Aspirina și arsurile la nivelul cavității orale


Aspirina și arsurile la nivelul cavității orale

Aspirina a trecut testul timpului ca un calmant eficient al durerii și agent antiinflamator pentru cei cu boli de inimă și nu numai. Deși este un medicament foarte eficient, acesta prezintă și unele riscuri. O zonă cu risc la acțiunea aspirinei sunt gingiile dumneavoastră.

Multe persoane utilizează aspirina local la nivelul dintelui care prezintă durere, crezând că în acest fel, durerea se va ameliora, însă, acesta este doar un mit, care poate avea repercursiuni nefavorabile asupra mucoasei cavității orale. Pentru persoanele care utilizează în mod frecvent aspirina, este important să cunoască și riscurile pe care aceasta le poate provoca.

Denumirea clinică a aspirinei este de acid acetilsalicilic.

Acidul acetilsalicilic este un acid puternic, care are capacitatea să acționeze asupra țesuturilor moi și să producă eroziunea acestora, ducând la arsuri.

Pe măsură ce aspirina se dizolvă, acidul interesează mucoasa obrajilor, gingiile, limba și alte țesuturi moi și creează o arsură. Uneori arsura este o zonă albă și alteori este o zonă ulcerată.

Așadar, prin utilizarea aspirinei efervescente nu înlăturați nici durerea dentară și riscați apariția unei arsuri. Leziunile de la nivelul țesuturilor moi din cavitatea bucală au nevoie de aproximativ 2 săptămâni pentru a se vindeca complet.

De asemenea, un mediu acid nu este bun pentru dinții dumneavoastră. Acizii sunt cei care descompun structura dură a dintelui ducând la formarea cariilor. Când doriți a utiliza un analgezic, deja înseamnă ca dintele dvs. are o carie profundă care a pătruns până la camera pulpară, iar crearea unui mediu acid nu o să ducă la o îmbunătățire a evoluției cariei, din contră.

La controlul stomatologic, medicul poate observa apariția unor sângerări gingivale ca urmare a utilizării zilnice a aspirinei și pe o perioadă mai lungă de timp, mai ales la persoanele cu boli cardiovasculare. Aceste sângerări trebuie diferențiate de cele cauzate de o boală gingivală, de aceea, este important să-i comunicați medicului toate medicamentele pe care vi le administrați, dacă aceste omite această întrebare din anamneză.

În plus, aspirina duce la tulburări de coagulare a sângelui, de aceea, înainte de o intervenție chirurgicală la nivelul cavității orale, este important să discutați cu medicul dvs. curant pentru a întrerupe tratamentul cu aspirină pentru cât este necesar înainte și după procedura stomatologică.

Nu există un tratament propriu-zis pentru astfel de arsuri, trebuie doar să așteptați vindecarea spontană a acestora și să evitați utilizarea unor alimente picante, acide sau să vă expuneți mucoasa la temperaturi extreme pentru a nu inflama zona mai mult.

Pentru a preveni acest efect neplăcut al aspirinei, puteți să o înlocuiți cu un alt analgezic sau dacă doriți utilizarea acesteia în continuare, evitați să mențineți pastila în gură, cel mai indicat fiind să o înghițiți, pentru a nu mai lua contact cu mucoasa orală.

Aspirina este un medicament care se poate elibera fără prescripție medicală, fiind utilizat cel puțin o dată de fiecare din noi. În concluzie, aspirina trebuie utilizată cu moderație și la recomandarea medicului dumneavoastră, deoarece pe termen lung poate determina efecte adverse.