Turismul dentar


Turismul dentar

Turismul dentar, la fel ca turismul medical, în general, capătă o amploare tot mai mare în rândul pacienţilor din toată lumea.
Acest fenomen a apărut datorită diferenţelor de preţ practicate în ţările din vestul Europei şi SUA în comparaţie cu cele din ţările est Europene sau din America Latină.
Practic, pacientul călătoreşte şi îşi tratează problemele medicale, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

De-a lungul timpului s-au conceput programe care să ofere pacientului timp pentru a vizita principalele obiective turistice, pentru a se relaxa dar şi pentru a-şi trata afecţiunile stomatologice.

Dintre ramurile medicale, turismul dentar se detaşează, fiind una dintre cele mai populare forme de turism medical.

Avantaje

Numărul de pacienţi străini care doresc să îşi efectueze tratamente stomatologice pe teritoriul ţării noastre a crescut de la an la an, definitorii pentru alegerile lor fiind următoarele:

 • Costurile reduse – tarifele practicate de cabinetele şi clinicile de stomatologie din România sunt simţitor inferioare celor din străinătate. Cu toate acestea, calitatea muncii este una ridicată iar numărul de pacienţi mulţumiţi de serviciile oferite creşte net de la an la an.
  În unele situaţii, pachetul întreg de servicii medicale şi turism este mai mic decât tarifele practicate de cabinetele stomatologice din străinătate.
 • Experienţă nouă – turismul dentar se adresează atât celor pasionaţi de călătorit dar şi acelora care îşi doresc experienţe noi sau care doresc să facă economii.
  Mulţumiţi fiind de calitatea rezultatelor dar şi de aventura trăită, pacienţii devin motivaţi să repete experienţa.
 • Servicii de calitate – pregătirea medicilor stomatologi din România nu este mai slabă decât a celor din restul Europei. Stomatologia se studiază și se practică după aceleași norme și rigori în întreaga Uniune Europeană.
  De aceea medicii își pot practica meseria în oricare dintre țările din Uniunea Europeană.
  Reputația profesională a medicilor stomatologi români este bine cunoscută, un număr foarte mare dintre aceștia lucrând deja în țările din vestul Europei.
  Așa cum medicii se duc să lucreze în occident, din considerente materiale, pe același principiu sunt numeroși occidentali care vin in România să își pună la punct dantura știind că vor găsi servicii de înaltă calitate la prețuri mult mai bune decât cele din țările lor de origine.
 • De aceea, orice pacient interesat de turismul dentar, ar trebui să apeleze cu încredere la serviciile oferite medicii stomatologi români.
 • Accesibilitate – în ziua de azi este tot mai uşor să călătorim dintr-o parte în alta a continentului şi nu numai.
  Preţurile avantajoase, posibilităţile multiple de deplasare şi orarele flexibile, potrivite fiecăruia, fac din distanţele lungi o experienţă plăcută.
  De asemenea, românii, în marea lor majoritate, vorbesc cel puţin o limbă străină, fapt care uşurează comunicarea.
Cele mai solicitate tratamente

Dintre serviciile stomatologice căutate de către pacienţi, regăsim în top următoarele :

   • Implanturile dentare – sunt cele mai căutate tipuri de tratamente. Ancorarea implantului la nivel osos şi apoi acoperirea cu o coroană estetică reprezintă dezideratul pacienţilor care şi-au pierdut din dinţi şi care doresc să îşi reabiliteze cavitatea orală într-un mod similar cu situaţia anterioară edentaţiei.
    Chiar dacă este necesară revenirea în ţară după mai multe luni de zile în vederea definitivării lucrării protetice, acest fapt nu reprezintă un inconvenient pentru pacient.
   • Coroanele dentare din zirconiu  – Tehnologia modernă de prelucrare a zirconiului (scanare, frezare, sinterizare) permite fixarea unor standarde, foarte exigente din punct de vedere estetic si funcțional, la costuri rezonabile. Zirconiul este un material utilizat tot mai des în stomatologie care a apărut destul de recent.
    Posedă proprietăţi excepţionale şi poate fi folosit pe scară largă în tratamentul edentaţiilor sau a altor tipuri de leziuni ale coroanelor dentare. 

Există pacienţi care apelează la serviciile stomatologice româneşti şi în vederea procedurilor cosmetice sau a celor chirurgicale.
Astfel, cele mai multe clinici care oferă posibilitatea turismului stomatologic sunt organizate în echipe complexe, ce pot asigura toată gama de tratamente dentare, de la igienizare, lucrări protetice, endodonţie, chirurgie şi ortodonţie.

Pentru programari vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la telefoanele:


phone22

 


 Telefon: +40722463368

 Telefon: +40735498977

 Telefon: +40314313113

 Telefon: +40314212847

 Email <-click

 Website: www.draristide.ro