Comentarii, întrebări şi răspunsuri 2630


Comentariile sunt afișate începând cu cele mai recente.


Întrebărilor le vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.


Orice comentarii ofensatoare și cele ce nu au legatură cu serviciile medicale, oferite de cabinetul nostru, vor fi șterse.


Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică oferite de cabinetul nostru, în conformitate cu codul deontologic al medicului dentist


Aceste pagini nu sunt monitorizate în timp real!
Pentru urgențe sau programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:

Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro



Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2.630 gânduri despre “Comentarii, întrebări şi răspunsuri

  • gabriel

    sant din mangalia….am in partea dreapta o mica deformare a marginii limbii ca o mica umflatura de abia sesizabila ca urmare a frecarii de o lucrare lunga canin ,molar de minte.exista si o mica pata albă in locul papilelor gustative, linga deformare. am fost la un dr stomatolog tanar a zis sa nu ma sperii sa ma duc la orl…..nu stiu ce sa fac eu chiar m am speriat citind un articol de pe saitul dv.as putea sa va trimit o fotografie ……ce as putea sa fac in continuare..?…ce ar fii?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență, pe baza fotografiilor sau a descrierilor făcute de dumneavoastră.

      Va rugam să urmați îndrumarea colegului care v-a vazut și sa consultați un medic specialist.

  • Iulia Elena

    Buna ziua,

    Sufar de parodontoza avansata, mi-au fost deja extrase 2 masele care se miscau pe maxilarul superior si 4 pe maxilarul inferior. Am facut o radiografie panoramica din care- conform spuselor a 3 medici stomatologi se observa ca toti dintii mai sunt imersati in os cativa milimetri, cu un grad de mobilitate pe care eu nu il sesisez, dar la control stomatologic se dovedeste ca este. In partea de jos am facuta o imobilizare pe incisivi si pe canini, dar si acestia se misca si retractia e mare.Medicul stomatolog la care merg de obicei mi-a propus 2 variante de protezare: fie se extrag toti dintii si se fac proteze totale atat pe maxilar cat si pe mandibula ( cea de pe madibula fiind putin probabil sa fie stabila din cauza denivelarii inegale a osului), fie o proteza partiala pe maxilarul superior, care sa se lege de dintii restanti ( dupa ce se indeparteaza o lucrare pe 4 dinti care se clatina) si pe care, in timp, prin cresterea mobilitatii acestora si extragerea lor secventiala, s-o inlocuiesc cu o proteza totala. Cred ca ideea era sa ma obisnuiesc psihologic cu ideea de proteza. Va rog sa imi spuneti care este varianta de dorit, adica mai buna din punct de vedere medical – extragerea tuturor dintilor si protezare totala sau pastrarea temporara a unor dinti parodontotici si proteza partiala deocamdata. Pastrarea acestor dinti si extragerea lor numai cand devin foarte mobili are implicatii asupra campului protetic? Acesta se poate diminua atat de mult incat sa nu se mai poata face proteza totala ulterior? Sau pot sa merg fara grija pe varianta unei proteze partiale? Este posibil sa va trimit radiografia s-o vedeti? Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Va multumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

  • camelia

    Buna ziua. Ce se intampla cu gingia daca am doua plombe metalice mai vechi din materiale diferite? (alb, galben). Am observat ca sangerez in zona respectiva. Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Exista posibilitatea ca gingia dumneavoastra sa fie edematiata, iritata de materialele folosite pentru restaurare.

      Pentru un diagnostic de certitudine va rugam sa vizitati medicul dentist!

  • Aleca daniela

    Bună ziua,
    am o coronița de 6 elemente frontale din zirconiu cu ceramică. Scheletul de zirconiu a fost făcut prin metoda cad cam. Totuși, la proba scheletului in cabinet au fost necesare doia sedințe de retușuri deoarece scheletul bascula. S-a redus intr-o parte, s-a adăugat materia in partea mai joasă. E normal să retusezi un schelet cad cam?

  • Danut C

    Buna ziua!
    Sunt in cautarea unui implant total de calitate. Am cam 5 dinti sus si o proteza,apoi 5 jos plus vre-o trei radacini. In urma unei vizite la un cabinet medical din UK doctorul mi-a recomandat un implant total datorita faptului ca dintii ramasi sunt si ei intr-un stadiu destul de afectat….de asemenea el mi-a spus ca nu e nevoie de implant osos…..
    M-am tot interesat de o oferta buna, de calitate -pret , dar sunt putin in ceata. De ex. am vazut sistemul Fast& Fixed de la Bredent. E bun? e ceva calitativ? Se poate da un pret estimativ? Am vazut ceva preturi diferite de la clinica la clinica. Din intelegerea mea la scurt timp dupa extragere se pune lucrarea provizorie ( ca sa poti sa te intorci la munca ca o persona normala…) apoi cam in 6 luni se pune lucrarea definitiva. Este corect ceea ce zic sau gresesc? Apoi se poate plati in 2 transe? adica acum prima parte si peste 6 luni restul? Si daca da as dori un pret estimativ…..care sa fie totusi apropiat de cel real cu un minus plus 10-20% sa zicem…..Adica ce imi doresc este un raspuns clar si concis pentru implant total pe mandibula si maxilar.
    Poate stiti d-vs ceva mai bun decat Fast&Fixed de la Bredent?
    De ce intreb aceste lucruri este ca sa stiu de ce suma de bani trebuie sa dispun aproximativ . Eu nu lucrez in tara, vin mai rar si as dori sa stiu cat timp ar trebui sa imi iau concediu pentru asa ceva , cat dureaza aceasta interventie.
    Adica sa stiu ca pe data X iau avionul si ma cazez la un hotel , vin la d-vs pentru consultatie apoi poate a doua zi sa am extractiile si eu stiu a treia zi ma gandesc poate sa am implanturile puse si apoi sa pot lua avionul pentru a fi gata iar de munca ( dar cam in cat timp…). Si peste ceva luni ( 6 luni ?) sa vin pentru lucrarea finala…..cred…..

    Nelucrand in tara nu pot face credit la noi, ce as putea e sa va platesc lunar prin direct debit de pe contul meu din UK…. dar nu stiu daca e posibil asta…..
    De aceea e important pentru mine sa stiu suma de bani de care trebuie sa dispun, chiar daca ea este aproximativa, numai sa nu fie diferente uriase…….

    Va foarte multumesc pentru timpul si rabdarea d-vs, daca se poate as prefera un raspuns pe adresa mea de email.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

      Despre implanturile dentare oferite de cabinetul nostru, mai multe informatii gasiti aici:
      https://draristide.ro/implant-dentar-perfect/

      Singura modalitate prin care puteti plati in rate pentru serviciile de asistenta stomatologica oferite de noi este prin Card Avantaj.
      Mai multe informatii despre acest card aici

  • Pop victor gabriel

    Buna, dupa fixarea si cimentarea dintilor si maselelor (coroana din partea de jos) dupa 5 ani la ultima masea din partea stanga cu timpul a ramaz un spatiu gol intre masea si gingie si ma jeneaza la limba. Ce pot sa pun acolo sa se intareasca si sa nu mai am probleme. Multumesc.

  • Victor

    Buna ziua,
    am avut o carie intre doi dinti, care i-a afectat putin pe ambii, si am fost recent la medic si i-a plombat.
    Cind ma uit in oglinda, vizual pare ca fiecare dinte a fost reconstruit separat, nu se vede sa fie o plomba unica.
    Dar problema e ca ata dentara nu intra intre dinti, ceea ce m-a ingrijorat putin, stiind ca nu este bine ca doi dinti sa fie uniti prin plomba dar ca trebuie sa aiba spatiu intre ei.
    Am telefonat medicul sa intreb despre aceasta problema, dar mi-a spus sa nu imi fac griji, pentru ca e totul ok, ca acesta se numeste „punctul de contact” intre dinti, si a fost facut special ca sa nu intre mincarea intre dinti.
    Desi medicul a lucrat atent si a fost foarte amabil, oricum am dubii referitor la ce mi-a spus. Este prima data cind am apelat la dumnealui, dar medicul la care mi-am facut dintii pentru multi ani la rind, permanent lasa spatiu intre dinti la reconstructia acestora.

    Va rog sa imi spune-ti daca e vre-o tehnologie noua aceasta, sau totusi e o greseala, facuta poate ca sa faca mai repede lucrarea si daca ar trebui totusi sa schimb aceste plombe si sa le pun separate?

    Va multumesc mult

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      De obicei, atat în protetică cât și în odontoterapie, urmărim refacerea morfologiei inițiale (de dinainte de a fi afectați) a dinților protezati/restaurați.

      Daca pacientul avea treme sau diastema (spatii) între dinți, le respectam, dacă avea puncte de contact, le refacem.

      Nu cunosc cazul dvs. particular pentru ca să va pot răspunde în mod concret care ar fi fost solutia optima pentru dvs.

      Cu prietenie,
      Dr.Dan Aristide

  • Iulia

    Buna ziua,

    Va rog sa imi spuneti daca pentru extractia unor dinti parodontici este necesar un chirurg ( avand in vedere ca trebuie curatat si tesutul de granulatie) sau aceste operatiuni ( extraxtia si chiuretajul) sunt efectuate de catre medicul dentist?

    Va multumesc

  • Iulia

    Buna ziua,

    Pentru extragerea unor dinti parodontici este necesar un chirurg avand in vedere ca trebuie curatat si tesutul de granulatie, sau aceste operatiuni ( extractia si chiuretajul) le poate efectua/le efectueaza medicul dentist? Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Nu este nevoie de un chirurg pentru extracția dinților parodontotici, medicul stomatolog poate face, cu ușurință extracția unor astfel de dinți.

      Dr. Dan Aristide

  • Corina

    Bună ziua, acum câteva zile vă întrebam cum pot deosebi coroana de ceramică pe suport de zirconiu de cea de zirconiu fără acoperire. Din cât am înțeles e foarte greu de deosebit. Aș dori să-mi schimb coroanele de zirconiu de pe incisivii centrali (poate și de pe cei laterali) superiori, deoarece nu sunt mulțumită de lungimea acestora. Buza superioară în poziție relaxată acoperă în totalitate dinții, se creează impresia că lipsesc. Menționez că inițial dinții aveau o vizibilitate de cel puțin un milimetru. Medicul care mi-a făcut lucrarea nu dorește să facă acest lucru (contracost) din diverse motive (neînțelese de mine), unul ar fi că un incisiv are pivot metalic, iar celălalt dcr. Vă rog să-mi spuneți: 1. De câte ședințe este nevoie pt. astfel de lucrare la dumneavoastră (vin din Sibiu), 2. Se poate nimeri culoarea dacă coroana va fi din zirconiu fără acoperire. Mulțumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Presupunând că radiografia de control pe care o veți face ne va confirma ca tratamentele preprotetice sunt corecte durata de execuție a lucrării este de 7-10 zile în 3-4 ședințe.

      Noi nu lucram cu zirconiu integral, toate cele trei variante în care va oferim coroanele de zirconiu au nucleu din zirconiu, de diferite grosimi, acoperit de unul sau mai multe straturi de ceramica.

      Mai multe detalii despre tipurile de coroane dentare din zirconiu pe care vi le oferim găsiți aici:

      https://draristide.ro/coroana-zirconiu/

  • Nițu Florina

    Bună ziua! După ce mi -am pus două lucrări dentare, am inceput sa am un gust dulce in gură. Menționez că nu am diabet sau candida. Simț că dulcele vine de la aceste lucrări.Este posibil?. Vă mulțumesc!…

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,
      Dintre nervii cranieni nervul facial – VII asigura sensibilitatea gustativă pe cele 2/3 anterioare ale limbii și nervul IX – glosofaringian asigura sensibilitatea gustativa pe 1/3 posterioara a limbii.

      Senzația descrisa de dumneavoastră poate fi determinata de unul sau mai multe materiale folosite la protezare sau de afectarea nervilor prezentați mai sus.

      Pentru un diagnostic diferențial va rugam sa vizitați medicul dumneavoastră curant pentru investigații amănunțite.

      Dr. Dan Aristide

  • Georgiana

    Buna seara domnu doctor .
    La mine nu știu de poate fi sau ce e , drept e ca am avut probleme de mică cu dinții , mi.am refăcut toate măselele in Italia și acum sunt varza toate dar problema acuma e la partea din fata . Mi se macină dinții nu știu din ce cauza și arată foarte urat . Acum eu sunt in Anglia dar o sa plec acasă săptămâna viitoare și am sa ma duc la un dentist . Dar vreau sa știu și ce parere aveți dumneavoastră

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua!
      Va rugam sa vizitati, de urgenta, medicul dentist.

      Din pacate, prin corespondenta, nu va putem ajuta, indiferent de cat de mult ne-am dori asta!

      Pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie, de luni pana sambata, intre 8.00 si 20.00 la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

  • Manuela Delattre

    Buna ziua,
    Va rog să aveți amabilitatea de a-mi spune ce document, prevazut de lege, trebuie să pună la dispoziție pacientului medicul stomatolog ulterior efectuării implantului dentar.
    Doresc sa știu dacă o scrisoare medicală cu detaliile materialului folosit este obligatorie.
    Nu locuiesc în țară și în cazul în care apare o problemă în urgență, nu mă refer neapărat la malpraxis, să se știe cum și ce anume s-a făcut.
    Va mulțumesc anticipat

  • Sabin pop

    Am avut un dinte scoa si neavand os nu s-a putut realiza implant.dar mi s-a facut o punte de patru dinti.toate bune pana dupa vreo doua zile de la cimentare simt in gol in spate la dintele care a fost scos.este deranjant.exista o solutie?

  • Anca Pop

    Am un dinte scos.si neavand os in gingie nu s-a putut realiza inplantul.mi s-a facut o punte de patru dinti frontali .problema mea este ca am un mic gol la acel dinte dupa ce mi s-a cimentat lucrarea.este oarecum deranjant.exista o rezolvare sau e normal.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Firesc este sa va adresati medicului dumneavoastra curant, cel care v-a executat coroanele dentare.
      Dumnealui este in masura sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie cunoscand particularitatile cazului dumneavoastra.

      Noi nu va putem oferi consultatii prin corepondenta, oricat de mult ne-am dori asta!

      Daca doriti sa apelati la serviciile de stomatologie oferite de cabinetul nostru, pentru programari va stam, cu drag, la dispozitie de luni pana sambata de la 8.00 la 20.00 la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

  • Geo

    Buna seara!
    Domnu’ doctor , am o intrebare.
    De 2 zile m-i a pus un domn doctor stomatolog o coroana dentara din ceramica pe suport de zirconiu. Toate bune si frumoase.
    In prima zi cand m-a chemat sa-mi ia culoarea pentru dinte, nu s-a consultat si cu mine in alegerea ei.
    Dupa o saptamana m-a chemat la punerea coroanei. Mi-a facut anestezie, mi-a introdus coroana in dinte, fara a sti ce mi-a pus.I-am spus ca este mai lung decat cel de langa (incisivul drept) plus ca este si mai bombat , si m-i s-a umflat gingia plus ca imi am o stare de nas infundat, nervi.
    Dupa toate acestea, la final, mi-a pus dintele cu materialul defintiv fara sa ma lase a proba cu el macar cateva zile pana imi trecea efectul anesteziei.
    M-a chemat sa-mi mai slefuiasca din dinte , fiind tot din vina lui.
    Va rog sa-mi spuneti ce este de facut. Se mai poate scoate dintele si sa-mi fac altul? sau este oky slefuirea lui?.Mi-e teama ca daca umbla la el imi voi pierde din luciu si din rezistenta.

    • dr.aristide Autor articol

      Bună seara,

      Vă rugăm să aveți încredere în manoperele și sa urmați indicațiile medicului dumneavoastră curant.

      Asa cum puteți citi în antetul acestei pagini:
      „Acest site are drept scop informarea corectă a paciențiilor în legătură cu serviciile de asistență stomatologică oferite de cabinetul nostru.”

      Nu va putem oferi consultații prin corespondență, oricât de mult ne-am dori asta.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție de luni pana sâmbătă de la 8.00 la 20.00 la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

  • Andra

    Buna ziua!Azi mi a fost scoasa ultima masea din dreapta jos.Doctorul mi a pus un pansament si mi a spus sa l tin 40 min,eu l am tinut o ora.Dupa un timp am pus altul pt ca mai sangera putin.E vreo problema?De asemenea,am observat ca a ramas o gaura destul de mare.Se va inchide in timp?

    • dr.aristide Autor articol

      Nu este nicio problema!

      Dacă cheagul de sânge format în alveola rămâne acolo și dacă nu apar complicații ca veți vindeca într-o săptămână.

      Dacă veți pierde cheagul va veți vindeca „per secundam” dinspre os către suprafața într-o luna de zile.
      Mai multe informații despre extracția dentara găsiți aici:
      https://draristide.ro/extractie-dentara/

  • Mihaela

    Buna ziua
    Vreau sa ami pun dintii si am fost la medic
    Mi-a șlefuit si nu mai scos nervul la niciun dinte
    E gri problemă!? Mentionez ka dinti nu aveau cari sau sa aiba vreo problema

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Nu putem aprecia, prin corespondență, planul de tratament pe care îl urmați.

      Dacă aveți nelămuriri în legătură cu acesta va rugam, adresați-vă medicului dumneavoastră curant.

  • Popescu florin

    Buna ziua.Dnl doctor doresc sa ma lamuriti intr,o problema legat de o coroana dentara.Trebuie sa imbrac dinti din fata cei de sus 9 la numar.Pe 3 dinti am pivoti restul sunt piliti tratati etc.Cum este mai bine sa fac lucrarea dentara (coroana)din 2 bucati sau una singura? Cum este mai rezistenta?

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Pentru cazul dumneavoastra concret nu ne putem exprima, acest lucru il decide medicul dumneavoastra curant, in functie de o serie de observatii clinice si radiologice pe care acesta le va face.

      Teoretic o lucrare protetica din coroane dentare solidarizate are avantajul unei mai bune rezistente in timp, datorita:
      – retentiei mai bune,
      – dispersiei fortelor masticatorii uniform, pe toti stalpii protetici,
      – impiedica extruzia, egresia, migratia dintilor stalpi, pe care se sprijina,
      – patrunderea alimentelor in spatiile interdentare este imposibila

  • Denisa

    Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o fateta ceramica este prea scurta? Este cimentata de aproximativ 2 saptamani, oare mai exista posibilitatea sa coboare gingia sau a fost realuzata incorect de medic, amprenta prea scurta. Mai poate fi refacuta de tehnician? Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Cu certitudine tehnicianul dentar poate face o noua fateta, daca este necesar.

      Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra curant pentru rezolvarea acestei probleme.

  • Ioan Dumitrescu

    Stimate D-le Doctor,
    Am 50 de ani si de curand m-am prezentat la un cabinet de stomatologie pentru un tratament la un molar in pozitie finala, jos, care avea coroana complet distrusa. Medicul mi-a spus ca, fiind molar de 12 ani, nu exista alta alternativa decat extractia, urmata eventual de implant. Am intrebat de ce nu recomanda o radiografie, ca sa se vada daca se poate face o proteza de coroana pe radacina existenta, dar raspunsul a fost acelasi. In concluzie, am acceptat extractia. Intrebarea mea este daca solutia a fost intr-adevar corecta si nu se putea face nimic altceva.
    Astept un raspuns din partea dvs.
    Cu toata stima,
    Dumitrescu Ioan

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua!

      Relatia medic-pacient se bazeaza pe incredere, in lipsa acesteia calitatea actului medical va avea de suferit.
      Conform Codului Deontologic al Medicului Dentist, pe care il puteti consulta aici, (Cap. III, Art. 24), nu am dreptul sa ma pronunt cu privire la tratamentele facute de catre alti colegi d-ai mei.

  • Maria

    Buna ziua!Ultima masea din dreapta jos nu raspunde la niciun tratament de canal,nici cel cu laser.Am facut mai multe tratament si niciun rezultat.Ma tot doare si iradiaza in jumatate de fata.Medicul meu nu prea ar vrea sa o scoata.Ce as putea face?Doresc sa o extrav dar nimeni nu e dispus sa o faca,cu toate ca nu mai suport durerea

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament se stabilesc in urma investigațiilor clinice și radiologice.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

  • Ceh angelica

    Bună ziua,joi in dara de 4.07.19 miam făcut adiție de os și sunt toată cusuta în gura… Nu știu ce pot sa mănânc și cât timp nu pot(nu știu cât o sa îmi tina atele ca ma doare rău) puteți sa ma ajutați cu un rasp va rog.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Firesc este sa adresati aceste intrebari medicului in grija caruia va aflati, dumnealui fiind in masura sa va ofere indicatiile postoperatorii intr-un mod particularizat cazului dumneavoastra.

      Noi va putem oferi informatii cu caracter general, necunoscand, cu exactitate, detaliile cazului dumneavoastra.

      Postoperator sunt indicate alimente de consistenta moale, fluida chiar, la temperatura corpului.
      Fara tutun, fara alcool, fara condimente, fara lactate, fara bauturi carbogazoase.

      Evitati sa trageti cu mana sau cu varful limbii de cusaturi.

      Evitate stresul generat de disconfortul termic. (prea cald sau prea rece)

  • adelina

    Buna-ziua Dl doctor!
    Mama mea are proteza totala,mobila, sus si jos, facuta la Facultatea de Stomatologie. Rezultatul este execrabil. Dupa dureri cumplite in urma unor extractii incomplete, proteza cade mereu si, practic, nu poate fi utilizata.
    As dori sa stiu care este optiunea cea mai buna de proteza ( se impune proteza noua sus si jos) si pretul. Mentionez ca toti dintii au fost extrasi.

    Va multumesc anticipat!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

  • cristina

    Buna ziua! Mi s-a facut tratamentul de canal la o masea, iar dupa trei zile am observat ca s-a crapat deasupra plomba provizorie si voiam sa stiu daca e grav. Este necesar sa contactez medicul sau sa astept pana in ziua in care sunt programata?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!

      Firesc este sa întrebați medicul dumneavoastră curant despre acest lucru.

      Nefiind unul dintre pacienții noștri nu va putem oferi decât un răspuns generic ce nu va ajuta prea mult:

      Riscurile generate de o fisura în obturația provizorie sunt relaționate cu gradul de distructie coronara, cu tipul de material folosit pentru obturația provizorie, cu profunzimea fisurii și cu perioada de asteptare pana la definitivarea tratamentului restaurator.

  • Diana

    Buna ziua!Vineri mi s a facut o obturatie de canal cu laser si mi a pus o plomba.Acum dupa 2 zile inca ma doare doar cand mananc.E in regula?

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!

      Nu suntem în măsura sa va răspundem.
      Nu avem experienta în realizarea obturatiilor de canal cu laser.

      Va rugam sa va adresati medicilor care v-au oferit astfel de servicii.

  • Popa Rodica

    Buna seara,
    Acum o saptamana mi-au fost puse coroane dentare metalo ceramice pe cei 4 incisivi de superiori, dintii nu au nervii scosi pt ca erau sanatosi (erau stirbiti la partea de jos 3 dintre ei). in perioada de proba de 4 zile simteam o sensibilitate la rece, cald, aer dar mi-a spus medicul ca cimentul a fost unul mai moale (??0, iar la cimentarea definitiva a folosit un ciment pentru implant. Problema este ca si acum am probleme de sensibilitate la rece/cald nu asa de mari dar exista. As vrea sa stiu daca este ceva temporar sau trebuie sa ma intorc la doctor. Multumesc

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!

      Este firesc sa aveți sensibilitate la variații termice în urma șlefuirii dinților vitali.
      Aceasta sensibilitate ar trebui sa diminueze pe măsura trecerii timpului. (luni de zile)

  • Irina Popa

    Buna ziua, mi -am pus de curand coroane de zirconiu ceramica la dintii frontali , cei doi din centru, ei fiind morti de multi ani si ingalbeniti. Pana acum am avut coroane cu metal. Pe langa alte greseli facute de tehnician, din cauta caruia a durat lucrarea mai mult de o luna, acum la final , cand sunt in lumina unei incaperi sau in umbra, se vede la ambii dinti o pata maro intunecata, dentistul spunandu-mi ca se vad dintii morti prin astfel de lucrare. Acest lucru mi se pare inacceptabil, de aceea vreau sa va intreb daca este posibil asa ceva, lasand la o parte faptul ca asta nu inseamna estetica cea dorita, ci dimpotriva. Va multumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Dacă doriți o nouă lucrare, prin care sa nu se mai vada, prin translucență, bontul protetic restant va stam, cu drag, la dispoziție.

      Pentru programari va rugam sa apelati unul dintre numerele:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

      De luni pana sambata de la 8.00 la 20.00

  • Alina

    Buna ziua!M-ar interesa sa-mi spuneti cu ce mijloc as putea ajunge la cabinet la dvs,poate o statie de metrou sau alt reper.De asemenea m ar interesa si programul.Multumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Cea mai apropiata stație de metrou de cabinetul nostru este cea de la Piața Sudului.
      Alte mijloace de transport sunt autobuzele 312,313,381, trolebuzele 73,74,76.
      Program nostru de lucru este de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție la numerele de telefon:
      0722463368
      0735498977
      0314313113

  • Ani

    Buna ziua!
    2 intrebari:
    Faceti si radiografii in cadrul cabinetului?
    Pana cand este valabila promotia la coroanele de zirconiu?
    Va multumesc!

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua!

      Nu facem radiografii in cadrul cabinetului, colaboram cu serviciile de radiologie din vecinatate.

      Promotiile sunt valabile pana la sfarsitul anului 2019.

  • Ciprian Marius

    Buna ziua.As dori sa stiu daca este normal,estetic ca dintii de pe un maxilar sa fie de o culoare si cei de pe celalalt maxilar sa fie de alta culoare???

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Alegerea culorii se face impreuna cu pacientul.
      Medicul poate doar consilia, alegerea ii apartine pacientului.

      Sunt cazuri in care pacientul alege o culoare mai deschisa decat cea a dintilor sai naturali.

