Cum îți alegi medicul dentist?
Durerea de dinți este printre cele mai insuportabile dureri pe care le poate simți un om.
Cu toții am experimentat măcar o dată în viață o astfel de durere și cu siguranță nu ne dorim să o mai simțim vreodată.
Cariile sunt cel mai des incriminat ”răufăcător”. Pentru a evita cu succes apariția unei dureri dentare este obligatorie îngrijirea zilnică și cu atenție a întregii danturi prin folosirea unei paste de dinți potrivite și a aței dentare după fiecare masă.
Un alt aspect important în cadrul prevenției apariției problemelor la nivelul cavității bucale este consultul stomatologic la fiecare 6 luni.
Cum îți alegi medicul dentist la care sa mergi?
Prin urmărirea unor reguli simple:
- Locația – cabinetele medicale stomatologice sunt amplasate de cele mai multe ori convenabil, foarte aproape de zonele locuite de mulți oameni pentru a deservi comunitatea din jur.
Cel mai confortabil este să căutați cabinetul stomatolog din cartierul dumneavoastră și să vă interesați despre calitatea serviciilor medicului respectiv. Dacă nu găsiți un cabinet în vecinătate, nu vă îngrijorați, măriți aria de căutare și veți găsi cu siguranță unul potrivit nevoilor dumneavoastră. - Programul cabinetului – Cei mai mulți medici dentiști au un program de 8 ore pe zi, de la 8 dimineața pănă la 16 după-amiaza.
Acest program coincide însă cu programul de muncă al multora dintre noi.
Din fericire, există medici care lucrează cu programare si după orele 17 sau în regim de urgență, la orice oră.
Puteți oricând telefona la cabinet pentru a afla programul medicului și a face o programare. - Părerea pacienților – de cele mai multe ori pățitul știe cel mai bine despre ce vorbește, iar în ceea ce privește medicul stomatolog ar trebui să țineți cont de părerea și experiența celor care au fost deja tratați de medicul la care vă doriți să mergeți.
Dacă vi se povestesc doar experiențe negative, cel mai bine este să căutați un alt cabinet stomatologic. - Curățenia din sala de așteptare și cabinet – atunci când mergeți la un cabinet stomatologic cercetați cu atenție încă de la intrare cât de curat este locul. Dacă podelele sunt murdare, coșul de gunoi este plin și la baie nu există săpun cel mai bine este să plecați și să nu vă mai întoarceți acolo.
Un medic sau un proprietar care nu ține la regulile simple de igienă nu va ține cont nici de regulile de sepsie și antisepstie din timpul procedurilor, iar dumneavoastră vă puteți alege cu infecții și boli grave. - Instrumentarul steril – fiți foate atenți la instrumentele pe care le folosește medicul dumneavoastră stomatolog.
Dacă observați că acesta nu folosește ace sau alte instrumente proaspăt scoase dintr-un ambalaj sigilat, vă puteți ridica și pleca din cabinet fără nicio problemă. Nu faceți rabat de la nimic în ceea ce privește sănătatea dumneavoastră!
Medicul stomatolog poate fi prietenul dumneavoastră cel mai bun și vă poate ajuta și sfătui în vederea păstrării unei danturi frumoase și sănătoase.
Tot ce vă rămâne de făcut este să găsiți medicul potrivit nevoilor dumneavoastră și să îl consultați cel puțin o dată în fiecare an.