Bijuteriile dentare


Bijuteriile dentare 

Pacienţii care trec pragul cabinetelor dentare doresc variate lucruri.

Dacă pentru unii, vizita înseamnă suprimarea durerii şi tratarea dinţilor, pentru alţii aceasta este un motiv bun pentru a-şi îmbunătăţi estetica.

Este important ca înainte de a se preocupa de culoarea dinţilor sau de mici artificii care să sporească estetica, pacienţii să se îngrijească în primul rând de sănătatea cavităţii orale.

Totuşi, înainte de o reabilitare a cavităţii orale care presupune şi înlocuirea obturaţiilor existente, este de preferat ca pacientul să facă tratamentul de albire.

Dacă acesta va fi făcut la final, vor exista neconcordanţe între culoarea dinţilor şi obturaţii.

Bijuteriile dentare sunt un mijloc de înfrumuseţare a arcadelor dentare şi conferă pacientului un zâmbet luminos.

Acestea constau în mici pietre argintii sau strasuri care se aplică la nivelul feţei vestibuare ale dinţilor.

Dacă unii pacienţi preferă să îşi păstreze dinţii naturali şi să nu intervină prea mult asupra lor, alţii doresc să recurgă la astfel de schimbări ce implică colarea de strasuri sau pietre de diferite nuanţe sau dimensiuni.

Vom prezenta unele aspecte despre bijuteriile dentare :
  • Cristalele care se folosesc pe post de bijuterii dentare sunt de obicei pietre Swarovsky sau altele, însă de înaltă calitate, ce nu aduc prejudicii dinţilor.
  • Aplicarea de bijuterii dentare este un proces rapid şi lipsit de durere, astfel că pacienţii care optează pentru astfel de tratament nu ar trebui să îşi facă griji din pricina sensibilităţii.
  • Bijuteriile se aplică de obicei pe dinţii frontali, adică în zona estetică, vizibilă. Dintre dinţii la nivelul cărora se aplică, cel mai adesea incivii laterali sunt vizaţi. De asemenea, pietre pot să fie aplicate în scop estetic şi la nivelul caninilor.
  • Protocolul de igienizare nu trebuie să se modifice odată cu aplicarea bijuteriilor dentare. De aceasta, pacientul trebuie să se igienizeze tot de două ori pe zi, fără a neglija zona din vecinătatea bijuteriei.
  • Dinţii naturali pot să dobândească pete, mai ales în cazul în care se consumă lichide şi alimente cromogene. Insă un cristal aplicat cu scopul de bijuterie nu îşi va modifica structura şi culoarea, nici măcar în cazul alimentelor cu potenţial cromogen, dacă este o piatră de calitate.
  • In situaţia nefericită în care bijuteria se desprinde, pacientul trebuie să aibă grijă să nu o înghită. Totuşi, dacă aceasta se întâmplă, nu există niciun prejudiciu pentru organism.
  • Pacientul poate să poarte cristalul excat cât timp doreşte, pentru că în momentul în care se plictiseşte sau doreşte să îl înlocuiască, procesul este unul foarte simplu, putându-se realiza în orice moment.

Aplicarea unei bijuterii dentare este un articifiu menit sa aducă un plus de frumuseţe şi originalitate zâmbetului. Pacientul trebuie să menţină în continuare o igienă bună, bazată pe un periaj eefectuat de două ori pe zi precum şi utilizarea de mijloace secundare de îngrijire, precum aţa dentară apa de gură si duşul bucal.

Medicul stomatolog va alege împreună cu pacientul tipul de bijuterie dentară potrivit iar orice modificare se va putea realiza oricând, conform dorinţei pacientului.