      Pentru a estompa diferenta de culoare, astfel aparuta, poate fi efectuat un tratament de albire a dintilor restanti.

      Mai multe informatii despre alegerea culorii gasiti aici:

      https://draristide.ro/alegerea-culorii-lucarilor-protetice/

  • Raluca

    Buna ziua!In urma unei radiografii mi s-a spus ca ar trebui sa fac tratament de canal la microscop.As putea face la dvs. asa ceva?Mentionez ca radiografia am facut-o in orasul meu,dar studiez in Bucuresti.Multumesc

  • Maria

    Buna ziua!Imi lucrez o masea din dreapta jos de cateva luni si simt in continuare o jena care iradiaza in obraz pana in ureche.E ca si m ar tine ceva in locul ala.Am citit despre nevrita postanestezica deoarece mi s a facut anestezie de fiecare data.Cum s ar trata asa ceva?Multumesc

  • Cleo

    Ma doare un dinte pus acum poate 10-15 ani. Esteban cu pivot.nu ma doare foarte tare,doar daca incerc sa mananc acolo. Dar azi am observat ca se misca Putin. Nu sunt in tara,lucrez in strainatate. Ce pot sa fac pana vin in Romania. Vin intr-o Luna. MULTUMESC!!!

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Cauzele pentru care acel dinte va doare pot fi foarte variate.

      Diagnosticul diferential se pune in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondenta.

      Dr. Dan Aristide

  • Florina

    Buna ziua! Acum cateva ore am venit de la dentist unde mi s-a efectuat o coroana pe unul din dintii din fata. Problema pe care o am acum este ca simt ca nu pot mesteca, lovindu-ma de el. Este doar o senzatie pana ma obisnuiesc? Doctorul mi-a slefuit din el de multe ori (de cate ori am cerut) pana mi-a spus ca nu mai poate slefui mai mult de atat, insa eu tot simt ca ma lovesc de el.

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,

      Incercati sa discutati cu medicul in grija caruia va aflati sa solutionati aceasta problema.

      Daca aveti nevoie de serviciile noastre va stam la dispozitie, pentru programari, de luni pana sambata de la 8.00 la 20.00 la numerele de telefon:
      0722463368
      0735498977
      0314313113

  • Andra

    Buna ziua!Prin ianuarie am inceput sa lucrez ultima masea din dreapta jos la care mi s-a pus un pivot.Dupa punerea pivotului au inceput dureri foarte mari,deoarece infectia recidivase la una din radacini.Mi s-a facut tratament pe canal in repetate randuri si mi s -pus plomba,dar tot simt o jena foarte suparatoare care parca imi tine maxilarul inclestat.Jena iradiaza pana la ureche.Pur si simplu nu mai suport durerile si as vrea sa scot maseaua pentru ca nu raspunde la nuciun tratament.La medicul respectiv am decis sa nu ma mai duc,deoarece nu am rezolvat nimic din cauza incompetentei sale.Credeti ca trebuie sa scot maseaua?Durerile deja persista de aproape 3 luni

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua,

      Din păcate nu vă putem oferi consultații prin corespondență.

      Diagnosticul și planul de tratament poate fi foarte diferit, de la un caz la altul.

      În urma investigațiilor clinice și radiologice veți primi, în scris, planul de tratament.

      Acesta va cuprinde costurile exacte, etapele de lucru, durata de execuție și alternativele.

      Consultațiile va sunt oferite gratuit, tot ce trebuie sa faceți este sa va programați, din timp.

      Pentru programari vă stăm, cu drag, la dispoziție, de luni pana sâmbătă intre 8.00 și 20.00, la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113
      https://draristide.ro/adresa/

  • claudia

    buna ziua!! am avut o coroana dentara care mi-a cazut cu tot cu pivot de laun dinte care are un granulom apicular la varful radacinii. Doctorul endodentist mi-a recomandat sa imi fac operatie pt taierea gingiilor din jurul dintilor care a crescut cam mult dupa el şi sa imi taie 2 mm din osul gingival ca sa imi scoata un pic dintele la exterior.. a vorbit despre efectul ferrule. in schimb mi-e mi-e frica de operatie şi de riscurile sale…daca peste ceva timp imi cade iar coroana şi am nevoie de implant- probabil din cauza osului taiat nu mi se va lipi implantul in timp… cu 15 ani in urma mi-a fost dintele cumva manevrat manual sa iı iasa marginile putin. acum de ce operatie?Am 41 de ani- in cat timp se poate vindeca osul gingival taiat şi gingiile? care sunt riscurile? sau daca se poate opera doar gingia nu doresc os taiat.. va rog un raspuns…

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!
      Detaliile cazului dumneavoastră le cunoaște medicul în grija căruia vă aflați.
      Discutați cu dumnealui toate aceste probleme.

