Zina


Lucrare dentară din ceramică pe bază de zirconiu:
– Eleganță și durabilitate în restaurarea zâmbetului –


Reabilitarea aparatului stomatognat a fost facuta protetic prin coroane de acoperire din ceramica pe structura de zirconiu.


coroane dentare zirconiu

Coroane dentare au fost facute in grupuri de cate 3-4 elemente.


Pacientul s-a prezentat in luna martie 2017, pentru restaurarea protetică a ambelor arcade acuzând disfuncționalități masticatorii, fonice și fizionomice.

În urma investigațiilor clinice și radiologice am putut observa că dintii erau migrați, distalizați si vestibularizați.
Leziuni cuneiforme multiple, obturații vechi pigmentate, necorespunzator adaptate.
S-a costatat prezența cariilor secundare, treme de 1 mm între incisivii centrali și cei laterali superiori precum și multiple leziuni carioase interdentare.

Breșe edentate ce au determinat migrarea dinților, vestibularizarea, distalizarea, egresia și extruzia la nivelul molarilor inferiori in amele cadrane.

Planul de tratament propus și realizat a fost unul complex, pentru breșele edentate folosindu-se soluția implanturilor dentare. Coroanele dentare alese au fost din ceramica pe structura de zirconiu.

Timpul de execuție a fost de opt luni.

Evoluția, în timp, a fost una foarte bună, nefiind constatate probleme la controalele anuale ale pacientului.

Lucrările dentare reprezintă o componentă esențială în domeniul stomatologiei estetice și restaurative, având un impact semnificativ asupra aspectului și sănătății pacienților. Una dintre cele mai recente și inovatoare opțiuni în acest domeniu este utilizarea ceramicii pe bază de zirconiu. Aceasta combină frumusețea estetică cu proprietățile mecanice superioare ale zirconiului, oferind soluții de restaurare durabile și estetice pentru pacienți.

Proprietățile ceramicii pe bază de zirconiu:

 1. Rezistență remarcabilă: Zirconiul este cunoscut pentru rezistența sa excepțională la fractură și uzură, ceea ce face ca lucrările dentare să fie durabile și rezistente în timp.
 2. Biocompatibilitate: Ceramica pe bază de zirconiu este biocompatibilă, minimizând riscul de reacții alergice sau inflamații la nivelul țesuturilor gingivale.
 3. Translucență naturală: Ceramica pe bază de zirconiu are o translucență similară cu cea a dinților naturali, ceea ce contribuie la obținerea unui rezultat estetic autentic.
 4. Adaptare precisă: Tehnologia avansată permite crearea de lucrări dentare personalizate, care se pot adapta perfect la forma și dimensiunea fiecărui dinte.

Aplicații clinice:

 1. Coroane dentare: Ceramica pe bază de zirconiu poate fi utilizată pentru a crea coroane dentare, oferind o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților deteriorați sau slăbiți.
 2. Punți dentare: În cazul în care lipsesc mai mulți dinți adiacenți, podurile dentare din ceramică pe bază de zirconiu reprezintă o opțiune excelentă pentru restaurarea funcționalității și esteticii zâmbetului.
 3. Implanturi dentare: Lucrările dentare din ceramica pe bază de zirconiu pot fi utilizate și în cadrul tratamentelor cu implanturi dentare, asigurând o ancorare solidă și un rezultat natural.

Avantaje:

 • Estetică superioară: Translucența și aspectul natural al ceramicii pe bază de zirconiu duc la rezultate estetice impresionante.
 • Durabilitate: Rezistența mecanică a zirconiului asigură o durată lungă de viață a lucrării dentare.
 • Biocompatibilitate: Materialele biocompatibile minimalizează riscul de complicații postoperatorii.
 • Toleranță ridicată: Zirconiul este bine tolerat de țesuturile gingivale, reducând riscul de iritații sau inflamații.

Concluzie:

Lucrările dentare din ceramica pe bază de zirconiu reprezintă o inovație semnificativă în domeniul stomatologiei estetice și restaurative.

Acestea oferă o combinație unică între aspectul natural și durabilitatea excepțională, satisfăcând nevoile și așteptările pacienților în privința restaurării zâmbetului.

Cu proprietățile lor superioare, ceramica pe bază de zirconiu se poziționează ca o alegere de top pentru profesioniștii din domeniul stomatologiei care urmăresc să obțină rezultate de calitate și sănătoase pentru pacienți.


Pentru programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro