Otilia


Coroane dentare zirconiu eco-line


coroane dentare zirconiu

Coroane dentare zirconiu eco-line au fost facute in grupuri de cate 3-4 elemente.


Perfecțiune Estetică și Rezistență Structurală în Lucrările Dentare din Ceramică pe Suport de Zirconiu

Estetica desăvârșită și funcționalitatea optimă a lucrărilor dentare sunt esențiale pentru a reda pacienților zâmbete frumoase și sănătoase. În acest context, lucrările dentare din ceramică pe suport de zirconiu au devenit o alegere preferată pentru a satisface cerințele estetice și funcționale ale pacienților.

În cazul prezentat mai sus. pacientul s-a prezentat în iunie 2017, acuzând pigmentari gingivale asociate lucrărilor endodontice și odototerapeutice precum și colorații ale obturațiilor dentare vechi.

Ni s-a solicitat o rezolvare rapidă pentru îmbunătățrea estetică a grupului incisiv superior. La examenul clinic, am constatat prezența leziunilor carioase secundare. În urma examenului radiologic am decis refacerea tratamentelor de canal. Au fost executate reconstituiri corono radiculare din zirconiu și refaceri de bont. Coroanele dentare zirconiu alese au fost cele Eco Line. Pe durata executiei, lucrării protetice, timp de doua săptămâni, pacientul a purtat o mască din acrilat. Cimentarea a fost facuta cu Keac Cem Plus. Timpul de execuție a fost de 2 săptămâni.

Evoluția, în timp, a fost una foarte bună, nefiind constatate probleme la controalele anuale ale pacientului.

Beneficii ale Lucrărilor Dentare din Ceramică pe Suport de Zirconiu:

  1. Estetică Remarcabilă: Ceramica de înaltă calitate pe suport de zirconi permite replicarea culorilor naturale ale dinților, oferind o estetică remarcabilă și un aspect foarte natural. Acest lucru este deosebit de important în zona frontală, unde aspectul estetic este esențial.
  2. Durabilitate și Rezistență: Suportul de zirconiu este cunoscut pentru rezistența sa excepțională la fractură și uzură. Această proprietate îl face potrivit pentru restaurările dentare în zonele supuse unei presiuni și stres mare, precum zona molarilor.
  3. Biocompatibilitate: Zirconiul este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerat de țesuturile moi și nu provoacă reacții alergice sau respingere imunitară. Acest lucru îl face potrivit pentru majoritatea pacienților.
  4. Aderență Excelentă a Ceramicii: Ceramica este aplicată pe suportul de zirconiu prin tehnici avansate de aderență, asigurând o legătură puternică și durabilă între cele două materiale. Acest lucru sporește longevitatea lucrării dentare.
  5. Confort Pentru Pacienți: Datorită caracteristicilor sale fizice și termice, suportul de zirconi nu reacționează la variațiile de temperatură din cavitatea orală. Acest lucru conferă confort pacienților și reduce la minim potențialele senzații neplăcute.

Indicații Clinice:

  1. Coroane Dentare: Lucrările dentare din ceramică pe suport de zirconiu sunt ideale pentru coroanele dentare, oferind o combinație de estetică și rezistență necesare pentru restaurarea dinților afectați.
  2. Punți Dentare: Pentru restaurările extinse, precum punțile dentare, suportul de zirconi oferă o bază solidă pentru a susține dinții artificiali și pentru a redistribui forțele de mușcare.
  3. Incrustații dentare și Overlay-uri: În cazurile în care se dorește o abordare mai conservatoare, lucrările dentare din ceramică pe suport de zirconiu pot fi folosite ca încrustații sau overlay-uri, menținând aspectul natural al dinților.

Concluzie:

Lucrările dentare din ceramică pe suport de zirconiu reprezintă o alegere inovatoare și eficientă pentru restaurarea dinților afectați.

Această tehnologie îmbină armonios estetica cu durabilitatea și funcționalitatea, oferind pacienților zâmbete frumoase și sănătoase.

Pentru un rezultat excepțional, este esențial consultați un medic stomatolog calificat și experimentat pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament.

Mai multe informații despre coroanele dentare din zirconiu găsiți aici: coroane zirconiu

Pentru programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro