Comentarii, întrebări şi răspunsuri 2710


Comentariile sunt afișate începând cu cele mai recente.


Întrebărilor le vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.


Orice comentarii ofensatoare și cele ce nu au legatură cu serviciile medicale, oferite de cabinetul nostru, vor fi șterse.


Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică oferite de cabinetul nostru, în conformitate cu codul deontologic al medicului dentist


Aceste pagini nu sunt monitorizate în timp real!
Pentru urgențe sau programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:

Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro



Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2.710 gânduri despre “Comentarii, întrebări şi răspunsuri

    • dr.aristide Autor articol

      Vă salut!
      Dacă ați mușcat sau rupt o bucată din limbă și sângerarea nu se oprește, sau simțiți că rana este gravă, căutați ajutor medical imediat. Vă recomandăm să contactați imediat un medic sau să mergeți la camera de urgență a celui mai apropiat spital.

      În timp ce așteptați asistența medicală, puteți încerca să reduceți sângerarea prin aplicarea unei comprese curate și sterile pe zona afectată și exercitarea unei ușoare presiuni. Evitați să puneți gheață direct pe rană, deoarece aceasta ar putea agrava situația.

      Este esențial să nu încercați să vă tratați singuri rana sau să aplicați substanțe neadecvate asupra acesteia. Doar un cadru medical poate evalua corect gradul de gravitate al leziunii și poate recomanda tratamentul adecvat. Nu amânați să căutați ajutor medical în astfel de situații.

    • dr.aristide Autor articol

      Pentru a înțelege mai bine procedura pentru o proteză dentară fixă, să clarificăm câteva aspecte despre anatomia dentară și opțiunile de tratament.

      O proteză dentară fixă, cum ar fi o coroană sau un punte dentar fix, este o restaurare dentară care acoperă sau înlocuiește un dinte afectat. Procedura poate varia în funcție de starea dintelui și de necesitățile individuale ale pacientului. În general, iată câteva scenarii posibile:

      Coroane dentare:

      Dacă un dinte este grav afectat de carii sau deteriorat din alte motive, se poate opta pentru o coroană dentară. În acest caz, nu este nevoie să se scoată nervul (pulpa) din interiorul dintelui dacă acesta este încă viu.
      În cazurile în care pulpa dentară este afectată de carii într-o măsură semnificativă, poate fi necesară realizarea unui tratament de canal pentru a îndepărta nervul și țesuturile inflamate din interiorul dintelui înainte de a plasa coroana.

      Punte dentară fixă:

      O punte dentară fixă implică mai mulți dinți și, în general, poate necesita îndepărtarea nervului din dinții pe care îi îmbracă.

      Implanturi dentare:

      O altă opțiune pentru înlocuirea dinților pierduți este implantul dentar. În acest caz, se plasează un implant dentar în osul maxilar sau mandibular, iar apoi se fixează o coroană sau o punte pe implant.
      În general, acest proces nu implică îndepărtarea nervului din dinții învecinați.
      Înainte de a începe orice procedură, medicul dentist va evalua starea generală a dinților și va discuta opțiunile disponibile cu pacientul. Este important să se păstreze sănătatea dentară și să se urmeze planul de tratament recomandat pentru a obține cele mai bune rezultate.

      În concluzie, nu toate procedurile pentru protezele dentare fixe implică scoaterea nervului din dinți, dar în unele situații, acest lucru poate fi necesar, în funcție de starea dintelui și de planul de tratament ales.

  • Paduraru

    Buna ziua,
    Se poate face extractie dinte, de sub lucrare fara indepartarea lucrarii?
    Este recomandat acest lucru sau este mai corect sa se indeparteze lucrarea.
    Mulțumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Decizia de a extrage un dinte de sub o lucrare dentară depinde de mai mulți factori cum ar fi: starea dintelui, tipul lucrării, evaluarea starii generale de sănătate. În unele cazuri, este posibil să se facă o extractie sub lucrare fără a o îndepărta, dar acest lucru depinde de accesibilitatea dintelui și de particularitățile cazului.

      Există situații în care se poate efectua o extractie de sub lucrare din motive cum ar fi infecții sau deteriorări ale rădăcinii. În aceste cazuri, medicul stomatolog poate lucra cu atenție sub lucrare pentru a extrage dinte fără a afecta în mod semnificativ lucrarea.

      Cu toate acestea, există și situații în care este mai indicat să se îndepărteze lucrarea înainte de a efectua extracția, pentru a facilita accesul și pentru a evita deteriorarea lucrării sau a țesuturilor înconjurătoare.

      Este important să discutați cu medicul dumneavoastră stomatolog pentru a evalua situația specifică și pentru a primi recomandări personalizate în funcție de condiția dintelui și a lucrării dentare. Stomatologul poate face o radiografie dentară și o examinare amănunțită pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește procedura necesară.

      În general, comunicarea deschisă cu medicul dumneavoastră stomatolog este esențială pentru a înțelege opțiunile disponibile și a lua cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră.

  • Elena

    Cu respect va rog să-mi raspune-ti la o întrebare. De curând am fost nevoita să îmi fac o coroana dentara, partea de sus, 12 bucăți. De când mi-a fost pusă aceasta lucrare ma musc de obraz pe interior. Oare să fie problema cu lucrarea dentara?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!

      Este posibil ca senzația că vă mușcați obrazul sau de disconfort în zona obrazului să fie asociată cu lucrarea dentară, mai ales dacă aceasta a fost recent efectuată. Există câteva posibile explicații pentru acest disconfort:

      Ajustarea necesară: Este posibil ca coroanele să necesite ajustări suplimentare pentru a se potrivi corect și pentru a evita punctele de contact incorecte care ar putea provoca disconfort la mușcare.

      Ocuzie incorectă: Problemele de ocuzie sau mușcare pot cauza disconfort. Dacă există diferențe în modul în care dinții superiori și inferiori se întâlnesc, poate apărea o presiune sau o mușcătură incorectă.

      Probleme la nivelul gingiilor sau a țesuturilor moi: Infecțiile, inflamațiile sau iritațiile la nivelul gingiilor sau a altor țesuturi moi pot provoca senzații neplăcute.

      Alergii sau sensibilități: Unele persoane pot dezvolta sensibilitate sau reacții alergice la materialele din care sunt realizate coroanele dentare.

      Pentru a identifica problema și a rezolva disconfortul, este esențial să consutați medicul stomatolog care a efectuat lucrarea. Un control stomatologic va permite specialistului să evalueze corect adaptările necesare și să identifice orice problemă care ar putea fi cauza disconfortului. Este important să comunicați orice senzație neobișnuită sau disconfort medicului dentist pentru a asigura o soluționare adecvată a problemei.

  • Socol cosmin

    Bună ziua. În urma cu 2 luni mi am pus 13 implanturi in turcia. Întrebarea mea este. Îmi pune coroanele la o alta clinică in România. Mulțumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Dacă veți găsi sau nu, medici în România, dispuși să continue lucrarea protetică începută de dumneavoastră în Turcia nu știm.
      Vă informăm că noi nu vă putem ajuta cu acest serviciu.

      Vă dorim succes!

  • lupu adina

    va rog mult…..am sus o lucrarare tip potcoava de 4 ani material scump… la o masea a iesit un pic stiftul in maxilar….am dureri citeodata…Un dr mi a spus ca trebuie data jos lucrarea…nu cred ca nu ar exista si o alta metoda…..cu multumiri

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Stomantologia nu este horoscop să ”ghicim” despre ce a rputea fi vorba acolo.
      Vă rugăm să vă programați pentru un consult.
      În urma investigațiilor clinice și radiologice o sa vă putem ajuta cu un diagnostic ancorat in realitate și cu un plan de tratament.

      Cu stima,

  • Maria Alina Popa

    Bună ziua! Am o reconstrucție la 2 dinți din față și deja plimba se vede cam mult și strică estetica. Oare dacă îmi pun fațetă dentară dinții mei vor arăta exact ca ceilalți la culoare? E mai bine să las reconstrucția sau să fac altceva

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Ne pare rău să afăm că aveți o problemă cu reconstrucția dinților din față. Fațetele dentare pot fi o opțiune bună pentru a îmbunătăți estetica dinților.

      Iată câteva aspecte care ar trebui luate în considerare:

      Culoare și aspect natural: Fațetele dentare sunt create pentru a se potrivi culorii și formei celorlalți dinți iar medicii stomatologi încearcă să obțină un rezultat cât mai natural. Cu toate acestea, este important să comunucați deschis cu medicul dumneavoastră stomatolog cu privire la așteptările pe care le aveți și să discutați în detaliu.

      Compatibilitate cu reconstrucția anterioară: Dacă aveți deja o reconstrucție la acei dinți, trebuie analizată oportunitatea fațetelor dentare, e posibil sa fie nevoie de coroane dentare, nu de fațete. Medicul dvs. stomatolog va putea evalua și recomanda cea mai bună soluție în funcție de situația dvs. specifică.

      Opțiuni alternative: Înainte de a lua o decizie, poteți discuta cu medicul dvs. despre alternativele disponibile, acesta va putea evalua situația și vă va oferi cea mai bună recomandare în funcție de nevoile și obiectivele dvs. dentare. Există mai multe opțiuni, cum ar fi: reconstrucții, obturații, incrustații dentare, coroanele dentare sau alte proceduri estetice, care ar putea fi mai potrivite în anumite situații.

  • Ciuchi Silvia

    Bună ziua!
    Timp de câțiva ani am avut lipsa doua masele în partea de jos a gurii, iar acum am decis sa stric dinții vecini și sa fac o punte pentru a pune măselele lipsa. În aceasta perioada, limba si-a modificat dimensiunile, în sensul ca a apărut o denivelare în zona în care erau dinții lipsa, iar acum ca nu mai are spațiul gol ma deranjează când vorbesc și când mănânc. E posibil ca limba sa revină la forma inițială, adică la cea pe care o avea când aveam toți dinții în gura sau voi avea mereu problema aceasta de disconfort. Multumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Ne pare rău să aflăm că experimentați disconfort din cauza modificărilor survenite în urma pierderii dinților.
      Este posibil ca limba să se adapteze treptat la noile condiții, dar nu vă putem oferi o evaluare precisă fără a vă face investigații.

      În general, atunci când se pierd dinții, mușchii și țesuturile orale pot suferi modificări pentru a compensa absența acestora. Datorită punților dentare, este posibil ca limba să își ajusteze poziția pentru a găsi un echilibru, iar acest proces poate dura o perioadă de timp.

      Este recomandat să discutați cu medicul dumneavoatră curant, cel care v-a lucrat și care care vă urmărește situația. Aceșta vă poate oferi informații specifice despre situația dvs. și vă poate sugera soluții pentru a reduce disconfortul și pentru a îmbunătăți adaptarea limbii la noul aranjament dentar.

  • Mkkk

    Bună seara , am o lucrare făcută în față de 7 dinți ficare dintr (pivot) construit în părți o să trebuiască implat …totul este perfect a venit ziua cimentări lucrări peste dinți .
    Am următoarea întrebare este normal câteodată să simt un disconfort sau o senzație de genul ca de strânge lucrarea sau , se mișcă ,câteodată chiar am imepresia ca am un nisip sau ca aud un sunet de la ei pe dinăuntru ?
    Nu știu să explic foarte bine dar poate găsim ceva răspunsuri.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Înțelegem că aveți o lucrare dentară, recent făcută, de către alt medic și că aveți unele nelămuriri și disconfort.

      Firesc era să vă adresați medicului care v-a executat această lucrare dentară pentru care presupunem că ați plătit, nu să căutați soluții gratuite, aiurea, pe internet.

      E important să știți că informațiile pe care urmează să vi le enumerăm mai jos reprezintă caracteristici genereale pentru situații asemenătoare cu cele descrise de dumneavoastră și nu reprezintă un consult propriu zis.

      Este normal să simțiți unele senzații ciudate, de corp străin, în primele zile după ce v-au fost cimentate lucrările dentare.

      Iată câteva cauze posibile pentru senzațiile pe care le descrieți:

      Ajustarea inițială: Lucrările dentare pot necesita o perioadă de adaptare. Dinții naturali și structurile moi adiacente pot necesita timp pentru a vă obișnui cu noua structură.

      Contacte premature sau supracontacte: Este posibil ca lucrările să aibă unele contacte premature sau incorecte cu dinții adiacenți, sau cu cei antagoniști ceea ce poate provoca senzații de presiune sau disconfort. În astfel de cazuri, este important să contactați medicul dvs. curant pentru a efectua ajustările necesare.

      Sensibilitate post-cimentare: Dintele și gingiile pot fi sensibile după cimentarea lucrărilor. Acest lucru ar trebui să se amelioreze în timp.

      Posibilă nevoie de ajustare: În unele cazuri, lucrările dentare pot necesita ajustări ulterioare pentru a se potrivi mai bine și pentru a elimina orice disconfort.

      Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul care a executat această lucrare despre orice disconfort sau senzații neobișnuite. Acesta va evalua lucrarea și va face ajustări dacă este necesar și vă vor fi oferite sfaturi pentru a gestiona orice disconfort.

      Dacă senzațiile persistă sau devin mai severe, vă rugăm vă programați pentru un consult astfel încât, pe baza investigațiilor clinice și radiologice, să vă putem oferi un răspuns ancorat în realitate.

  • Moldovan Andrada ioana

    Buna ziua, as avea o intrebare am dinti pusi peste ai mei piliti si pe urma dinti falsi ii am de vreo 15 ani insa de vreo 4 zile am o durere groaznică am luat nolicin ,nurofen si nimic mi se umfla dupa se desumfla mi amortit nasul pot sa fac trebuie sa imi ia jos dinti si sa imi pun alti ,multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Ne pare rău să aflăm că treceți prin acest disconfort. Este important să vă adresați imediat unui medic dstomatolog pentru o evaluare și sfaturi profesionale. Durerea, umflarea și amorțieala sunt semne ale unor probleme dentare sau ale țesuturilor din jur.

      Este imposibil și neprofesional ca noi să vă facem o evaluare precisă prin corespondență, fără a vedea personal situația.

      Mai jos vă prezentăm câteva posibile cauze cu caracter general pentru simptomele pe care le descrieți:

      Infecție: Infecția în jurul dinților sau a coronițelor dentare poate provoca durere și umflare.

      Probleme cu țesuturile moi sau osul subiacent: Problemele cu gingiile sau structurile osoase din jurul dinților pot duce la disconfort.

      Probleme neurologice: Amorțirea nasului ar putea sugera posibile probleme neurologice care necesită atenție medicală.

      Probleme cu dintii artificiali: Dintii artificiali sau coronițele pot suferi deteriorări în timp, sau pot avea probleme legate de potrivire.

      Nu ezitați să programați o vizită la medicul stomaatolog cât mai curând posibil. Acesta va efectua o examinare detaliată, pot fi necesare investigații radiologice și va discuta cu dumneavoastră despre istoricul medical și simptomele pe care le întâmpinați.
      În funcție de constatări, medicul stomatolog va putea să vă ofere opțiuni de tratament, care pot include ajustări, refacerea coronițelor, tratamente de canal sau alte proceduri necesare.

      Evitați să luați decizii sau să faceți modificări pe cont propriu, deoarece acestea ar putea agrava situația. Este important să obțineți îngrijirea și sfaturile unui profesionist.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Dacă simțiți că dinții sunt prea mari sau dacă există disconfort în legătură cu dimensiunea lor, este important să consultați medicul stomatolog care a efectuat lucrarea pentru a discuta despre acest lucru. Este posibil să se poată face ajustări, dar aceasta depinde de cazul specific și de tipul de intervenție dentară pe care l-ați avut.

      În unele cazuri, se pot face ajustări minore la nivelul marginilor coronițelor dentare pentru a îmbunătăți estetica și confortul. Medicul dvs. va evalua situația și va discuta opțiunile disponibile în funcție de nevoile dvs.

      Este important să discutați deschis cu medicul dvs. stomatolog despre orice nelămuriri sau nemulțumiri legate de lucrarea dentară și să-i expuneți ceea ce simțiți în privința dimensiunii dinților. Comunicarea deschisă va ajuta dentistul să înțeleagă mai bine așteptările dvs. și să găsească soluțiile adecvate.

  • Marinescu Ada

    Bună seara! Acum doua săptămâni mi-am pus 6implanturi dentare la partea de sus , la 4 zile mi sa pus și lucrarea protetica care a iesit strâmbă ,întrebarea mea este se mai poate da jos și reface alta ?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      În mod normal, dacă lucrarea protetică nu este poziționată corect sau nu se potrivește cum trebuie, este posibil să fie necesară ajustarea sau refacerea ei.
      Este important să discutați chirurgul și/sau cu proteticianul care v-au facut luracrea protetică și implanturile dentare. Ei vor evalua situația și vor decide cea mai bună soluție în funcție de cazul dumneavoastră specific.

      De obicei, dacă lucrarea protetică este pusă într-un mod care afectează funcția, estetica sau confortul, medicul poate opta pentru scoaterea ei și refacerea pentru a se asigura că îndeplinește standardele adecvate. Este important să comunicați deschis cu medicul dvs. și să împărtășiți orice îngrijorare sau disconfort pe care le aveți pentru a găsi cea mai bună soluție pentru situația dumneavoastră.

  • Maria Vames

    Buna seara! Dupa mai bine de 10 ani,am avut nevoie de o a doua rezectie aplicala la acelasi incisiv lateral superior dreapta,..mentionez ca am coronite de portelan la toti dintii.La aceasta a doua interventie s-a facut si aditie osoasa(sintetica,cu centrifugare) ,motivul fiind sustinerea mai eficienta a lucrarii .Problema este ca ,dupa mai bine de un an,au reaparut niste puncte albe ca de puroi,s-a inrosit si uneori simt ca in interior ceva ,,lucreaza,,sub forma unor mancarimi sau zvacniri usoare.Dupa cateva controale de la operatie,dna dr.mi-a explicat ca mi-a pus mai mult material de aditie decat ar fi fost necesar si ca in timp se va resorbi.La un an dupa interventie gingia arata bine,vindecata,putin rosie uneori,iar acum dupa inca 3 luni,total dupa 15 luni de la operatie ,au aparut acele puncte albe,cum am zis mai sus si nu stiu daca este vorba de o reaparitie a infectiei sau osul nu s-a resorbit total,fiind prea mult..si inca lucreaza ? Raspunsul dvs lamuritor ma va linisti.
    Multumesc anticipat!
    Cu stima,
    Maria.(59 ani)

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara!
      Din câte am înțeles, medicul dvs. curant v-a explicat că este vorba despre materialul de adiție pus în exces.
      Dacă doriți o a doua opinie pe marginea cazului dvs. vă rugăm să vă programați pentru un consult.
      Und diagnostic ancorat în realitate se pune în urma consultației, în cabinetul medical, în urma investigațiilor clinice și radiologice, nu prin corespondență.

      Cu stimă,

  • Mihai Serban

    Buna ziua.
    As dori sa va pun o intrebare cu privire la cimentarea lucrarilor.
    Se poate merge o perioada mai lunga de timp cu cimentare provizorie sau chiar permanent, cu recimentare periodica, dar tot provizorie?
    De cand ma stiu am o sensibilitate la rece, mi-e teama de cimentarea definitiva, nu pentru ca nu as avea incredere in munca dentistului, ci pentru ca nu am incredere in materialul meu biologic. Si pentru ca pretul unei lucrari de portelan este ridicat, nu as vrea sa risc.
    Multumesc anticipat pentru un raspuns.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Este important să știți că cimentarea provizorie nu este o soluție pe termen lung pentru lucrările dentare. Cimenturile provizorii au o rezistență mai scăzută și nu oferă aceeași etanșeietate și stabilitate ca cele permanente. Ele sunt folosite temporar pentru a permite ajustări ulterioare, într-o anumită perioadă de timp.
      Compromisul pe care vreți să îl faceți păstrând lucrarea protetică, cimentată provizoiru, pe termen nedeterminat poate avea următoarele consecințe:
      – infiltrațiile prin cimentul provizoriu pot determina apariția cariilor pe bonturile protetice
      – edemațierea gingiilor juxtacoronar
      – retracția gingiilor
      – halena fetidă
      – descementări recurente

      Cimentarea definitivă este esențială pentru a asigura o fixare solidă a lucrării dentare și pentru a preveni problemele viitoare. Chiar dacă aveți sensibilitate la rece sau alte îngrijorări, discutați deschis cu dentistul dumneavoastră despre aceste aspecte. Un medic stomatolog experimentat poate recomanda materiale și tehnici care să reducă la minim riscul de disconfort sau reacții adverse.

