Obiceiuri care vă pot distruge dinții


Rosul unghiilor

Acest tic nervos vă poate ciobi dinții și vă poate afecta maxilarul. Plasarea maxilarului pentru perioade lungi de timp într-o poziție proeminentă poate pune presiune asupra acestuia, ducând astfel la o disfuncție a maxilarului.

Pentru a scăpa de acest obicei, utilizați lacurile de unghii cu gust amar, reduceți stresul și stabiliți obiective mici, realiste, care să vă ofere satisfacție. Dacă aveți tendința de a realiza acest obicei doar în anumite situații, aveți în vedere să vă ocupați mâinile, în acele momente, cu altceva.

Periajul prea agresiv

Periajul timp de două minute de două ori pe zi este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le puteți urma, însă este important să vă asigurați că nu efectuați o presiune prea mare și nu realizați mișcări violente care vă pot leza atât gingiile, cât și dinții.

Dacă constatați acest mod de periaj, folosiți o periuță de dinți cu perii moi și evitați să aplicați o presiune prea mare asupra dinților dumneavostră.

Scrâșnitul dinților

Acest obicei poate provoca ciobirea sau fisurarea dinților, precum și sensibilitatea musculară sau dureri articulare. De asemenea, vă puteți confrunta cu imposibilitatea de a deschide gura și dureri la masticație.

Pentru a preveni lezarea dinților, încercați să eliminați pe cât posibil stresul din viața dumneavoastră și, de asemenea, purtați pe timpul nopții o gutieră. Această gutieră se va realiza în laboratorul de tehnică dentară sub îndrumarea medicului dentist. Asfel, veți avea mai puține leziuni ale dinților, durerea musculară va dispărea, iar somnul va fi mai bun.

Mestecarea cuburilor de gheață

Smalțul dinților este precum un cristal, la fel cum este și gheața. Dacă aceste 2 elemente intră în contact, unul se va sparge. De cele mai multe ori este gheața, dar uneori dintele poate ceda dacă este supus acestui obicei constant.

Încercați pe cât posibil să evitați gheața în băuturile dumneavostră pentru a nu fi tentat să o mestecați. Conșientizați cât de periculos și ce riscuri aduce acest obicei vicios, trecând peste orice plăcere v-ar putea aduce.

Ronțăitul constant

Mâncatul toată ziua a unor alimente și băuturi zaharoase, vă supune unui risc mare pentru formarea cariilor dentare. Toate aceste alimente consumate sunt precum un combustibil pentru bacterii care vor produce un acid, atacând smalțul dinților, ducând la demineralizare și ulterior la apariția cariilor.

Realizați un program cu mese la ore fixe pentru a vă simți mai plin, un timp mai îndelungat. Dacă aveți nevoie de o gustare este indicat ca aceasta să fie săracă în grăsimi și zahăr. Dacă consumați ceva cu zahăr, asigurați-vă că aveți posibilitatea de a vă clăti gura cu apă pentru a îndepărta mâncarea rămasă.

Utilizarea dinților ca instrumente

Dinții dumneavoastră sunt făcuți pentru a mânca și pentru rolul lor estetic, nu pentru a fi folosiți în locul unei foarfece sau pentru a ține lucrurile când mâinile sunt ocupate. Când faceți acest lucru, vă expuneți unui risc mai mare de a vă crăpa dinții, de a vă răni maxilarul sau de a înghiți accidental anumite obiecte.