Fumatul și implantul dentar


Una dintre cele mai imperative evoluții în stomatologia modernă este capacitatea de a înlocui dinții lipsă folosind implanturi din titan plasate direct în maxilar.

De la un dinte la o arcadă întreagă sau pur și simplu pentru a stabiliza o proteză în mișcare, stomatologia prin implanturi poate oferi o alternativă de succes la multe probleme de restaurare. Pentru ca un implant să aibă succes, trebuie să existe o combinație de numeroși factori.

Mulți fumători se întreabă dacă se mai califică pentru inserarea unui implant dentar și dacă procedura va avea succes.

Este posibil să beneficiați de implanturi dentare ca fumător, deși este indicat să luați o pauza de la acest obicei vicios pentru a crește șansele de reușită.

Majoritatea persoanelor nu apreciază riscurile pe care le poate avea fumatul asupra sănătății bucale. Poate duce la colorarea dinților, boli ale gingiilor, pierderea dinților și, în cazuri mai severe, cancer oral. Tutunul poate afecta negativ tratamentul prin implanturi dentare. Are impact asupra vindecării, osteointegrării și menținerii igienei orale în jurul implanturilor.

Se pot lua anumite măsuri pentru a îmbunătăți succesul tratamentului dumneavoastră. După o analiză amănunțită a problemelor dentare, a istoricului medical, a fumatului și a altor obiceiuri, medicul dentist va face o evaluare completă a cavității bucale și va verifica starea dinților rămași.

Pentru a vă asigura cel mai bun rezultat posibil, este vital ca igiena dvs. orală să fie bună, iar gingiile să fie sănătoase. Orice probleme de sănătate orală preexistente, cum ar fi boala parodontală sau placa dentară trebuie tratate și ținute sub control.

Despre fumat se crede de mult timp că afectează negativ vindecarea rănilor. Vasoconstricția arteriolară și scăderea fluxului sanguin sunt observate ca răspuns la fumat. Produsele toxice, cum ar fi nicotina, monoxidul de carbon și cianura de hidrogen, au fost implicate ca factori de risc pentru vindecarea rănilor.

Medicul dentist vă poate încuraja să nu mai fumați complet sau să reduceți semnificativ cantitatea de țigări, înainte de a începe tratamentul cu implanturi. Mulți medici stomatologi vă pot sfătui să reduceți numărul de țigări la mai puțin de 10 pe zi. Este important să vi să transmită toate complicațiile posibile ale tratamentului cu implant dentar dacă aveți acest viciu.

Dacă nu respectați instrucțiunile oferite de către medicul dvs., și neglijați igiena implanturilor se va dezvolta un biofilm și tartru care vor predispune la apariția și înmulțirea de bacterii responsabile de dezvoltarea unor boli gingivale. Lăsate netratate, aceastea poate duce la peri-implantită, care este comparabilă cu boala parodontală din jurul dinților naturali. Afecțiunea poate provoca dureri, sângerări, disconfort general și eventuale pierderi osoase în jurul implanturilor. Atât dinții naturali, cât și implanturile dentare depind de țesuturi înconjurătoare sănătoase pentru sprijin.

Este important să igienizați în jurul fiecărui implant de două ori pe zi. Ar trebui să periați toate suprafețele coroanei implantului pe care le puteți accesa cu o periuță de dinți convențională, fie manuală, fie electrică. Pentru suprafețele pe care nu le puteți curăța, se poate folosi ața dentară sau o perie interproximală și / sau un irigator bucal.