      • Mihai Serban

        Va multumesc, domnule doctor.
        Ar fi o solutie devitalizarea dintilor de sub lucrare?
        Se mai poate interveni ulterior cimentarii definitive a lucrarilor de portelan? Am citit undeva ca se pot gauri prin partea superioara, dar nu scria daca aceasta interventie se preteaza la toate materialele. Ma gandesc ca ceramica se sparge.

        • dr.aristide Autor articol

          Nu este deontologic ca noi să ne dăm cu părerea pe marginea lucrării făcută de colegul nostru, medicul în grija căruia vă aflați acum.
          Sper că înțelegeți acest lucru.
          Tot ce puntem noi face, prin corespondență, sunt considerațiuni pur teoretice a căror aplicabilitate pe cazul dvs., particular nu o cunoaștem și nu o recomandăm.
          Acestea fiind spuse, în cazuri asemănătoare cu cel descris de dvs., noi devitalizăm dinții sensibili ca măsură de precauție, înainte de cimentarea definitivă a lucrării protetice.
          După ce lucrările protetice sunt fixate, în cazul în care apar probleme și trebuie să retratăm sau să devitalizăm vreunul dintre dinții stâlpi, trepanăm lucrarea cu freze speciale, astfel încât să nu spargem ceramica iar după încheierea tratamentului, calea de acces se obturează cu materiale speciale, astfel încât funcționalitatea, estetica și rezistența lucrării protetice să nu fie afectate.

          • Mihai Serban

            Va multumesc, domnule doctor.
            V-am intrebat nu pentru ca nu as fi multumit de stomatologul meu, ci pentru ca eu asa am fost crescut, sa pun raul inainte si sa ma intreb „dar totusi, daca se intampla?” si pentru ca aveam nevoie de o a doua opinie.M-am linistit acum, mi-ati confirmat ca si daca se intampla neprevazutul, inca mai exista solutii si nu este necesara distrugerea lucrarii care a costat o gramada de bani.

  • Susman

    Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. La sf lui August am avut dureri in ureche, dinti, tampla, gat si ceafa. Dupa 2 zile s-au inflamat ganglionii submandibulari, atunci aveam toate cele 4 masele de minte incluse, 2 de jos pe orizontal si cele de sus inclinate. Am fost la ecografie pt ganglioni si de acolo m-a indrumat spre operatia maselelor de minte.Eu nu am asociat in prima faza durerea fiind de la masea pt ca am durerile de vreo 10 ani, apar si dispar, intr-adevar am simtit de ft multe ori ca se inflameaza gingia, ca se simte cum pocneste ceva in dreptul urechii in timp ce casc sau beau apa, ca imi musc obrazul. Dar toti imi spuneau ca acea masea e rau pozitionata si sa trag cat pot cu ea. In 18 sept totusi am fost la chirurg sa scot si dupa o ora si jumatate mi-a zis ca nu ma mai poate chinui si o radacina ramane anchilozata in os, a cusut si gata. Eu nu am putut deschide gura o perioada, sa misc mandibula. A trecut, parca imi revenisem cat de cat si in 27 oct mi-a scos celelalte 2 masele de pe partea opusa. In 31 oct am mancat pe prima parte operata, am simtit pe loc discomfort si in 1 noiembrie au inceput aceleasi dureri ca la sfarsitul lui august si m-am si umflat la obraz. Luam deja antibiotic augmentin pt operatia cealalta si am continuat sa il iau. Vineri am fost la scos de fire si s-a uitat si pe partea cealalta, a si spalat si a vazut ca nu este puroi, mi-a zis sa iau in continuare antibiotic pana azi Si azi seara ne vedem la control. Durerile le am in continuare, spre ureche, ceafa, tampla, gat si imi amorteste obrazul. Nu mai sunt atat de umflata, dar totusi sunt putin. Ce ar putea sa fie? Sa migreze acea radacina? Cand am scos acum 6 sapt mi-a spus ca ar avea loc sa migreze singura. Ce ar mai putea fi? Multumesc anticipat.

    • dr.aristide Autor articol

      Ne pare rău să aflăm că experimentați astfel de probleme. Durerea și inflamația persistente după extracția măselelor de minte pot fi cauzate de mai multe factori:

      Infecție: Este posibil ca să se fi dezvoltat o infecție în zona extracției măselelor de minte. Deși luați deja un antibiotic, este important ca medicul să monitorizeze starea infecției și să ajusteze tratamentul, dacă este necesar.

      Resturi de rădăcină: Dacă chirurgul a indicat că o radacină a rămas ancorată în os, acest lucru poate fi sursa durerii și a inflamației. Resturile de rădăcină pot cauza probleme și pot necesita o intervenție suplimentară pentru a le extrage.

      Nevralgie trigeminală: Uneori, extracția măselelor de minte poate provoca leziuni sau iritații ale nervului trigeminal, ceea ce poate duce la durere în zona feței și a capului. Este important să discutați despre această posibilitate cu medicul dumneavoastră.

      Alte cauze: Durerea și inflamația pot fi cauzate și de alte probleme, cum ar fi afecțiuni dentare sau orale preexistente, cum ar fi abcesele dentare, gingivita sau chiar sinuzita. Este important ca medicul să investigheze toate aceste posibilități.

      Vă recomandăm să discutați cu medicul dumneavoastră la următorul control și să împărtășiți toate simptomele și preocupările dumneavoastră. Medicul va putea evalua mai bine situația și poate decide teste suplimentare sau tratament adecvat. Este important să urmați indicațiile medicului și să nu ezitați să căutați o a doua opinie dacă considerați că tratamentul sau evaluarea nu sunt adecvate.

  • Constantin Marilena

    Bună seara as dorii sa cer un sfat..în urma unei lucrări dentare prin proteze fixe sus și jos..am.constat cu stupoare ca forma dinților sunt e trem.de mici în comparație cu fizionomia fetei..pot sa cer sa mi se facă o alta lucrare pe cheltuiala cabinetului..nu mai spun prejudiciu de imagine..sa ți se spună ca la voastră mea arat ca o bunicuței de 70..ani…buzele aproape ca au întrat înăuntru…gura mai mica fata de cum eram..

    • dr.aristide Autor articol

      Ne pare rău să aflăm că aveți o experiență neplăcută cu lucrarea dentară.
      Considerăm că pentru a aborda această problemă în mod adecvat ar trebui să comunicați cu medicul stomatolog sau cu tehnicianul dentar responsabil pentru lucrarea dvs.

      În realizarea acestui demeres sunt câțiva pași pe care îi puteți urma:

      Programați o consultație: Contactați cabinetul stomatologic și solicitați o întâlnire cu medicul și/sau cu tehnicianul dentar care a efectuat lucrarea pentru dvs.

      Discutați preocupările dvs.: În timpul consultației, explicați în detaliu problemele pe care le aveți cu lucrarea dentară. Menționați că forma dinților este mult prea mică în comparație cu fizionomia feței dvs. și că sunteți nemulțumită de rezultat.

      Ascultați recomandările lor: Medicul stomatolog sau tehnicianul dentar va evalua situația și vă va oferi recomandări privind ce se poate face pentru a corecta situația. Ar putea fi necesară o nouă lucrare sau ajustări la cele vechi.

      Discutați despre soluții financiare: În cazul în care este necesară o nouă lucrare sau ajustări semnificative, discutați despre posibilitatea de a achita doar prețul materialelor.

      Cereți o a doua opinie: Dacă nu sunteți mulțumită de soluțiile propuse de medicul dentist sau de tehnicianul dentar actual, puteți căuta o a doua opinie de la un alt medic stomatolog.

      Este important să abordați această problemă cu politețe și cu răbdare și să comunicați deschis cu medicul pentru a găsi cea mai bună soluție pentru dvs.

  • Berinde Anca Ana

    Bună seara am făcut 4 implanturi iar unul este acoperit și după 2 saptamani de la inserare se vede ieșit in lateralul gingiei o porțiune din capa de vindecare cred.este normal?mentionez că am și ușoare dureri si disconfort in zona aceea

    • dr.aristide Autor articol

      După inserarea implanturilor dentare, este normal să existe un disconfort în zona respectivă, inflamație și sângerare în primele săptămâni. De asemenea, este posibil să se vadă o parte din capacul de vindecare în afara gingiei, în timpul procesului de vindecare. Cu toate acestea, în cazul în care experimentați dureri semnificative și disconfort persistent, sau observați orice modificare sau complicație neobișnuită, vă rugăm să contactați medicul care a efectuat procedura de inserare a implanturilor.

  • Alina Gheorghe

    Buna seara! Exista posibilitatea sa se sparga plombele din cauza aparatului dentar?
    Imi pun plomba, iar dupa cateva luni am din nou spatiu acolo…

    • dr.aristide Autor articol

      Buna seara! Da, exista posibilitatea ca aparatele dentare sa afecteze plombele dentare existente sau sa creeze noi probleme dentare, cum ar fi spargerea sau dezlipirea acestora. Aparatele dentare pot exercita presiune asupra dintilor pentru a corecta alinierea si ocupa un spatiu in gura, ceea ce poate duce la miscari sau modificari ale dintilor sau a altor restaurari dentare, precum plombele.

  • Geanina

    Buna ziua! Acum o saptamana mi am extras cei doi premolari din dreapta sus ultimii ramasi,mi s a facut sutura,maine ma duc sa mi scoata firele.M am uitat la locul extractiei si gaurile inca nu s au inchis si in interior se vede ceva galbui. Locul doare cand apas.E normal pt o saptamana?

  • Ionut

    Bună seara,

    Am o lucrarea dentara cu punte care a început sa doară în momentul când este presiune pe ea.
    La radiografie medicul.imi spune ca nu este nimic în neregula.

    Oara care sa fie cauza?

  • Geanina

    Buna ziua! Acum 2 ani am facut sinuzita maxilara odontogena din cauza unui molar cu perforatie.Am scapat de cura radicala pe sinus din cauza ca am scos relativ repede dintele.Mi am revenit o perioada,numai ca acum premolarul de langa care este si el devital are o leziune periapicala si asta a facut sa am din nou simptome severe de sinuzita. Medicul Orl mi a spus ca trebuie scos si premolarul ca el sa mi faca punctii sinusale,altfel pot ajunge la operatie clasica pe sinus cu complicatii cerebrale si oculare. Mie mi e ff frica si as vrea sa scap cat mai repede de problema.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Pentru a obține o programare la unul dintre medicii noștri, vă rugăm să aplelați la unul dintre numerle de telefon de mai jos, de luni până vineri de la 8.00 la 20.00

      Telefon: +40722463368

      Telefon: +40770605743

      Telefon: +40735498977

      Telefon: +40314313113

      Telefon: +40314212847

  • Diana Andra

    buna ziua! Mi s a extras un premolar un urma cu ceva timp.De atunci caninul de langa ma incomodeaza de cand a ramas fara maseaua de dupa. Caninul este si el devital de vreo 2 ani si pana la extractie nu m a deranjat.

  • Oana

    Buna ziua! Am si eu urmatoarea nelamurire.Ne putem da seama de pe Rx sau CT daca un dinte a fost rezecat? Eu am avut o asemenea interventie,medicul mi a zis ca mi a facut rezectie,am avut sutura dupa am fost la alt medic si mi a zis ca dinte pare sa aiba varf,nearatand taiat.Oare s a facut doar chiuretaj apical fara rezectie?

  • Ion

    Buna ziua !
    Mi-am pierdut toti dintii din partea de jos (mandibula) si intentionez sa pun o proteza cu implanturi. As dori sa stiu daca proteza se aseaza direct pe gingie su se lasa un spatiu pentru curattire (profilaxie ulterioara).
    Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs. !

    • dr.aristide Autor articol

      Sistemele de protezare pe implanturi sunt variate.
      În funcție de tipu ales, modalitatea de igienizare poate să difere.
      Informații despre acest lucru veți primi de la medicii care vă vor executa lucrarea.

  • Ovidiu

    Buna ziua! Am o problema cu un canin de sus pe care l am tratat de nenumarate ori la microscop si tot ma doare.Nu stiu ce sa mai fac cu el. Am o situatie financiara ff proasta, am dat multi bani pe acele tratamente la micro si am ramas complet fara dar nici cu durerea nu pot sta.Abia am bani de o consultatie daramite de interventii.Ce ma sfatuiti sa fac?oare sa l extrag?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Vă rugăm să vă adresați clinicilor/medicilor unde ați dat foarte mulți bani pe tratamentele la microscop asftfel încât – dacă e nevoie de refacerea vreunuia dintre tratamente să nu trebuiască să plătiți din nou.
      Dumnealor cunosc cazul dvs. și sunt în măsură să vă îndrume, să vă explice dacă mai pot fi făcute retratamente sau dacă e oportună rezecția apicală sau extracția.

      • Ovidiu

        Tratamentele le am facut acum mult timp si nu cred ca merge asa fara sa platesc.Si rezectia costa cat un retratament de canal si nici nu mi garanteaza reusita si situatia mea nu mi permite sa mai fac experimente nici d p d v al sanatatii nici financiar vorbind.

        • dr.aristide Autor articol

          Domnule Ovidiu, noi nu facem decât să vă oferim o perspectivă asupra problemelor pe care le menționați dvs.
          Nu ținem morțiș ca dvs. să fiți de acord cu noi sau să ne urmați sfatul.

          Dacă acele tratamente la microscop sunt vechi înseamnă că și-au îndeplinit scopul – ați putut folosi acel canin ani de zile, grație lor.

          Tratamentul de rezecție apicală nu este un experiment, este un tratament clasic pentru cazuri asemănătoare celui descris de dvs.

          Ce doriți dvs. de la noi, până la urmă? Cu ce vă putem ajuta, mai exact?

          • Ovidiu

            Am 2 tratamente de canal,ultimul acum 6 luni si durerile n au incetat niciodata.Nu prea m am putut folosi de acel canin. Ce solutie reprezinta mai exact rezectia?faptul ca tai varful radacinii nu inseamna ca dispar si durerile.am mai facut rezectii si doar m am nenorocit mai tare

            • dr.aristide Autor articol

              Durerile au o cauză.
              Una dintre cauze poate fi extirparea vitală incompletă. (adică au rămas ramuri din nerv în vârful rădăcinii care nu pot fi extirpate endodontic, in vîrful rădăcinii nervii pot forma o ”deltă apicaă” imposibil de tratat endodontic.) Prin indepărtatrea vârfului rădăcinii prin rezecție apicală – îndepărtăm această posibilă cauză dar păstrăm restul dintelui.

              Despre rezecție apicală mai multe informații găsiți aici: https://draristide.ro/rezectia-apicala/

              • Ovidiu

                La mine nu este acel caz de extirpare vitala incompleta.Mentionez ca am avut multi dinti care aratau perfect chiar si pe CT si tot ma dureau.Doar cu extractie am scapat de dureri.Cum explicati asta?vreau sa va mai dau un exemplu.Am avut un premolar sudat de os pe care am incercat sa l retratez endodontic,retratament care mi a facut mai mult rau decat bine pt ca imediat dupa el am avut simptome ff ciudate,dureri pe jumatate de fata.Imediat dupa extractie au disparut toate astea.Motivul era ca acel dinte chiar daca era impecabil lucrat pe canal apasa pe nervul trigemen din cauza ca era sudat de os.Daca nu faceam extractia ma chinuiam toata viata.De asta spun ca imagistica nu e singurul criteriu.

                • dr.aristide Autor articol

                  Vă mulțumim pentru exemplu și pentru informațiile pe care ni le-ați dat.
                  Din păcate, nu putem explica asta prin corespondență.
                  Dacă doriți opinii ancorate în realitate vă rugăm să vă programați pentru un consult la unul dintre medicii noștri care, în urma investigațiilor clinice și radiologice sperăm să reușească să vă explice.

  • Claudia

    Buna seara! Mi-am pus implanturi dentare acum7 ani, am pus doar radacinile adica suruburile fara conformator de gingie. Acum vreau sa continui lucrarea pe care din lipsa de bani am tot amanat sa o fac. Oare o sa fie vreo problema faptul ca an asteptat atat de mult si nu am pus nici conformatoare de gingie dar nici coroane?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Luați, vă rugăm, legătura cu medicul care v-a pus implanturile.
      În urma investigațiilor radiologice, domnul doctor va fi în măsură să vă ofere răspunsurile pe care le căutați.

  • Cornelia Sas

    Buna ziua. Mi-am facut 2 implanturi pentru inserție a 3 molari(punte), mandibula. Am remarcat imediat dupa implanturi ca, acestea sunt foarte apropiate. Apoi medicul mi-a zis ca o sa faca doar doi Dinți, mai mari. Problema este ca, Implanturile, amândouă sunt cuprinse in prima coroana. Este normal? Daca sunt doar doi Dinți, de ce 2 implanturi sub un singur dinte? Eu cred ca s-a gresit distanță intre implanturi. E posibil? Multumesc pentru raspuns

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Dacă doriți o a doua opinie pe marginea cazului dvs. vă rugăm să vă programați pentru o consultație.
      Prin corespondență, din păcate, nu vă putem ajuta pentru ca nu este deontologic și pentru că nu cunoaștem detaliile cazului dvs.

  • Jeanina

    Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire.De curand mi am extras un dinte infectat care dupa spusele chirurgului era sudat de os.M a speriat groaznic chestia asta si as vrea sa va intreb cum se va modela osul dupa vindecare si daca dintii vecini se vor afunda si ei in os dupa ce se inchide alveola.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Vindecarea este determinată, printre alți factori de gradul de distrucție osoasă rămas în urma extracției.
      Medicul chirurg care v-a făcut extracția este în măsură să vă dea mai multe informații despre acest lucru.
      Dinții alăturați pot migra in timp, în spațiul rămas în urma extracție, dar nu, nu se vor ”înfunda în os”.

  • Alexandra

    Buna, as dori sa stiu daca bonturile care inca mai au nerv dor ( fiind vb de masea complet sanatoasa) la contactul cu apa rece sau mancarea. Sunt in procesul unei lucrări iar maseaua de dinainte si cea de dupa a zonei in care am lipsa, au fost pregatite pentru coroane. Bonturile nu au fost protejate cu vreun lac sau altceva. In momentul de fata sunt inca partial anesteziata dar cand am clatit gura adineauri am simțit putina durere. Sa ma astept la o durere groaznica zilele ce vin pana la luarea amprentei?

  • Oana

    Buna ziua! Exista vreo metoda prin care se poate face o extractie fara anestezie locala clasica?Am o boala neurologica si nu prea am voie sa fac intepaturi in gura mai ales pe mandibula,e inhalosedarea o solutie?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      În literatura de specialitate se vorbeste despre hipno-terapie, despre inahlosedare sau anestezie totală ca alternative la anestezia locală.
      Din păcate noi nu vă putem oferi niciuna dintre opțiunile de mai sus.

        • Alexandra

          Buna, as dori sa stiu daca bonturile care inca mai au nerv dor ( fiind vb de masea complet sanatoasa) la contactul cu apa rece sau mancarea. Sunt in procesul unei lucrări iar maseaua de dinainte si cea de dupa a zonei in care am lipsa, au fost pregatite pentru coroane. Bonturile nu au fost protejate cu vreun lac sau altceva. In momentul de fata sunt inca partial anesteziata dar cand am clatit gura adineauri am simțit putina durere. Sa ma astept la o durere groaznica zilele ce vin pana la luarea amprentei?

          • dr.aristide Autor articol

            Bună ziua!
            Nu cunoaștem detaliile cazuui dvs.
            Vă rugăm să vă adresați medicului în grija căruia vă aflați pentru a îi solicita aceste informații.
            Dumnealui știe cu exactitate care a fost sacrificiul de substanță făcut în timpul preparației, turația turbinei, tipul de freze sau discuri folosite în timpul procedurii.

  • Vasile

    Buna ziua! Urma saptamana viitoare sa ma duc pt scoaterea firelor,azi insa am vazut ca atarna in gura si cand am tras de ele au iesit.Uitandu ma in alveola am vazut ca nu s a inchis total si prezinta ceva gri.Credeti ca e normal?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Nu este bine că au căzut firele cu o săptămână mai devreme.
      Puteți devansa programarea la medicul dvs. asftel încât să vă poată da o opinie ancorată în realitate.

