Semne care indică necesitatea unui aparat dentar


Semne care indică necesitatea unui aparat dentar

Aparatele dentare fac mai mult decât să vă ofere un zâmbet perfect. Vă îmbunătățesc igiena orală și vă salvează de o serie de probleme dentare care pot duce la boli mai severe.

Există multe motive pentru care oamenii poartă aparate dentare, unele sunt evidente, iar altele nu. Dacă aveți oricare dintre următoarele probleme, poate fi timpul să consultați un medic ortodont și să aflați dacă necesitați un aparat dentar.

Dureri de maxilar sau dințiDacă maxilarul vă provoacă dureri constante, s-ar putea să fie din cauza faptului că dinții dvs. sunt poziționați incorect. De asemenea, s-ar putea să aveți probleme în timpul mesei, experimentând dureri la masticație și ducând la un discomfort constant.

Problemele obișnuite din punct de vedere al dinților care pot fi corectate cu aparatele dentare, includ:

Suprapunere: apare atunci când dinții dvs. superiori frontali se suprapun mai mult de jumatate pe dinții inferiori frontali.

Angrenaj invers: Acest lucru se întâmplă atunci când dinții inferiori frontali se suprapun peste frontalii superiori.

Overjet: apare atunci când dinții frontali superiori sunt poziționați spre exterior peste dinții frontali inferiori.

O altă problemă este nealinierea dinților atunci când închideți gura.

Dinții înghesuiți sau strâmbiAceasta este principala problemă pentru care majoritatea se prezintă la medicul ortodont.

Dinții supraaglomerați sau strâmbi, adică situațiile când dinții sunt ușor înclinați, se suprapun între ei sau ies în exterior mai mult decât dinții din jur. Toate acestea sunt numite malocluzii.

Malocluziile pot provoca acumularea plăcii dentare și a bacteriilor. Acest lucru poate provoca carii și alte probleme dentare.

Spațiile libere dintre dinți (treme, diastemă)Aceste spații dintre dinți pot fi locuri greu de curățat cu o periuță de dinți obișnuită. Prin urmare, acest lucru poate provoca acumularea plăcii dentare și poate duce la cavități și infecții bacteriene precum gingivita. Dinții lipsa, dinții mici sau spațiile mari dintre dinți sunt semne sigure că este necesară purtarea unui aparat dentar.

Dureri la nivelul cavității bucaleAcest lucru poate fi cauzat de câțiva dinți specifici, nu de întreaga zonă. Astfel, dinții care sunt în poziții incorecte pot provoca dureri importante din cauza acestei nealinieri sau a dezvoltării unei infecții bacteriene. Puteți preveni acest lucru purtând un aparat dentar la momentul potrivit.

Impedimente în vorbireAcestea se pot dezvolta uneori la vârsta adultă din cauza problemelor orale, iar la copii atunci când aceștia sunt încă în dezvoltare și nu au un set complet de dinți. Dacă sesizați ca nu puteți pronunța anumite cuvinte, este timpul să vă programați la medicul dvs. dentist pentru a descoperi cauza și a o remedia.

Durerile de capAlinierea necorespunzătoare a dinților poate provoca stres la nivelul maxilarului dvs., ceea ce poate duce la dureri de cap.

Necesitatea unui aparat ortodontic nu trebuie să fie ceva care să vă sperie. Este un tratament simplu care vă poate schimba viața în bine. Aparatele dentare, nu numai că vă oferă încrederea unui zâmbet perfect, dar poate preveni multe probleme de sănătate orală care vă pot cauza inconveniențe în viitor.