotrivă.

Una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în practica stomatologică este absența unuia sau mai multor incisivi laterali, fie ca urmare a unui traumatism, a unei anomalii congenitale sau a unei extracții dentare.

În astfel de cazuri, protezarea anodonțiilor de incisiv lateral joacă un rol esențial în restabilirea esteticii și funcțiilor orale. Una dintre cele mai eficiente și durabile soluții în acest sens este utilizarea coroanelor de acoperire din zirconiu.

Importanța restaurării incisivului lateral

Incisivul lateral este esențial pentru aspectul zâmbetului, având un rol crucial în armonia facială și în încrederea pacientului în propria sa imagine. Pe lângă aspectul estetic, incisivul lateral are și o importanță funcțională semnificativă, contribuind la fonetica și masticație.

De ce coroane de acoperire din zirconiu?

În protezarea anodonțiilor de incisiv lateral, coroanele de acoperire din zirconiu au devenit o opțiune populară în rândul pacienților datorită fiabilității și esteticii excepționale ale acestui material.

Zirconiu este un material ceramic extrem de dur și rezistent, oferind o soluție durabilă și estetică pentru restaurarea dintelui lipsă. Iată câteva avantaje majore ale coroanelor de acoperire din zirconiu:

1. Estetică superioară:

Zirconiuul este translucid, ceea ce îl face să semene foarte bine cu aspectul natural al dinților. Astfel, coroanele de acoperire din zirconiu oferă o estetică remarcabilă depășind-o chiar pe cea a dinților naturali.

2. Durabilitate:

Datorită proprietăților sale mecanice excelente, zirconiuul este unul dintre cele mai durabile materiale dentare disponibile în prezent. Coroanele de acoperire din zirconiu sunt extrem de rezistente la fractură și uzură, oferind o soluție de protezare durabilă pe termen lung.

3. Biocompatibilitate:

Zirconiul este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerat de țesuturi și nu provoacă reacții alergice sau iritații. Această biocompatibilitate îl face potrivit pentru protezarea anodonțiilor dentare în siguranță și fără riscuri pentru pacienți.

4. Precizia execuție:

Coroanele de acoperire din zirconiu sunt fabricate cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing), permițând o ajustare precisă și o potrivire perfectă în cavitatea orală. Acest lucru asigură confortul pacientului și o funcție orală optimă.

5. Timp redus de execuție:

Durata de realizare a protezării prin coroane dentare de acoperire de zirconiu poate dura, în funcție de complexitatea cazului de la 2-3 zile la 2-3 săptămâni.

Procedura de protezare cu coroane de acoperire din zirconiu

Procedura de protezare a unui incisiv lateral cu coroane de acoperire din zirconiu implică mai multe etape:

  1. Evaluarea preliminară: Medicul stomatolog examinează cavitatea orală a pacientului și realizează o evaluare detaliată a situației pentru a determina viabilitatea protezării.
  2. Pregătirea dintelui: Dacă este necesar, unul sau mai mulți dinți învecinați sunt pregătiți prin îndepărtarea unei cantități variabile de țesut dentar pentru a permite realizarea coroanei.
  3. Amprentarea câmpului protetic: Se realizează o amprentă precisă a cavității orale pentru a asigura o potrivire perfectă a coroanei.
  4. Designul și fabricarea coroanei: Utilizând tehnologia CAD/CAM, coroana de acoperire din zirconiu este proiectată și fabricată în laboratorul dentar pentru a se potrivi perfect cu cavitatea orală a pacientului.
  5. Cimentarea coroanei: După finalizarea coroanei, aceasta este cimentată pe bontul protetic folosind un ciment dentar special.
  6. Adaptarea ocluzală a coroanei: Coroana este finisată și polizată pentru a asigura estetică, confort și funcționalitate impecabile pentru pacient.

Concluzie 

Protezarea anodonțiilor de incisiv lateral prin coroane de acoperire din zirconiu reprezintă o soluție eficientă, estetică și durabilă pentru restaurarea fizionomiei și funcției orale.

Cu proprietăți superioare și o procedură de protezare precisă, coroanele de acoperire din zirconiu oferă pacienților soluția de protezare rapidă, trainică și un zâmbet de invidiat.

Prezentare de caz:

Elena-Maral


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro