Implant dentar pentru toti dintii lipsa
Restaurarea aparatului stomatognat prin implanturi dentare Biotec și punți dentare metalo-ceramice la un pacient de 72 de ani.
Pacientul, s-a prezentat în mai 2021 pentru restaurarea protetică a ambelor arcade, acuzând disconfort funcțional și fizionomic, durere la stimuli, precum și mirosul neplăcut al gurii, halena fetida.
Am constatat edentații extinse pe ambele arcade, lucrari vechi, mobile, resturi radiculare.
Planul de tratament propus, protezarea prin implanturi dentare și punți metalo-ceramice.
În cazul în care pacientul este edentat total, se poate opta pentru inserarea unui număr variabil de implanturi în funcție de caz și de posibilități urmată de realizarea unei proteze fixe sau detașabile pe aceste implanturi.
Acest tratament este mult superior față de protezele totale clasice, sprijinul, stabilitatea și menținerea fiind net superioare. De asemenea, acest tip de proteză crește foarte mult calitatea vieții pacientului.
Etapele inserării implantului
Pe scurt, majoritatea sistemelor de implantare au 5 pași de bază pentru plasarea fiecărui implant:
-
Crearea lamboului care se realizează printr-o incizie la nivelul gingiei pentru a crea un abord direct asupra osului.
-
Găurirea la viteză mare: După expunerea osului, se realizează gaura primară, care trebuie să fie realizată extrem de precis și la viteză foarte mare sub răcire pentru a preveni arderea sau necroza sub presiune a osului
-
Găurirea la viteză mică: Gaura primară este extinsă folosind freze progresiv mai late
-
Amplasarea implantului: Șurubul implantului este înfiletat în locul pregătit anterior.
-
Sutura: Gingia va fi suturată astfel încât să acopere în întregime implantul, așteptându-se ulterior osteointegrarea implantului. Următoarea ședință constă în descoperirea implantului și aplicarea bontului de vindecare
Implanturile, în funcție de momentul extracției dinților, pot fi plasate:
-
Imediat după extracție (2săptămâni-3luni de la extracție)
-
Tardiv (3luni sau mai multe după extracție)
O strategie din ce în ce mai frecventă pentru conservarea oaselor și reducerea timpilor de tratament include plasarea unui implant într-un loc în care s-a realizat recent o extracție. Pe de-o parte, se scurtează timpul de tratament și poate îmbunătăți considerentul esteticii, iar pe de altă parte implanturile pot avea o rată de eșec inițial mai mare.
După plasarea unui implant, componentele interne sunt acoperite fie cu un bont de vindecare, fie cu un șurub de acoperire.
În cazul în care se optează din prima la bontul de vindecare, mucoasa gingivală din jur este adaptată în jurul bontului. Șurubul de acoperire se află la nivelul implantului fiind proiectat pentru a fi acoperit complet de mucoasă. După o perioadă de osteointegrare va fi nevoie de a o doua intervenție chirurgicală pentru a reflecta mucoasa și a plasa bontul de vindecare.
În primii ani de utilizarea a implanturilor, sistemele erau construite pentru a se folosi tehnica în două etape, considerându-se că se cresc șansele de integrare a implantului.
Pentru ca un implant să se integreze trebuie să fie înconjurat de o cantitate sănătoasă de os. Pentru a supraviețui pe termen lung, trebuie să aibă un înveliș gros de țesut moale sănătos în jurul său. Uneori însă, osul sau țesutul moale pot fi deficitare, astfel că practicianul trebuie să le restabilizeze înainte sau în timpul tratamentului implantar.
Costurile unei astfel de lucrari sunt împarțite astfel:
1. Etapele preprotetice ce constau în asanarea cavității bucale, îndepartarea lucrărilor vechi și a resturilor radiculare
50 de lei ablația unei coroane dentare, 100 de lei ablația unui DRC sau RCR (pivoti), 200 de lei extractia resturilor radiculare (anestezie și sutura incluse în preț). Prețurile sunt pentru fiecare coroana, pivot taiat si pentru fiecare rădăcină în parte.
2. Etapele chirurgicale – de inserție a implanturilor dentare – 2200 de lei pentru fiecare implant Bio-Tec + 200 de lei după câteva luni pentru fiecare deschidere de implant și montarea gingivaformei. Dacă e nevoie de sinus lift si de adiție de os, acestea se tarifează distinct 2500 de lei operația de sinus lift propriu zisă și 800 de lei materialele (osul si membrana)
3. Etapele protetice: adaptarea sau refacerea bontului protetic: 200 de lei pentru fiecare bont apoi coroanele dentare de la 700 de lei/unitatea. Coroanele dentare au prețuri diferite în funcție de tipul de material ales, după cum urmează:
– 700 lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capă metalică acoperită în întregime de ceramică)
– 800 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar)
– 1000 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Multilayer (capă de zirconiu acoperită de mai multe straturi de ceramică Ivoclar)
– 1200 lei – Coroană Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică Ivoclar)
Puteți plăti pentru serviciile oferite în cabinetul nostru prin CardAvantaj în 10 rate lunare, fără dobândă.
Cardul Avantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de către Credit Europe Bank.
Pentru mai multe detalii despre acest card vă rugăm să vizitați www.cardavantaj.ro
Pentru programari vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la telefoanele:
Telefon: +40722463368
Telefon: +40735498977
Telefon: +40314313113
Telefon: +40314212847
Website: www.draristide.ro
# implant dentar toti dintii lipsa
# implant dentar toti dintii lipsa
# implant dentar toti dintii lipsa