Implant dentar Biotec – Prezentare


Implant dentar Biotec – Prezentare

implant dentar biotecÎn ultimii 15 ani, Biotec și-a făcut un nume în industria implanturilor dentare bazat pe precizie, calitate și design funcțional.

Siguranța, estetica și predictibilitatea evoluției implanturilor dentare Biotec sunt criteriile care stau la baza acestui nume.

Biotec a fost înființat de profesioniști cu experiență clinică bogată.
Oferă produse cu compatibilitate mar
e, de lungă durată, în industria implanturilor dentare cum sunt:

  • sistemele implantare,
  • sisteme pentru protezare individualizată de mare precizie,
  • sisteme Cad/Cam,
  • soluții chirurgicale și biomateriale.
Suprafața implantului dentar: 

Titanul pur și aliajul din titan sunt materialele folosite la producerea implanturilor dentare datorită unui cumul de proprietăți cum sunt rezistența mecanică extraordinară și bio-compatibilitatea.

Implanturile dentare Biotec sunt făcute în Frankfurt – Germania din aliaj de titan cu formula Ti6AL4V Eli. Titanul din care sunt realizate implanturile este fabricat în Statele Unite ale Americii .

Rata de osteoacceptare a titanului, în cazul implanturilor dentare, este direct proporțională cu calitatea tratamentului și cu calitatea suprafeței acestora. Implanturile dentare, cu suprafața tratată corespunzător, favorizează simultan ancorarea osului și stabilitatea biomecanică.

Învelișul osteoconductiv din fosfat de calciu ajută la vindecarea osului și duce la fixarea biologică rapidă a implanturilor dentare.

Sunt întreprinse o serie de proceduri pentru pregătirea suprafeței implanturilor dentare. Aceste proceduri, ”tratamente” ale suprafeței implanturilor ce intră în contact direct cu osul, reprezintă, de fapt, ”secretul” succesului implanturilor dentare.
Tratamentele suprafeței implanturilor sunt patentate, diverse firme au modalități diferite de realizare a acestora.

Spre exemplu, sablarea titanului, gravarea cu acid, anodizarea, acoperirea cu fosfat de calciu.

Sablarea cu nisip la presiune: 

Suprafața cât mai mare a implantului dentar poate fi obținută cu ajutorul “stropirii” sub jet puternic cu particule minuscule, care, de regulă, se numește “bombardare cu nisip sau pietriș”. Când particulele lovesc implantul, ele formează mici cratere. Întinderea suprafeței este determinată de materia brută, de tipul particulelor folosite, de mărimea și forma acestora, de viteza si de densitatea particulelor folosite la bombardare.

Suprafața ce rezultă din tratarea prezentată mai sus este, de regula, anizotropică (de o altă valoare decât cea inițială), formată din cratere, creste și, pe alocuri, cu particule deja încorporate în suprafața implantului.

Suprafața implanturilor dentare se mărește proporțional cu mărimea particulelor folosite. Suprafețele tratate cu particule de 25 µm sunt mai mici dar mai netede decât suprafețele tratate cu particule de 75 µm sau 250 µm. Valorile tipice SA sunt 0.5-2.0 µm.

Mai mult decât atât, implanturile tratate cu particule de 25 si 75 µm prezintă o stabilitate primară mai bună fiind necesare forțe mai mari pentru retragerea (scoaterea) implantului comparativ cu același implant netratat, la 12 săptămâni după vindecare.

Bombardarea cu nisip și gravarea cu acid:

Majoritatea implanturilor de pe piață sunt, de regulă, “bombardate cu nisip” apoi, subsecvent, gravate cu acid. Această procedură se face pentru obținerea unei suprafețe cât mai mari a implantului și, în același timp, elimină particulele blocate în craterele de pe suprafețe.

Tratarea cu acid rotunjește cele mai înalte și ascuțite vârfuri. În acelașiimplant dentar biotec

 timp se formează găuri mici și suprafața se regularizează.

Valorile tipice SA pentru implanturile tratate cu nisip și gravate cu acid, de regulă sunt 1-2 µm.

Procesul chimic de tratare cu acid schimbă structura suprafeței. A fost raportată crearea unui strat de hidrat de titan cu o grosime de 1-2 µm ce servește ca un mediator între oxid și metalul pur.
Mai mult decât atât, prin spălarea implantului SLA într-o atmosferă de nitrogen și depozitarea într-o soluție salină până la instalare, cantitatea contaminării poate fi redusă și poate fi îmbunătățită hidrofilicitatea suprafeței implantului.

Rezultatul acestei proceduri crează o suprafața noua hidrofilă (SLA active).

Suprafețele anodizate:

Suprafața anodizată este reprezentată de oxid de titan parțial îmbogățit cu cristale și fosfați.

Anodizarea sau oxidarea anodică, cum mai este numită, este un proces electrochimic produs într-un electrolit. Proprietățile chimice și de structură pot fi modificate de parametrii variabili ai procesului, spre exemplu potențialul de anod, compoziția electrolitică, temperatura și curentul.

Reacția osului la implanturile anodizate a fost evaluată la diferite specii și timpul de vindecare este, de regulă, comparat cu suprafețele netratate.

Superioritatea implanturilor cu suprafețe anodizate, în perioadele inițiale de vindecare, este evidentă.

Două mecanisme au fost propuse pentru explicarea gradului ridicat de osteoacceptare pentru un implant dentar biotec: intercuplarea mecanică prin creșterea osului în pori și bondingul(legatura) biochimică.

Rezultatul oxidării anodice a suprafețelor de titan reprezintă îmbunătățirea caracteristicilor biochimice și a interacțiunilor dintre os și implant, exprimat prin creșterea stabilității implanturilor fixate în os, fapt confirmat și demonstrat histologic.

 

# implant dentar biotec                                                                                           #  implant dentar biotec