Acid hialuronic


Acidul hialuronic este o substanta ce face parte din familia glicozaminoglicanilor , fiind prezent in toate tesuturile corpului si avand functii deosebit de importante. Ajuta la transferul nutrientilor catre interiorul celulei si la transportul toxinelor de la celule, acolo unde nu exista o vascularizatie tisulara, de exemplu in cartilaj.

Fara o cantitate adecvata de acid hialuronic, articulatia devine fragila si se deterioreaza. Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului. Se gaseste in cantitati mari in matricea extracelulala, acel spatiu dintre celulele corpului scaldat de lichidul extracelular. Acidul hialuronic retine apa la acest nivel si asigura hidratarea fibrelor de colagen si elastina.

Aplicatiile medicale sau cosmetice cu acid hialuronic nu sunt permanente pentru ca, in cele din urma, acidul hialuronic este degradat si absorbit de organism.Studii clinice au aratat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.