      Prin corespondență va putem oferi doar informații cu caracter general de genul: tesuturile moi (gingia) se vindecă în 7-10 zile iar osul între 3 si 6 luni.

      Dr. Dan Aristide

  • Brașoavă Mădălina

    Bună ziua,am și eu o întrebare,Este normal sa se miste un pivot?
    Mi sa pus un pivot pe canin sus ..dar se mișcă..este normal să îmi pună o coroană dentara pe el stins că se mișcă .Vă rog din suflet să îmi răspundeți că urmează să mă duc la medic și vreau să știu dacă este bine să îmi pună coroană pe el.Multumes!

    • dr.aristide Autor articol

      Bună ziua!

      Urmați, vă rugăm, indicațiile și tratamentul oferit de către medicul dumneavoastră curant.

      Dacă doriți o a doua opinie va rugam sa va programați pentru un consult.

      Nu va putem oferi consultații prin corespondență oricât de mult ne-am dori asta.

      Diagnosticul și planul de tratament se stabilesc în cabinetul stomatologic, în urma investigațiilor clinice și radiologice.

  • Stefania Cojanu

    Bună seara! Am mari probleme cu dantura (paradontoza f avansata, stare critica si multe altele), dar și o mare frica de a merge la stomatolog. În cabinetul dvs. se fac și radiografiile și alte intervenții ce ar presupune tratamenul? Mulțumesc!

  • Georgeta David

    Buna ziua ma numesc Georgeta si as vrea sa va intreb daca am doar radacina ramasa in partea stinga linga canin o aveam plombata si mia vazut cu tot cu plomba dar radacina este sanatoasa nu ma doare deloc nu miroase oare se mai poate ceva sau nu

    • dr.aristide Autor articol

      Buna ziua,
      Daca putem sau nu sa va ajutam, stabilim in urma investigatiilor clinice si radiologice, nu prin corespondenta.
      Consultatia va este oferita gratuit. Pentru programari va stam cu drag, la dispozitie, de luni pana sambata intre 8 si 20.00 la numerele de telefon:

      0722463368
      0735498977
      0314313113

  • Daniel

    Buna seara. Am fost si am cunoscut diversi doctori stomatologi la multe clinici din Bucuresti inclusiv doctori f renumiti insa, trebuie sa marturisesc, ca nicaieri nu am gasit un personal atat de amabil si atat de profesionist cum am vazut la clinica dr Aristide. Vreau cu acest prilej sa multumesc indeosebi dnei dr Diana Ciobanu pt profesionalismul, caldura si prietenia, de care a dat dovada. Nu vreau sa par absurd sau ridicol dar daca ar fi sa recomand cuiva pe cel mai bun stomatolog din Bucuresti, as recomanda-o pe dna dr Diana Ciobanu cu toata increderea. Este de departe un medic extrem de bun si de priceput in meseria pe care o practica. Mentionez ca am pus 2 coroane din zirconiu la dansa, pt care sunt f multumit. Felicitari dna Diana pt toate eforturile care le faceti pt a aduce un zambet frumos pe chipurile oamenilor.

  • Ciprian florin

    Buna ziua
    As dori si eu, daca aveti amabilitatea Un raspuns la o problema.Anul trecut, in octombrie mi s-a facut protezare pe doua implanturi sus si doua implanturi jos toate pe partea stanga. Dupa 3 luni cea de jos a cedat si s-a rupt o bucata din ea.Motivul invocat de medic : „cuspidul de la maseaua mea naturala care loveste pe portelan”. Am cedat si mi s-a pilit din smaltul dintelui sanatos.Este normal asa ceva? Va rog sa imi raspundeti. Dupa ceva timp o sa se carieze?

    • dr.aristide Autor articol

      Daca dintele dumneavoastra natural a egresat sau a extrudat, pentru a realiza adaptarea corespunzatoare a ocluziei, este firesc sa fie facute slefuiri selective.
      Zona cuspizilor este o zona „de lucru”, o zona in care autocuratirea se face in mod natural, prin actul masticator. Sansele sa dezvoltati o carie la acel nivel sunt minime.

      Dr. Dan Aristide