  • Banu Marina

    Bună seara!
    Am o lucrare dentara pusa recent. Simt ca întra aer și apa ,când beau ,sau ma spăl pe dinți.Cu,cuvintele mele simt ca nu e sigilata sau lipita de gingie.
    Menționez ca dinți piliti din interiorul lucrări, nu au nervul scos.
    Medicul spune ca asa trebuie sau???
    Am refuzat sa cimentez lucrarea.
    Va rog 🙏 spuneți mi casa fac?
    E ca și cum nu ar sta subgingival suficient..dar spune că albește gingia.
    Simt o lucrare goala

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Faza imediată: În primele 24 de ore de la extracție, sângerarea și formarea unui cheag de sânge sunt aspecte cruciale ale vindecării. Pacienților li se recomandă să aplice presiune ușoară pe zona de extracție cu ajutorul unei comprese sterile pentru a controla sângerarea. De asemenea, evitarea scuipatului vigoros, a băuturilor prin pai și a consumului de alimente tari sau fierbinți este importantă pentru a nu perturba cheagul de sânge.

      Faza intermediară: În zilele următoare extracției, apare procesul de vindecare a rănii. În acest stadiu, pacienții pot simți o ușoară durere și umflături în jurul zonei de extracție. Utilizarea gheții poate ajuta la reducerea umflăturii, iar medicația prescrisă de medicul stomatolog poate oferi ameliorare pentru durere. Igiena orală este crucială, dar trebuie făcută cu grijă pentru a evita traumatizarea zonei de extracție.

      Faza finală: În câteva săptămâni, gingiile se vor vindeca complet, iar osul va începe să se regenereze în zona de extracție. În această fază, programarea unui consult de urmărire la medicul stomatolog este benefică pentru a verifica evoluția vindecării și pentru a preveni eventuale complicații.

      • Oana

        Din pacate eu nu ma incadrez aici,nu mi s a format cheag si a trebuit sa trec printr un chiuretaj din cauza alveolitei.Am o saptamana de la chiuretajul post alveolita si locul pare ca se inchide dar tot n am curaj sa mananc pe zona accea. Asa mult complica alveolita situatia?Mi e frica de complicatii precum ostemielita

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Ați înțeles greșit disponibilitatea noastră de a oferi consultații prin corespondență.
      Consultațiile vă sunt oferite în cabinetul stomatologic, în urma investigațiilor clinice, nu doar radiologice, în urma unei programări.

  • Ovidiu

    Buna ziua! V am mai scris si acum cateva zile dar as mai avea o intrebare: de curand mi s a extras premolarul 2.4 si de atunci mi se pare ca calc rau pe partea aia din cauza caninului,il simt inalt.Caninul 2.3 e devital de apeoape 2 ani si n am avut probleme cu ele.E normala senzatia?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Senzațiile sunt subiective. Nu vă putem spune dacă este normală sau nu.
      Daca nu observați o ameliorare a acestei senzații odata cu trecerea timpului, vă rugăm să vizitați medicul stomatolog pentru investigații mai amanuțite și pentru un răspuns ancorat în realitate.

      • Ovidiu

        Dar e posibil ca extractia traumatizanta la acel dinte care a avut si infectie sa afecteze dintii vecini care sunt si ei devitali?adica sa i infecteze si pe ei la radacina?

        • dr.aristide Autor articol

          Dacă aveți alveolită postextracțională trebuie chiuretat ca să permintă țesuturilor să se regenereze.
          Nu înțeleg de ce evitați vizita la medicul stomatolog?
          Nu există soluții miraculoase pe internet!

          • Ovidiu

            Mi e ff frica.mai exact de durere si ca nu o sa ma mai recuperez niciodata.maine se face o saptamana de la extractie.Locul e curat dar gol,pare o alveolita uscata.N am mai confruntat asa ceva si mi e groaza de consecinte,mai ales ca dintele a fost sudat de os si avea si infectie.Credeti ca sudarea de os a fost un factor in alveolita?

  • Vasile

    Buna ziua! Am si eu o intrebare:de ce dor asa tare gingiile dupa extractie,eventual una grea?apas gingia si doare de a lungul a vreo 3 dinti mai ales in spate spre cerul gurii.mirosul urat de la locul extractiei e semn de infectie?

      • Vasile

        Am citit ce ati scris despre alveolita.Mentionez ca prin ziua 3 am vazut o formatiune alba la locul extractiei totusi era prea alba sa ma gandesc la fibrina,cand am vazut asa am inceput un antibiotic si albeata a disparut dupa prima pastila de antibiotic,mi e frica rau pt ca e sub sinus extractia,avand in vedere toate astea credeti ca e totusi alveolita?si acum pun degetul pe extractie si miroase a ff putred

        • dr.aristide Autor articol

          Nu vă putem pune diagnostice prin corespondență, nu este deontologic. Diagnosticele se pun in urma investigațiilor clinice și radiologice, dacă e cazul.
          Vă rugăm să vizitați medicul stomatolog pentru un diagnostic de certitudine!

      • Dinu

        Buna ziua, acum 6 luni am facut retratamente la 3 dinti stalp , doctorul a lucrat cu apex locator( dar fără diga) , a ajuns la vârfuri, radiologic la control totul a fost ok. La prima interventie m – a trimis în camera alaturata pt radiografia de control, bineînțeles spunandu -mi sa am grija sa nu închid gura ca am acul înfipt in dinte. Asistenta , după efectuarea radiografiei, l- a smuls brusc , m – a întrebat numele si varsta ca să ma treacă în calculator.E posibil ca să fi intrat saliva pe canal ? Acum, după 6 luni simt ca ceva nu este în regula acolo…. am fost la medic din nou,dar mi – spus scurt ca nu știe de ce ma doare. Fără sa- mi facă radiografie sau ceva.ce sa fac?

  • State Gheorghe

    Buna ziua dl Dr. Am o lucrare de 46 ani care cuprinde 3 măsele sus Dr ultimile una nu a avut obturație și a făcut carie lucrarea arata excelent .. se poate obtura fara sa dăm lucrarea jos??? Mulțumesc ptr răspuns cu stima

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Ma tem că, fărără a da lucrarea jos nu va putea fi curățată și obturată corespunzător, caria.
      Aceasta este doar o presupunere.
      Pentru un diagnostic de certitudine, vă rugăm să vizitați medicul stomatolog.

