Air Floss. Un nou instrument de ingrijire personala


Air Floss

air flossAm selectat, în cele ce urmează, cele mai relevente dintre întrebările pacienților astfel încât să vă oferim informații despre acest aparat într-un format cât mai prietenos:

1. Ce este Air Floss-ul și cum funcționează?

Air Floss -ul este un aparat pentru igiena orală produs de compania Philips Sonicare care are drept scop îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, dintre dinți. Principiul de funcționare este reprezentat de eliberearea unor jeturi puternice de apă și aer care curăță temeinic placa bacteriană dintre dinți. Această tehnologie poartă numele de “microburst technology.”

2. Este mai bun Air Floss-ul decât ața dentară?

Este mai comod, mai rapid și mai eficient, pe scut: Da, este mai bun decât ața dentară.

3. Este Air Floss-ul același lucru ca și dușul bucal?

Nu. Dușurile bucale folosesc irigații pe suprafețe largi în timp ce Air Floss-ul folosește jeturi de aer și apă mai mici, ca volum, mai puternice și mai concentate care, datorită puterii superioare, curăță cu o mai mare precizie și eficiență spațiile interdentare.

4. Care este mai bun Dusul bucal sau Air floss-ul?

Amândouă sunt bune, atât timp cât le folosim. Sunt tehnologii diferite cu aplicații particularizate fiecărui pacient în parte. Spre exemplu:
– În cazul unor lucrări protetice solidarizate, spațiile dentare fiind, practic, inexistente Dușul bucal își găsește o aplicațe mai bună.
– În cazul lucrarilor protetice individualizate sau al implanturilor dentare Air Floss-ul ne oferă o mai pare precizie și eficiență.

5. Am dinții gingiile sensibili. O sa îi afecteze, or să mă doară?

Acest aparat este suficent de puternic să îndepărteze placa bacteriană din zonele dentare interproximale, greu accesibile, dar, în același timp, este conceput astfel încât să nu rănească gingiile.
Dacă dinții dumneavoastră sunt sensibili la rece este indicat să folosiți apă caldă pentru a evita disconfortul termic.

6. Pot folosi apă de gură în Air Floss?

Da. Puteți folosi apă de gură, prin umplerea rezervorului cu aceasta.
Puteți folosi soluții pentru albit, pentru fluorizare sau pentru desensibilizarea dintilor, în funcție de recomandările medicului dentist și de rezultatul dorit.

7. Cât costă? Este scump?

Prețul unui astfel de aparat variază în funcție de locul de unde îl achiziționați. La achizițiile online acesta variază în jurul sumei de 300 de lei.

8. Cât timp îmi ia să îl folosesc?

air flossDurează aproximativ 60 de secunde pentru curățarea interproximală a tuturor dinților. Primele încercări vor dura, poate, mai mult până vă veți acomoda cu el.
Vârful este conceput, astfel încât să puteți curăța, cu ușurință, placa bacteriană.

Așezați vârful Air floss-ului orientat către zonele interdentare, pe care vreți să le curățați și activați-l printr-un click. Tehnologia microburst, despre care am vorbit mai sus, va elibera o mică explozie de aer și apă îndepărtând astfel placa bacteriană.
Acest procedeu trebuie repetat la fiecare spațiu interdentar.
Clickul se face cu ușurința, asemănător celui pe care il faceți pe mouse.

9. Se baga în priză sau este pe baterii?

Air floss-ul are acumulator și se încarcă la fel ca telefonul mobil, spre exemplu.
Acumulatorul are autonomie mare, rezista timp de aproximativ doua săptămâni, între încărcări.

10. Are nevoie de piese de rezervă, are consumabile?

Exact ca periuța de dinți electrică, pentru eficiență ideală, vârful ar trebui schimbat la 6 luni. Costul unui astfel de vârf e în jur de 30 de lei.

11. Ar trebui să folosesc Air floss-ul în locul aței dentare clasice?

Acest aparat a fost ceeat pentru a vă ”ușura munca”. Dacă găsiți folositul aței dentare, incomod, greoi, stângaci și din această cauză nu folosiți ața dentară sau o folosiți ocazional atunci Air floss-ul este pentru dumneavoastră.

Atenție! Folosirea Air floss-ului este complementară periajului dentar. Nu il înlocuiește!