Tratament pentru marirea buzelor


Ce este acidul hialuronic?

Este o proteină prezentă în întreg organismul, concentrat în fluidele sinoviale, în valvele inimii, chiar şi în ochi şi este o componentă a ţesutului conjunctiv care are rolul de a amortiza şi lubrefia.

Importanţa pentru sănătate a acidului hialuronic

acid-hialuronic-minAre rol în reţinerea apei în tesutul conjunctiv, piele si organe.

Este foarte higroscopic. Retine cantitati mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, de aceea e considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulara.

Amortizeaza socurile in articulatii, dar are si efect de lubrefiere si protectie a articulatiilor in fata inflamatiilor cronice.

Ajuta sistemul imunitar, actionand ca antioxidant, creste retentia de apa in tesuturi, creste lubrefierea vaselor cardiace, are rol de adjuvant in tratamentul anti-infectios.

Asigura hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Asta inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica, cu un aspect tineresc.

Imbatranirea pielii se caracterizeaza prin scaderea continua a continutului de acid hialuronic din piele ce determina scaderea capacitatii de hidratare a pielii, scaderea turn-overului celular, scaderea turgorului si a elasticitatii, aparitia ridurilor, accentuarea pliurilor si santurilor naturale ale pielii.

Rolul acidului hialuronic 

Rolul acestuia este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.

Actiunea de hidratare se manifesta prin: compactarea tesuturilor, are rol in organizarea in 3D a componentelor din matricea extracelulara, deoarece are capacitatea de legare a unor cantitati mari de apa, mentine hidratarea pielii, reda caracteristicile de turgor si luminozitate a pielii, traduse prin prospetime.

Surse alimentare de acid hialuronic

Stimularea sintezei de acid hialuronic este posibila prin consumul unor alimente in masura sa furnizeze cantitatea necesara mentinerii unor functii vitale.

Pentru un aspect tanar, cat mai mult timp, este nevoie sa ne completam dietele cu alimente bogate in substante antioxidante, considerate cele mai indicate pentru producerea acidului hialuronic. Se recomanda, asadar, produse ce contin vitamine ( A, C, E ), minerale ( Zinc, Magneziu ), polifenoli ( substante flavonoide ) si acizi grasi omega 3:

Fructe: kiwi, lamai, portocale, ananas, struguri, caise, pepene, capsuni, avocado.

Plante ierbacee si leguminoase, in special leguminoasele radacinoase: patrunjel, conopida, morcovi, dovlecei, castraveti, broccoli, spanac, rosii, cartofi.

Peste si uleiuri de peste: ton, macrou, hering, somon.

Produse pe baza de soia, bogate si in estrogeni, considerate o sursa importanta de acid hialuronic.

Supe si ciorbe cu si de pe oase sau care contin cartilaje, piele si articulatii de pasari.

Alte alimente: oua, branzeturi slabe, carne alba, ceai verde, seminte de dovleac, orez, arahide.

Explicatia regimului alimentar se regaseste in relatia simbiotica existenta intre molecula de acid hialuronic si fiecare substanta in parte. Mai exact, atunci cand creste, de exemplu, nivelul mineralelor, creste si concentratia de acid hialuronic, in timp ce carenta de minerale coincide cu reactia inversa.

Ce este acidul hialuronic injectabil?

Este un produs de biosinteza.

Este o solutie vasco-elastica transparenta, apirogena, sterila, inalt purificata.

Este gata de injectare, in seringi preumplute, dozate la o cantitate considerata optima pentru o injectare a unei anumite zone.

Protocol terapeutic

Stadiul I – consta in 1/2 sedinte de injectare cu corectarea ridurilor. Se realizeaza hidratarea profunda, actiunea antioxidanta si incepe biostimularea.

Stadiul II – Incepe biodegradarea prin: hidroliza prin hidratare, degradare enzimatica, stimularea fibroblastelor, cresterea turgorului, a elasticitatii, a tonusului cutanat, a sintezei de colagen, elastina si acidului hialuronic propriu.

Efectul vizibil dat de injectarea de acid hialuronic:

– stergerea ridurilor sau, cel putin, reducerea adancimii unora dintre ele.

– cresterea fermitatii si elasticitatii pielii.

– pielea capata un aspect natural, mai neteda si mai luminoasa, deci cu aspect mai tanar.

Contraindicatii

Terapiile cu acid hialuronic, indiferent de ramura medicala, sunt foarte bine tolerate. Insa, la fel ca orice substanta farmacologica, are cateva contraindicatii:

– sarcina si alaptarea.

– insuficienta hepatica/renala.

– hipersensibilitatea la un anumit produs ce contine acid hialuronic.

– sedii cu infectii sau leziuni inflamatorii.

Efecte secundare

– edem, eritem, usoara durere la locul de injectare.

– discrete echimoze ce dispar in urmatoarele zile.

– discreta distorsiune a zonei anatomice injectate, dar care se va modela in urmatoarele zile sub efectul gravitatiei si miscarilor naturale ale fetei.

Preţul unei astfel de proceduri este de 850 de lei

Programările se fac, din timp, la telefon: +40762286540

Autor articol: Dr. Croitoru Irina