  • irina

    Buna seara, am o punte dentara de ceramica pe zirconiu cimentata provizoriu acum 5 luni cu care nu ma pot acomoda.Aparent lucrarea arata f bine,gingia la fel ,dar am senzatie de corp strain, gingia ma doare si ma ustura atunci cand mananc sarat sau acid(fructe,ceapa,…)si am senzatia ca in spatelele puntii este oparita.Dentistul meu spune ca nu stie de ce. Am consultat si un chirurg bmf care mi a verificat tot: a tras de dinti, i a ciocanit, mi a verificat articulatiile,,,am facut si un ct unde a vazut ca totul este ok( la toti cei 3 dinti stalpi am avut retratament endodontic facut acum 6 luni, a spus ca retratamentele sunt impecabile!!!,iar la unul dintre ei am avut rezectie apicala facuta acum 9 luni)),dintii sunt ok,parodontoza nu e avansata . Mi a spus ca nu gaseste cauza si ma sfatuieste sa fac la 9 luni o radiografie sa vad evolutia.Ma ingrijoreaza ca starea aceasta persista. Dimineata sunt relativ bine,dupa care simptomele se agraveaza pe parcursul zilei, apare senzatia de oparire a gingiei, de arsura in toata gura, si am si un gust ciudat care nu trece chiar daca mananc dulce,gustul ciudat persista.Am citit despre asa numitul burning mouth sindrom….sa fie vorba de asa ceva? poate avea legatura cu nivelul scazut de estrogen? sau fluctuatii ale estrogenului( cam de 1 an am intrat la menopauza). Sau ar putea fi vorba de vreo alergie??? dentistul meu ma asigura ca nu am alergie, ca la zirconiu si ceramica nu poate fi vorba de alergii(???!!!??).Poate fi de natura psihica problema?( prima punte mi a fost taiata intr un mod mai mult decat brutal,am avut senzatia ca doamna doctor ma ridica cu totul din scaun!!!! ma asigura in permanenta sa stau linistita ca nu- mi smulge dintii!!!!! experienta f.f.f.f traumatizanta!!!!!,dupa care a urmat rezectia!!!! durerile dupa au fost atroce!!)Cine imi poate pune un diagnostic corect? daca e bms am citit ca nu exista tratament,dar se poate face tratament pt ameliorarea simptomelor,…..dar cui sa ma adresez?psihiatru poate?Nu vreau sa cimentez definitiv lucrarea pana ce aceste probleme nu trec. M am gandit ca ar fi bine sa scot pt cateva zile lucrarea sa vad daca simptomele persista.Am fost azi la un alt cabinet, domnul doctor mi a apasat puternic pe punte( e pe incisivii inferiori) si m a intrebat daca ma doare. cand am spus ca da, a zis ca asta nu e bine.M a intrebat daca e acelasi tip de durere,am spus ca da, (dar nu am mentionat ca ma doare mult mai putin ….ca nu rezistam asa atatea luni). Mi a facut detartraj in dreptul puntii si mi a spus sa revin peste o saptamana sa spun daca ma mai doare.Posibil ca da.Sincer eu nu as vrea sa fac alta lucrare,risc sa dau alti bani si poate ma trezesc peste cateva luni ca de fapt retratamentele nu au mers bine si in final tot ajung la extractie.Sa mai astept fara sa fac nimic?Ce ma sfatuiti sa fac?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara!
      Sugestia noastră este să alegeți un medic și să rămâneți în îngrijirea dumnealui.
      Nu veți găsi soluția la problema dumneavoastră schimbând medicii la nesfârșit, pe internet sau prin corespondență.

      Din păcate alte sfaturi, pe marginea cazului dvs. nu vă putem oferi.

  • Diana Andra

    Buna ziua! Am avut o extractie destul de traumatica la un premolar sinusal care dupa spusele medicului era sudat de os si avea si infectie.Am 3 zile de la extractie si ma doare cand apas cu degetul,voiam sa va intreb ce inseamna sudat de os si de ce asta ingreuneaza situatia.Mi s a parut ca extractia premolarului a fost ca la un molar de minte de complicat

  • Anca

    Buna am o problema mi-am pus coroane dentare și am scartait din Dinți in somn și mi sa luat puțin cred ca material după Corona are ceva

  • Ovidiu

    Buna ziua! Am o problema cu dintele 2.4. I am facut un tratament initial de canal in 2017,tratamentul a cedat de curand.Prin mai au aparut durerile, Rx ul aratand o leziune apicala.si Am decis in mai sa i fac un retratament la microscop care nu a reusit din contra durerile s au accenuat in urma retratamentului si am decis sa extrag dintele.Ieri seara am facut extractia cu chiuretajul infectiei.A fost o extractie destul de laborioasa medicul zicand ca dintele era bine sudat de os ca i am facut scos nervul de f multi ani,lucru normal.De ieri si pana acum am observat ca ma dor cei 2 dinti vecini si pulseaza unul din ei.Ce se intampla?

  • Nastase Daniela

    BUna ziua ,pun o intrebare care ma framanta de o vreme.Dusul bucal este indicat zilnic ca masura de igiena dentara daca dintii sunt imbracati? Exista posibilitatea decimentarii lor daca este folosit dusul bucal zilnic? Este suficienta apa de gura si perierea zilnica? Am observat sangerarea gingiilor cand folosesc dusul bucal acolo unde dintii sunt imbracati.
    Multumesc mult pt raspuns.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua, doamna Năstase!
      Da, dușul trebuie folosit zilnic.
      Lucrarile nu se vor descementa de la acesta.
      Sângerările gingivale se vor diminua treptat – până la dispariția lor completă, dacă dușul bucal va fi folosit cu consecvență.

  • Andreea

    Buna ziua! Am o întrebare am o măsea cu tratament de canal un 36 mai exact , și am înțeles de la medicul dentist ca a avut o fisura între radacini dintele fiind foarte mult scurtat . In trecut am avut coronița dentară și pivot . Dar am aflat ca am făcut o infecție la rădăcina am tratat o și acum am aflat ca am o fisura între radacini ceva fin și ar trebui extras dintele . Mai exista poisibilitatea de al mai salva? Care este părerea dumneavostra ?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Dacă aveți nevoie de o a doua opinie pe marginea cazului dvs., aceasta se poate obține în urma unei programâri, în urma unor investigații clinice și radiologice.
      Din păcate, oricât de mult ne-am dori, nu vă putem ajuta prin corespondență!

  • Paul Belean

    Buna. Acum 2 săptămâni am avut o măsea curățată de o carie. Acum 5 zile aceeași măsea a început sa ma doară când aplic presiune. Acum 3 zile am fost din nou la dentist, care mia pus medicament la măseaua afectata (nu știu ce medicament dar se simte mentolat când ating cu limba). Chiar daca mia fost pus medicament tot ma doare la aplicarea presiuni pe măsea, părinții mei mia spus ca durează pana îmi omoară nervul. Ce ar trebui sa fac ? sa mai rămân asa pentru o vreme sau sa vizitez medicul stomatolog ?

  • Andrea

    Bună ziua de curând mai exact de miercurea asta miam dat jos lucrarea din față și miam refăcut toți dinții și de atunci am o durere puternica la gingii și ma și doare toata fața😔😔😔menționez ca de 3 saptamana am început sa îmi fac dinții iar miercurea asta mia pus dinții dar de atunci nu știu ce sa mai fac,,, am sunat la dentista și mia spus ca inițial nu ar trebui sa doară și ca poate pana un pic se acomodează gingia cu noii dinții poate fii și un pic de durere…. Må puteți ajuta cu un sfat? Eu sunt în Danemarca iar dinții mi iam făcut în România

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua!
      Nu este în regulă să aveți astfel de dureri.
      Vă rugăm să vizitați medicul stomatolog pentru investigații și pentru a determina și indepărta, cu exactitate, cauza durerii.

  • Alexandra

    Bunã am si eu o intrebare dupã ce am fãcut 11 implanturi si mi sa pus dinti definitivi din portelan e normal ca buzele sa se ingusteze asa vizibil sau mai bine ziz isi vor reveni la normal? (Dantura a fost fixatã definitiv acum 4 zile) multumesc anticipat pentru rãspuns