Xilina cu adrenalina


Anestezie de infiltratie, anestezie de conducere in interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala.

Contraindicatii:
Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata.

Reactii adverse:
Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0, 2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute).

Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie.

Compozitie:
Fiole de 2 ml continand 0, 040 g de clorhidrat de lidocaina si 0, 00001 g adrenalina.

Actiune:
Anestezic local. Asocierea cu adrenalina – substanta vasoconstrictoare – intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea.

Administrare:
Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.